Özdilek
Gizem Süzer
Gizem Süzer

Kış Aylarında Vücut Ne İster?

Havaların soğuması ile birlikte açık havada yürüyüş yapmak zorlaşıyor, gün ışığının olduğu saatleri kapalı alanlarda geçiriyor ve sürekli atıştırmalık tüketme ihtiyacı yaşıyoruz.

4 Aralık 2023 Saat: 11:39

Bu durum bizi daha depresif ve mutsuz hissetmemize sebep oluyor. Peki kış aylarında bu durumun önüne geçebilmek için nasıl beslenmeliyiz?

 

Aç kalmamalıyız: gün içerisinde belli saatlerde öğünlerimizi yaparak uzun süreli açlıklar yaşamamalıyız. Çantamıza ara öğünlerimizi koymalıyız.

 

Besin tercihi: vücut ısımızın düşmesi ile birlikte bedenimiz besinlere ihtiyaç duyar ve bu durumda elimiz hemen telefona giderek pizza siparişi vermek yerine lif oranı ve besleyiciliği yüksek sebzeleri, çorbaları, salataları ve hayvansal kaynaklı alternatifleri tercih edebiliriz.

 

Tatlı ihtiyacı: havalar soğudukça kapalı ortamlarda daha çok vakit geçiriyoruz ve canımız sürekli bir şeyler atıştırmak istiyor olabilir böyle zamanlarda da tatlı aklımıza ilk gelen seçenek oluyor. Bu tür durumlarda tarçınlı süt, ballı bitki çayları, sıcak çorbalar alternatifleriniz olabilir.

 

Sıvı kaybı: kuru ve soğuk hava su içme isteğinizi azaltabilir. Kendinize su içmeyi hatırlatmak için su şişenizi görebileceğiniz yerlere koyabilir veya telefonunuza saat başı bir bardak su hatırlatması oluşturabilirsiniz.

 

Daha fazla D vitamini: daha fazla gün ışığına çıkın, öğle molalarınızı açık havalarda yapın ve masalarınızı olabildiğince cam kenarlarına taşımaya çalışın.

 

Dostumuz probiyotikler: probiyotikler ya da bağırsağımızda yaşayan iyi bakteriler bizi enfeksiyonlardan korumak ve bağırsağımızın sağlıklı çalışması için çok önemlidir. Bu süreçte probiyotik yoğurt ve kefir tüketmenizi tavsiye ederiz. Süt ve süt ürünleri tüketmiyorsanız probiyotik takviyeler almanızı öneriyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat