Yılmaz Işık
Yılmaz Işık

Siyasal Tekadamcılık

2009 Yerel seçimlerinde AKP, Kocaeli’ndeki tüm belediyeleri almıştı.

28 Mart 2014 Saat: 18:34

Herkeste oluşan yargı; bu uyumluluk içinde şahane işler yapılır alt belediye üst belediye ve hatta hükümet ayrımı olmadığından harika işler yapılacak hiç eksik kalmayacak yönünde idi.

Neler yapıldı neler yapılmadı bunu halk görür, değerlendirmesini yapar.  Dikkat çekmek istediğim konu,  tekadamcı bir yönetim anlayışının gizlenen, görünmeyen, denetlenemeyen ve her sorunun bir tür yüksek siyaset mahremiyeti içinde yok edilmesidir. 

Normal şartlarda rezalet diyebileceğimiz birçok olayı,  tek adam, tek hükümet gibi aynı siyasi anlayışın egemen olduğu hiyerarşinin karartma gücü sayesinde duymuyoruzdur bile.

Kocaeli’nde bu kaygıyı yaşadığımız illerden maalesef. Çok da hayrını göremedik tek parti belediye yönetimlerinin.

Alt Belediyelerle, Büyükşehir arasında bir sıkıntı olsa, kimi kime şikayet edecekler ki?

 Mecburen el pençe divan.  Umalım ki bu seçimlerden farklı partilerden de Belediye Başkanlıkları kazanılsın. Böylece, hizmet yarışı ile ilgili somut referans noktaları bulabilelim, kıyaslayabilelim.

Alt belediye ile Büyükşehir arasında hizmet noktasında bir ihtilaf olma ihtimalinde haklı bile olsa alt belediyelerimizden herhangi bir itiraz yükseldi mi geçen 5 yılda?  Elbette hayır. İşin doğasına aykırıdır bu.

Çoğu yerde de Büyükşehir belediyesinin yürüttüğü çalışmaların çevresine Alt belediyelerin  “verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” pankartı asmaktan başka ne rolleri olabildi ki?

Bu gün ülkenin geldiği tek parti bile değil tek adam yönetiminin, demokratik süreçlerin işletilmesi adına eski koalisyon dönemlerini bile özletmediğini kim söyleyebilir? Aynısı Belediye yönetimlerinde de söz konusudur. Eminim birçok ilçe belediye başkanının Büyükşehir ile ilgili söyleyeceği çok eleştiri vardır ama ne yapsın ki cenderenin içindedir ve söyleyemez.  Biz de buna uyumlu belediyecilik demeye zorlanırız. Yemezler…

 

 

            ERDOĞAN MUHALEFET OLAMAZ

Başbakan’ın secimler öncesinde oy potansiyeline güvenerek hep söylediği, “ben ikinci parti olursam, bırakır giderim, aynısını muhalefet lideri yapacak mı?” türünden ağır abi yaklaşımları bugüne kadar fazlaca dikkatimi çekmemişti doğrusu.

Bu meydan okumayı iyi tahlil edebilmek için ülkemizin bugün geldiği yüksek gerilimli süreci yaşamamız gerekiyormuş.

Erdoğan, bu lafı neden tekrar ediyor?

            Ediyor çünkü yarattığı çirkin devlet aygıtının,  şimdi muhalefet üzerinde estirdiği gibi bir terörün muhatabı olmak istemiyor. 

Dahası Erdoğan asla muhalefet yaparak siyasette kalmaya hevesi yok.

Elinin altında yönetemeyeceği kadrolar ve paraların olmadığı bir siyasetin adamı değildir o.

Üstüne üstlük, iktidarda olan başka bir liderin onun üzerinde devlet mekanizması nedeniyle kuracağı tahakküm ile mücadeleye hevesli değildir.

Gücünü dağıttığı imkanlardan alan bir liderin bunlardan yoksun kaldığındaki hali sudan çıkmış balıktan farklı olabilir mi?

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Ve Kadına Karşı Şiddet Mücadelesi resmen başladı…18 Aralık 2019 Saat: 15:02
Evet şairimizin de dediği gibi eli öpülesi kadınlar olmasa ne olurdu Dünyanın hali, nice olurdu?
Hayattan öteden beriden…6 Aralık 2018 Saat: 11:21
Uzun zamandır köşe yazısı yazamadım…Özel işlerim dolayısıyla çok sevmiş olduğum yazı yazma tutkumun ısrarcılığına daha fazla dayanamadım…
Adım Başı Dilenci Dolu!14 Aralık 2016 Saat: 12:40
Dün Gebze Eski Çarşı’da bazı eski dostlarla karşılaşınca ayaküstü sohbete daldık…
Gebze Metro’yu Bekliyor!23 Ekim 2016 Saat: 19:50
Kocaeli büyükşehir, İzmit şehiriçinde hayata koyduğu Akçaray Projesiyle haşır neşir olup, an itibariyle İzmit trafiğini de keşmekeşe çevirirken, Kocaeli’nin Batı Yakası olan Gebze Bölgesi de Metro’pyu bekliyor…
Siyasette dil ve üslup…26 Eylül 2016 Saat: 12:59
GÜNÜN SÖZÜ: “Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur. (Desiderius Erasmus)
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat