Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli’de Gök Oğuz Rüzgârı

Gagazuya Dostluk ve Kültür Derneği İzmit'te açacağı sergi ve konferanslarla, adeta Kocaeli’de Gök Oğuz Rüzgârı estirmeye başlıyor.

26 Nisan 2024 Saat: 09:13
Kocaeli’de Gök Oğuz Rüzgârı
Kocaeli’de Gök Oğuz Rüzgârı

Kocaeli’de Gök Oğuz Rüzgârı

Kocaeli Şairler Ve Yazarlar Derneği öncülüğünde gerçekleşen ve Gagazuya Dostluk ve Kültür Derneği, MARİMDER, TOYŞAD, Kocaeli Turizm Derneği, Melekler Yayıncılık ile Kocaeli Millî Kuruluşlar Birliği’nin proje ortağı olduğu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Gagauzya Fotoğraf Sergisi ve Moldova Yatırım İmkânları Konferansı ön toplantısı gerçekleştirildi

Moldova içerisinde özerk bir devlet olan Gagauzya’nın (Gök Oğuz) eski cumhurbaşkanı ve Moldova’nın Ankara Büyükeliçisi Dimitri Kroitor’un da katılımıyla SEKAPark Otel’de Gagauzya Fotoğraf Sergisi ve Moldova Yatırım İmkânları Konferansı ön toplantısı gerçekleştirildi.

Kocaeli Şairler Ve Yazarlar Derneği öncülüğünde gerçekleşen ve Gagazuya Dostluk ve Kültür Derneği, MARİMDER, TOYŞAD, Kocaeli Turizm Derneği, Melekler Yayıncılık ile Kocaeli Millî Kuruluşlar Birliği’nin proje ortağı olduğu; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği Gagauzya Fotoğraf Sergisi ve Moldova Yatırım İmkânları Konferansı çalışmaları kapsmaında, çalışma plânı gözden geçirildi.

Önce sergi, sonra konferans

26 Nisan Cuma günü saat 14.00’te İzmit’te Yürüyüş Yolu’nda açılacak Gagauzya Fotoğrafları Sergisi’nde 60’a yakın fotoğraf 2 gün boyunca sergilenecek. Kurulan bilgi masasında Gagazuya Dostluk ve Kültür Derneği tarafından Gagauzya ile ilgili bilgi verilecek.

Aynı gün (Cuma) saat 15.00’da ise Moldova ve Gagauzya'daki yatırım ve turizm imkânları konferansı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi'nde (Tramvay Yolu üstü) başlayacak. Gagauzya’nın (Gök Oğuz) eski cumhurbaşkanı ve Moldova’nın Ankara Büyükeliçisi Dimitri Kroitor’un yapacağı sunumda ülkeye yatırım imkânları ile ilgili bilgi verilecek.

Daha sonra da Büyükelçi Kroitor’un ve Gagazuya Dostluk ve Kültür Derneği Genel Başkanı Necdet Ertuğrul’un; Gazeteci-Turizmci Soner Kılıç ve Gazeteci-Yazar Alptekin Cevherli moderatörlüğünde canlı yayına çıkacakları bildirildi.

Sergi 2 gün boyunca İzmit’te Yürüyüş Yolu’nda ziyarete açık olacak.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat