Özdilek
Yılmaz Işık
Yılmaz Işık

Silah ve cep telefonu dizileri

Bir zamanlar meşhur olan Brezilya dizilerinden sonra adeta bir furya haline gelen yerli dizilerle, nice yerli yönetmen, oyuncu ve senarist ekmek bulmaya başladı.

16 Haziran 2014 Saat: 09:43

Onlar adına olduğu kadar yerli film endüstrisi için de sevindirici bir durum tabii.

Tüm kanallarda yaklaşık 80 dizi oynuyormuş bu aralar.  Konuları nispeten farklı gibi olsa da ortak paydaları, cep telefonları ile tabancalar olmuş maalesef. İşin doğrusu tabanca görüntileriyle telefon görüşmelerini dizilerden çıkarırsanız ortada bir şey kalmıyor.

Dizilerdeki, reklam bombardumanından bile  daha iğrenç görünen, oyuncular arasındaki cep telefonu görüşmeleri ile en fasaryadan durumlarda bile çekilen bir sürü tabanca bizim küçükken oynadığımız “komencilik” (tahta tabancalarla saklanarak birbirimize ateş ettiğimiz bir tür kovboyculuk oyunu) oyununun ciddiyetsizliğini hatırlatmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Evin en önemli cihazı olan uzaktan kumanda aleti ile zap yaparken neredeyse polis teşkilatımızdakilerden daha fazla ve çeşitli silahlarla karşılaşıyoruz dizilerde.  

Tabancalar senaristin yazma beceriksizliğini olduğu kadar yönetmenin de yaşamın ne kadar dışında kaldığını, ciddiyetten uzak olduğunu haykırıyor.

Silahı bol bulan  ve tam da iş üstündeyken  çalan cep telefonuna cevap verme karmaşası içerisinde ne yapacağını şaşırmış, saçma salak bir görüntü içerisindeki oyuncu, Hollywood filmlerinin hareketli sahnelerinden fazla etkilenmiş yönetmeninin vereceği yeni saçma görevi beklemekte…

Nedir o asık suratlı türk kızı tipleri peki? Sadece dizilerdeki en hafif tanımıyla hafif kadınlar sadece gülebiliyor. Basrol veya yan rol neredeyse tüm kızlar somurtuk, asan kesen, soguk tavırlı, kadın değillerde sanki mutandlarmış gibi… Gerçek hayattaki kızların bu kızlar gibi somurtuk olduğunu düşünen gençler  ilgilerini kaybedebilirler onlara….

Bu tür dizi saçmalıklarının, reklamını yaptığı silah ve telefonların, toplum ve özellikle gençler üzerindeki etkileri konusundaki geyiği uzmanlarına bırakıyorum.

Ancak, yerli yersiz büroda, arabada ve hatta normal hat varken evde bile cep telefonu ile konuşan oyuncular, neredeyse filmin her sahnesinde ellerinde bir de silah tutmaktan wc ye bile gidemiyorlar.

Oturdukları malikane gibi evlerden ya da ayakkabi ile eve, hatta yatağa girmelerindense hiç bahsetmeyeceğim.

Bu zırvaları yazan senaristlerle dizilerin asıl patronu olması gereken yönetmenlerin mutlaka bir ödül ile onurlandırımalıdır diye düşünüyorum.

Birkaç kalbur üstü  diziyi hariç tutarak, bu dizilerin senaristlerini altın cep telefonu ödülüne, yönetmenlerini de gümüş tabanca ödülüne, aday gösteriyorum.

Yerli diziymiş. Hah hah hay. Zapla gitsin

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Adem YİĞİT 20.11.2013 09:00
Bu yönetim 1930lardan beri iktidar olan CHPnin enkazlarını temizliyor. 60 yaşındayım, hiç bir dönem bu günkü kadar iyi olmadık. Eksiklerin olduğu bir gerçek, ancak yine de CHP yanlış adres.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Ve Kadına Karşı Şiddet Mücadelesi resmen başladı…18 Aralık 2019 Saat: 15:02
Evet şairimizin de dediği gibi eli öpülesi kadınlar olmasa ne olurdu Dünyanın hali, nice olurdu?
Hayattan öteden beriden…6 Aralık 2018 Saat: 11:21
Uzun zamandır köşe yazısı yazamadım…Özel işlerim dolayısıyla çok sevmiş olduğum yazı yazma tutkumun ısrarcılığına daha fazla dayanamadım…
Adım Başı Dilenci Dolu!14 Aralık 2016 Saat: 12:40
Dün Gebze Eski Çarşı’da bazı eski dostlarla karşılaşınca ayaküstü sohbete daldık…
Gebze Metro’yu Bekliyor!23 Ekim 2016 Saat: 19:50
Kocaeli büyükşehir, İzmit şehiriçinde hayata koyduğu Akçaray Projesiyle haşır neşir olup, an itibariyle İzmit trafiğini de keşmekeşe çevirirken, Kocaeli’nin Batı Yakası olan Gebze Bölgesi de Metro’pyu bekliyor…
Siyasette dil ve üslup…26 Eylül 2016 Saat: 12:59
GÜNÜN SÖZÜ: “Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur. (Desiderius Erasmus)
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat