Özdilek
Necdet Güler
Necdet Güler

Bir ağaç nede devrilir

Geçenlerde Cengiz Topel Caddesinde bir Çınar ağacı devrildi. Kent içinde büyük bir ağacın devrilmesi her zaman korku yaratır. Çünkü mal ve can kaybına sebep olabilir.

27 Ağustos 2017 Saat: 12:47

Peki…Bir ağaç neden devrilir?

Şunu hiç unutmayın ; ağaçlar, tayfun gibi, ağaçları kökünden sökebilen etkenler dışında, her zaman karşılaştığımız rüzgarlar yüzünden devrilmezler. İnsanların yaptığı hatalar yüzünden “rüzgardan devrilir duruma” gelirler.

Bu yüzden “Rüzgar esti, ağaçlar devrildi” söylemi suçu başka şeylere atma işlevinden başka bir şey değildir. Adama sorarlar ; neden sadece o ağaç devrildi?

Uyum sorunlarını  dikkate almadan, yani türe bağlı istekleri hiç umursanmadan ağaç türlerini rastgele  yerlere dik, onların dikildiği yerdeki şartlara  uyması ve her türlü olumsuz faktöre direnç göstermesini bekle, sonra devrildiklerinde rüzgardan devrildi  diye kenara çekil...

Üstelik bu kadar olumsuz şartlar sağladığın ağaçların dallarını (ve hatta gövdesini) olur -olmaz zamanlarda, tekrar tekrar , zamansız ve yoğun şekilde buda...Gelişimleri sekteye uğrasın, kök yoğunlukları azalsın, oluşan yara yerlerinden odununa işleyen mantarlar, böcekler ve bakteriler  direncini düşürsün.. Sonra gelsin “ rüzgar esti devrildi” safsatası...

 

Bu konuya kafa yorun.. Allah korusun  park ettiğiniz arabanızın üstüne bir ağaç devrilirse zararı  karşılaması gereken, o ağacı devrilecek duruma getirenlerdir. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İzmit'in zehirli havası4 Ekim 2023 Saat: 16:19
28 Eylül 2023 Perşembe günü akşamı Kocaeli Ansiklopedisi'nin tanıtımı nedeniyle Kongre Merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye katıldım.
Bitkileri sinirlendirmeyin20 Mayıs 2023 Saat: 19:08
Ne tuhaf başlık değil mi? Ama gerçek ; arada bir sinirlendikleri oluyor!
Batak14 Şubat 2023 Saat: 21:02
Deprem denilince aklıma İzmit’te iki alan gelir.
Çerkeslerin 101 yıl süren savaşı29 Ocak 2023 Saat: 19:35
Çerkes toplumuyla ilgili bilimsel yayınları okuyup irdeleyince bilmediğim birçok şeyi öğrendim ve çok şaşırdım. Üstelik, onların başlarına gelenleri öğrendikçe içim sızladı.
Yürüyen ağaç !22 Ocak 2023 Saat: 10:42
Bunu da duydum; yürüyen ağaç! Şaka gibi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat