Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

İkinci İzaydaş için İzmit belediyesine açık mektup

Bu kent sanayiinin merkezi,üreten,ihracat yapan,en çok vergi veren ama kanser oranının en yüksek olduğu bir kent…..Neden …?

9 Nisan 2018 Saat: 20:05

Çünkü sanayiinin tüm çevresel kirliliğinden nasibini alıyor,bu da yetmezmiş gibi  İzaydaş gibi bir tesisi de barındırıyor. A.K.P. iktidarı  belediyeleri teslim alana kadar  tesisi Sefa sirmen yaptırdı diye çevreye zararlı olduğu gerekçesi ile ısrarla ruhsat vermedi.Ama belediyeyi alır almaz hemen tesisi savunmaya başladı ve hızla tesisi ruhsatlandırdı.Hatta ilave yakma lisansları aldı.Şu san neler yakıldığı konusunda açık bir bilgi yok.Tesis hala belediye şirketi olan İZAYDAŞ A Ş şeklinde çalışıyor.Yani bu köşede 17 Ekim 2016 tarihli yazının başlığında olduğu gibi AKP “ BİZ YOKSAK İZAYDAŞ TU KAKA BİZ VARSAK HARİKA” diyor.

 

Ocak 2016 dan bu yana değişik defalar konumu kamuoyunun gündemine getirdik.27 mart 2018 de “ izaydaş yetmezmiş gibi  umuttepede yeni bir tesis yapılma çalışmalarının yapıldığını söyledik “GÖZÜNÜZ AYDIN NUR TOPU GİBİ YENİ BİR İZAYDAŞ GELİYOR “ dedik.Konu çok önemli olduğu için  kentimizde  bulunan çevre derneklerine,çevre mühendisleri odasına,muhalefete,baro ve tabipler odası dahil tüm meslek odalarına,kent konseyine,Kocaeli üniversitesi senatosuna ve tüm Kocaeli.de yaşayanların duyarlı olmaları gerektiğini  belirttik.Akademik meslek odaları büyük bir duyarlılıkla ve  ciddi bir çalışma ile bu tesisin ve yerinin hatalı olduğunu kamuoyuna açıkladı. Israrla   orada yeni  bir tesisin yapılmaması gerektiğini,eğer yapılacaksa bunun  referanduma sunulması gerektiğini söylerken ; belediye başkanı Sayın Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valiliğinin 2004 te gazete ilanı ile verdikleri “YAŞANAN VE YAŞATAN SANAYİ KENTİ KOCAELİ” sloganı  ile kentin sanayiileşmesinin yeterli olduğu ilave bu tür tesislere izin verilmeyeceği şeklindeki sözlerini tutmaya davet ettik.

Akademik meslek odalarının raporunun dikkate almıyorsanız,kapatın üniversiteleri gidin diye sitem ettik.Kocaeli gazetesi günlerdir konuyu işliyor ve bu karara karşı olduğunu imzası ile tasdikleyen on binleri açıklıyor.İktidarda hala çıt yok.Burada asıl konuşması gereken İzmit belediyesinde de ne yazık ki  çıt yok.

Şimdi bu gün Umuttepede ÇED toplantısı yapılacak.Aynı gün İZMİT BELEDİYESİNİN MECLİS TOPLANTISI var.İzmit belediye meclisine sorulmadan ,konu meclis gündemine alınmadan İzmit.e rağmen böyle bir tesis yapılabilir mi ? Konu büyükşehirin konusu diyerek topu taca atmak mümkün mü ? O zaman İzmit belediyesi ne iş yapar ? İzmit belediyesinin Sayın belediye başkanının bu konuda bir fikri yok mu ? Yoksa siyasi ikbal nedeniyle karşı çıksa bile bunu açıkça ifade edemiyor mu ? İzmit belediyesinin bölge halkının tüm ayrıntısı ile bilgilendirmesi gerekmez mi ? O bölge halkı bilgilendirilmeden ,ne olduğu anlatılmadan çed toplantısı yapılır mı ?   2004  yılında  Sayın Karaosmanoğlu.nun  gazete ilanlarıyla  bu kente artık  yeni sanayii tesisi yapılmayacağına dair verdiği sözünü tutmayağı anlaşılıyor.Bunu büyükşehir meclisinde  İzaydaş A Ş ye aktarılan 200 milyon TL nakit ve bu miktarda GM sermayesine ilişkin meclis kararından anlıyoruz.Büyükşehir belediye başkanının taahhüt ettiği,söz verdiği bir çok konuyu yerine getiremediği de bir gerçek. Ey İzmit belediye meclisi ve sayın başkan siz neden susuyorsunuz ? Knu doğruysa doğru deyin,yanlış olduğu belli olduğuna göre karşı çıkın.Bu konuda fikir beyan etmemek görev sorumluluğuna sığar mı ?

Kamu görevleri emanat görevlerdir,geçer gider .Kent tarihi siyasi  ikbal için iktidara tabii olanları değil , kentin iyiliği için iktidara direnenleri yazar. Önemli olan kente verilen sözlerin ve kent sorumluluğunun yerine getirilmesidir,gerisi önemli değil.En çok vergiyi veren,ihracat yapan,sanayii kirliğine uğrayan bu kenti ülkenin daha da fazla çöplerini  yakmaya mahkum etmek hangi belediyecilik anlayışına,hangi adalete sığar  ? Zamanı gelince halk bunu sormaz mı ? Sormasa da , buna belediye sorumluluğu izin verir mi…. ?

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat