Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor

7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.

30 Nisan 2023 Saat: 00:06

Geçen günlerde toplumun yakıcı yaralarından ALEVİLİK ile ilgili yaklaşık 90 milyon kişinin izlediği tarihi bir videoyu kamuoyu ile paylaştı. Toplumsal barışı daha cumhurbaşkanı olmadan inşa etmeye başladı bile.

Video aynen şöyle;

"Bu seçimde ilk kez oy verecek sevgili gençler. Bu gece sizinle çok özel, çok hassas bir konuda konuşmamızın zamanı geldi. Görüyor musunuz gençler, duyuyor musunuz? Türkiye'de başlamak üzere olan yeni hayatın sesleri bunlar. Dünyanın hemen kıyısında duruyoruz. Ya sıkışıp kaldığımız bu eşiği aşarak dünyada hak ettiğimiz yere kavuşacağız, mutlu ve güçlü bir ülkenin onurlu birer yurttaşı olacağız ya da özlemle baktığımız o bizim dışımızdaki dünyayı sadece izlemekle yetineceğiz. 

İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman'ım...

Allah'ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. Harama el uzatmam. Atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. Cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. Onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız.

Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. Daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. Ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir.

Sevgili genç arkadaşım, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var.Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın. 

Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin? Son bir el verecek misin? Bu ayrıştırıcı sistemi kökünden yıkmaya hazır mısın? Gelin gençler, gelin bu eşiği hep birlikte aşalım. Böylesine hayati bir eşikte tek bir oyu bile ziyan etmeyeceğinize inanıyorum. Ve size yürekten güveniyorum. Gözlerinizden öpüyorum."

**

Video tarihi bir konuşmayı içeriyor.1618 yılından 1648 yılına kadar Avrupa’da 30 yıl süren mezhep savaşları yaşandı. Bu savaşta nüfuslarının % 60’ını kaybeden ülkeler oldu.Avrupa bilimle mezhep savaşlarına son vererek bu günkü çağdaş demokrasiye ulaştı.Atatürk cumhuriyeti ile ülkemiz artık bunu daha hasarsız giderecek gibi duruyor.

Atatürk Cumhuriyetindeki devrimler de, esasında Avrupa’da yaşanan bilme dayalı bu aydınlanmayı amaçlıyordu.Peygamberimizin zamanında mezhepler mi vardı ,da bizi mezheplerle bölmeye çalışıyorlar.Kurtuluş savaşını emperyalizme karşı verirken, Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü Anadolu’da ne varsa hep birlikte savaşmadık mı ? Şimdi de aynı emperyalizme karşı savaşmıyor muyuz.? Bu ülkede Alevi’den de, Sünni’den de, Türk’ten de Kürt’ten de cumhurbaşkanı olur. Emperyalizmin böl parçala, yönet ve sömür anlayışına, emperyalizmin iç işbirlikçilerine sayın Kılıçdaroğlu’nun videolara tam bir şamar gibi patlıyor. Zira, inançlarda saygılı laiklik, ulusulcılık, barış, demokrasi ve kalkınmanın temel yolu da budur.

Kılıçdaroğlu demokrasi içersinde mertçe ve açıkça kendi kimliğini de ortaya koyarak, toplumun dönüşmesini, aydınlanma devriminin tamamlanmasını kendisini ortaya koyarak hayatın içinde sağlamaya çalışıyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Kılıçdaroğlu ve bileşenleri ile ülkemizi emperyalizmin boyunduruğundan kurtarmış, demokrasi ile taçlandırmış bir halde bulacağız. Tabular teker teker yıkılırken, bunu sağlayan sayın Kılıçdaroğlu’nun katkısını tarih altın harflerle yazacaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Yazıklar Olsun………….!6 Ocak 2022 Saat: 13:55
Daha 2000 yılının başında ülkemiz büyük bir ekonomik kriz yaşadı.Bankalar battı
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat