Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?

Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.

20 Şubat 2022 Saat: 21:05

Zira artık elektriksiz bir hayatın düşünülmesi imkansız.

Elektrik, su gibi hava gibi en temel yaşam kaynaklarından birisidir.

Bu yüzden çağdaş devletler elektrik kullanım hakkını anayasalarında bulunan eşitlik ve sosyal devlet ilkeleri ile özdeşleştirmişlerdir.

Biliyoruz ki sosyal devlet ilkesi ekonomik açıdan yetersiz kalan yurttaşların devlet tarafından desteklenerek onların yaşam haklarının garantiye alan en temel düzenlemedir, gelişme ve iç barışın teminatıdır.

Bizim Anayasamızın 2 maddesine göre ülkemiz de; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olup 10 maddesine göre de bütün yurttaşlarımız kanun önünde eşittirler. Ülkemizin imza koyduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi de benzer düzenlemeler içermektedir. Artık en doğal insan hakkı haline gelen elektriğin kullanımında bütün çağdaş devletlerde olduğu gibi AKP iktidarının da anayasamızda kayda geçen eşitlik ve en önemlisi sosyal devlet ilkesini uygulamak zorunluluğu vardır. Elektriğin tüketicilere ve topluma, yeterli, kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu ve düşük maliyette verilmesi gerektiğini emreden Elektrik Piyasası Kanunu’nun 1 maddesi ile Tüketiciyi Koruma Kanunu’nun 1 maddesi sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak düzenlenmiştir.

Ana muhalefet partisinin en temel görevi, vatandaşın cesaret edemediği konularda cesaretle vatandaşın haklarını koruyacak eylem ve işlemler yapmak ve bu şekilde vatandaşın haklarını koruyarak iktidarı denetlemektir. Sayın Kılıçdaroğlu emekliye 2 maaş ikramiye verilmesi, asgari ücretin daha da arttırılması, KDV’nin sıfırlanması yada indirilmesi gibi önerileri vatandaş haklarının korunmasına dair tipik örneklerdir.

**

AKP iktidarı döneminde, birçok kamu malı özelleştirilmesi ve dışarıdan ciddi miktarda borçlanarak kaynak sağlanmasına rağmen vatandaşlarımız açlık sınırında yaşayacak duruma, ağır ekonomik kriz nedeniyle elektrik faturalarını dahi ödeyemeyecek duruma düşürülmüştür. bu hali ile vatandaşlarımız elektriksiz kalma riski ile karşı karşıya bırakılmıştır. Oysa ki, elektriğe ulaşım hakkı sosyal devlet gereği 21. yüzyıl dünyasında vatandaşın hava ve su gibi en temel ihtiyacı haline geldi.

**

Bu yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun "Elektrik faturamı ödemeyeceğim" açıklaması da vatandaşlarımızın Anayasal ve yasal haklarının korunması, sosyal devlet ilkesinin hayata geçirilmesi ve onların elektriğe ulaşımın engellenmemesini istemek şeklinde tam bir vatandaş isyanının dile getirilmesidir. Kılıçdaroğlu esasında bu davranışı ile görevini yerine getirmektedir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Yazıklar Olsun………….!6 Ocak 2022 Saat: 13:55
Daha 2000 yılının başında ülkemiz büyük bir ekonomik kriz yaşadı.Bankalar battı
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat