Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır

Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.

7 Mayıs 2023 Saat: 21:38

Cümle şöyle ; “Demokrasi, iş, aş, özgürlük. Gençler sizin bütün hayalleriniz benim hedefim olacak.

Bu cümle o kadar derin ve o kadar çok şey ifade ediyor ki.

Gençlerle ilgili bütün eksikliklere ve olumsuzluklara rağmen gençlerimiz toplumun çok önünde. Ülkemizin içinde bulunduğu ağır sorunların farkında. Ülkelerinde yaşamak, onurla yaşamak,ülkelerini kalkındırmak mutlu olmak istiyorlar.Bu yüzden önümüzdeki seçimin sonucunu gençlerimiz belirlemeli.

Belirleyecekler de.

Ya çağdaş dünyaya daha fazla entegre olarak gelişecek, ya da emperyalizmin kıskacında, Ortadoğu bataklığında kaybolup gideceğiz.

Çocuklarının ve gençlerin hayallerini anlayamayan,onların önünü açmayan,onlara gereği gibi sahip çıkmayan hiçbir ülke kalkınamaz ve gelişemez. Sonuçta müstemleke olmaya mahkum olur.

İşte sayın Kılıçdaroğlu’nun bu cümlesi onun gençleri ne kadar anladığını,onların hayallerinin farkında olduğunu ve ülke geleceği için ne kadar önemli olduklarını anlatan derin bir anlayışı ifade ediyor.

Aslında bütün siyasetçilerin bunu fark etmesi, aynı duygularla çalışması bir sorumluluk, bir vatanseverlik anlayışıdır.

Gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için bir Twet attı diye sorgulanmayacakları,korkmadan kendilerini ifade edebilecekleri bir siyasal anlayışa ,özgürlüğe ihtiyaçları var.En az bir yabancı dil öğrenmeye,bilimle tanışmaya,bilim öğretecek derecede eğitilmeye,tüm Dünya’yı izlemeye, öğrenmeye yani Dünya vatandaşı olmaya ihtiyaçları var.

Böyle bir eğitimden sonra da işe, aşa, konuta, arabaya, internete. Yani temel ihtiyaçlarını karşılanmasına ihtiyaçları var. “Bir siyasi partiye üye olmadan iş bulamazsın,birilerinin eteğine tutunmazsan, işsiz kalırsın” şeklindeki zavallı bir anlayıştan kurtulmaya, liyakat ve eşitliğe göre davranılmasına ihtiyaçları var.

Demokrasi eksikliği bilimi öldürür,gençlerin önünü tıkar. Bizde de böyle acınası bir durum var. Bu nedenle, gençlerimiz iyi eğitim ve özgürlük arayışı ile ülkemizi terk ediyor, orada eğitim almayı, orada çalışmayı tercih ediyorlar.Müthiş bir genç ve beyin göçü yaşıyoruz.Bu durum kalkınmamızı en büyük engel teşkil ediyor.Oysa ki; gençlerimize sahip çıkmak,onların aradıkları ortamı onlara sunmak siyasetçinin en temel görevi değil mi ?

İkinci Dünya savaşı esnasında da Almanya’dan özgürlük ve demokrasi eksikliği ve zalimleşmiş devlet anlayışından kurtulmak için önemli bilim adamları ülkelerini terketmek zorunda kaldılar.Yüze yakın bilim insanı da ülkemize gelmişti.Bunlar Atatürk Cumhuriyetinin bilimde yapılanmasına,üniversitelerimizin ve demokratik sistemimizin gelişmesine neden oldular.Andreas Schwartz gibi,Edvard Hirsch gibi hukuk filozofları bizim hukuk fakültelerimizin gelişmesine, kurumsallaşmasına,mimar,şehir plancısı,felsefeci ve doktor gibi bilim insanları da diğer üniversitelerimizin kurumsallaşmasına büyük katkı sağlamışlardı.

Siyasetçilerin gençlerin hayallerini hayata geçirebilecekleri ortamı yaratmaları,gençlerin de bunu sağlayacak siyasetçilere sahip çıkmaları,demokrasi,eşitlik,özgürlük,huzur ve kalkınmanın temeli olacaktır. Gençlerimiz geleceğimizin sigortasıdır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Yazıklar Olsun………….!6 Ocak 2022 Saat: 13:55
Daha 2000 yılının başında ülkemiz büyük bir ekonomik kriz yaşadı.Bankalar battı
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat