Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

Seçim travması ve bitirilen umutlar!

Demokrasi adına büyük umut bağlanan son seçim kaybının yarattığı travmanın, ülkemiz genelinde ki etkileri yaşanmaya devam ediyor.

1 Ekim 2023 Saat: 11:38

Sorumlu konumunda bulunan aktörlerin, yenilgi ile ilgili olarak ciddi bir özeleştiri de bulunmadıkları gibi, koltuklarını koruma gayretleri de, toplumsal tepkiyi büyütüyor, infial yaratıyor. Bu bağlamda, CHP'nin aldığı kongre kararı sonucu; örgüt seçimlerinde, demokrasi dışı uygulamalar, kitlelerin geleceğe olan umutlarını da bitiriyor, moral çöküntüsü yaratıyor. Seçimlerde, katılımcı, yarışmacı bir yaklaşım yerine; siyasi mühendislik uygulamaları sonucu; tek aday ve blok liste dayatması ile karşı karşıya kalınıyor. Bu uygulamalar doğrultusunda, Kocaeli'nde de, CHP il kongresinde, paralel bir süreç devreye sokuluyor. Siyasi odaklar tarafından, atanmış bulunan mevcut il başkanı ve blok liste ile seçime gitme kararı alınıyor. Tüm bu hatalı yaklaşımlar, parti içi demokrasiyi ortadan kaldırıyor. Planlanan benzeri antidemokratik uygulamalar ile, hedeflenen lider kültüne, dar kadroculuk anlayışına ve örgütleri dışlayan, kayıtdışı yönetim anlayışına zemin hazırlanıyor. Partinin toplum nezdindeki itibarını yok edileceği gerçeği dikkate alınmıyor. Siyasi geleceğimize yönelik umutlar bitiriliyor, insanlarımız umutsuz bırakılıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Bahri 01.10.2023 12:36
Maalesef tüm partilerde durum aynı. Ülke topyekun siyasi zihniyet değişikliğine gitmeden, Sisteme dayalı yeni siyasi partiler kurulup,halkın siyasetin finansmanını kendisi karşılamadan, Ülke olarak düzlüğe çıkamayız.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.
"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat