Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!

Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.

14 Nisan 2024 Saat: 13:23

Sağlanan bu olumlu sonucun, partiyi rehavete sokmadan, gelecek seçimlere  yönelik hazırlıklara şimdiden başlanması gerektiğini düşündürtmüştür.

 CHP yönetim kadroları açısından, öncelikle ve ivedilikle yapılması gerekenin; demokratik bir tüzük ile parti içi demokrasinin sağlanmasının olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda, yeni üye kazanımı yanında, eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi, vizyoner bir bakış ile, yeni eylem planlarının oluşturulması gerektiğini varsayıyorum. Ayrıca, bölgesel ve gelir dağılımı eşitsizliğini düzeltecek doğrultuda: Maliye, ekonomi, sanayi, tarım; bilimin vardığı aşamaya uygun eğitim; çağdaş yönetim anlayışına eşdeğer hukuksal reformlar; demokratik düzenleme; dış politik söylem ve eylem planlarının netlik ve somut şekliyle ortaya konması gerekmektedir.

 Yerel yönetimlerde iktidar olma avantajını, geçmiş dönemlerde ki örnek belediyecilik uygulamaları çerçevesinde geliştirerek, devam ettirilmelidir. Belediye başkanları partinin değil, dar kadroculuk ötesi, kentin başkanı olduğunu da göz ardı etmeden, tüm seçmelere eşit uzaklıkta olarak, ayrıcalık yapmadan, eşit ve adil hizmet sunumunu sağlamalıdır. Belediye uygulamaları halka açılmalı, yandaş değil, yetkin kadrolar ile çalışılmalı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı benimsenmelidir. Hizmet sunumunda; azınlıklar değil, başta mağduriyet yaşayanlar olmak üzere, geniş halk kesitini gözeten, halkçı politika uygulamalarına yer verilmelidir. Kadınlar, gençler ve çocuklar öncelenmelidir. Sanat ve kültür yatırımları ön plana çıkarılmalıdır.

 Ülkemiz bugün için; içinde bulunduğumuz ekonomik, toplumsal, sosyal, yasal politikalar ve uluslararası ilişkiler açısından bir çöküntü içinde olduğu genel kabul görmektedir. Ayrışma, bölünmüşlük ve umutsuzluk -özellikle de gençler arasında - had noktaya varmıştır. Oysa ki ülkemiz, yüz yıl önce, Ata'mızın önderliğinde, çağdaş değerler doğrultusunda, yaptığı devrimler ile, Cumhuriyet rejimini inşa etmiş, bölgesinin lider ve örnek oluşturan ülkesi konumuna yükselmiştir. Sahip olduğumuz bu altyapı avantajını, başarılı belediyecilik uygulamalarından ve halkın memnuniyetinden alınacak destek ile, hiçbir grubu dışlamadan, "Türkiye İttifakı"  çerçevesinde iktidar olunması yolunda, CHP'ye  büyük sorumluluk düşmektedir. CHP yönetim kadrolarının ve yerel yöneticilerinin de bu bilinç ve görüşte olduğunu görüyorum. Bu nedenle de, yeni kuşaklar adına, geleceğimiz açısından heyecan duyuyor, umutlanıyorum.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Kocaeli kitap fuarına güncel bakış15 Ekim 2023 Saat: 20:11
Ülkemizde, giderek yaygınlık kazanan kitap fuarlarının, kent yaşamında, toplumsal karşılığının olduğunu, büyük ilgi gördüğünü, sosyokültürel dünyamıza renk ve değer kattığını izliyoruz.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat