Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

"Keyifli bir emeklilik süreci yaşama önerimdir"

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na önerimdir

1 Haziran 2024 Saat: 14:18

Demokrasi, özgürlükler, adil bölüşüm ve daha yaşanabilir bir ülke hayalini kurmak adına, son yerel seçimler toplumda bir umut oluşturmuştur. Toplumsal ve paydaşlar açısından, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışı içeren, "Türkiye İttifakı" söylemi kitleler nezdinde karşılık bulmuştur. Umudun sorumluluğunu yüklenen CHP yönetimi ve belediye başkanları, bu doğrultuda üstlendikleri sorumlulukların gereğini yapmak ve olası bir erken seçimde iktidar olma şansını iyi değerlendirmek suretiyle kendilerini kanıtlamak fırsatını yakalamıştır.

Kaybedilen Cumhurbaşkanı seçiminden sonra, CHP'de değişim talebini içeren hareket başarılı olmuş; yeni liderlik kadrosu, değişim projesi doğrultusunda partiyi seçime hazırlamıştır. Toplumsal tepkiye cevap vererek, başarılı bir sonuçla, CHP birinci parti konumuna ulaşmış, prestij kazanmıştır.

Son Cumhurbaşkanı seçiminde, başat sorumluluğu olan CHP'nin geçmiş dönem başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası, ciddi bir özeleştiri de bulunmadığı gibi, başarısızlık konusunu üstüne almamış, dert edinememiştir. Ayrıca, kendisinden beklendiği üzere; uzun yıllardan buyana sürdürdüğü parti başkanlığını genç kadrolara bırakarak ayrılmadığı gibi, değişim talebine de direnmiş, trajik sonunu hazırlamıştır.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, parti başkanlığı sonrası da, kendisinden beklendiği gibi, geçmiş dönem başkanı konumu ile yaşantısını devam etmek yerine, siyasete ilgisini sürdürmüş, başarısızlık halinde yeniden partiye genel başkan olmak hayalini kurmaya devam etmiştir.

Yakın günlerde, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bu doğrultuda, görsel basında, yaptığı açıklamaları ve örtülü suçlamaları siyasi gündem olmuş, partisi CHP'yi tartışılır kılmış, yöneticileri zan altında bırakmıştır. Ne yazık ki bu siyasi çıkışının kendisine ve partisine hiçbir faydasının olamayacağını, zarar vereceğini anlatacak yakın dost çevresi ve danışmanlarının bulunmadığını da göstermiştir. Bir vatandaş olarak, seçim sonunda, kendisine yazdığım açık mektupta, parti başkanlığını bırakarak, bir bilen konumunda olarak, daha fazla sosyokültürel üretim içinde olmasını, keyifli bir emeklilik sürecini yaşamasını önermiştim. Bu kez ve bir kez daha toplumda karşılığının olmadığını, partide ise, kendisinden gelecek beklentisi içinde olan küçük bir grubun desteğini alabileceği gerçegini görmesi gerektiğini anımsatmak, uyarmak istiyorum. Partisini ve kendisini zora sokacak, halkın geleceğe dönük umutlarına gölge düşürecek siyasi çıkışlardan uzak durmasını, huzurlu bir emeklilik sürecini yaşamasını öneriyorum. Bu duygu ve düşünceler içinde olarak; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, geçmiş dönemde ki hizmetleri için teşekkür ediyor, sevgi ve saygıyla selamlıyor, esenlikler diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.
"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat