Özdilek
Yılmaz Işık
Yılmaz Işık

Kötü Miras

Ülkeler sosyo politik, ekonomik ve özellikle insan hakları konusunda, genellikle ileri gitme durumunda oldukları gibi geriye de giderler. Yakın tarihe bile bununbilir sürü örneği ile doludur.

1 Şubat 2014 Saat: 16:31

Yakın gelecekteki en kötü siyasal mirasımız, bugünkü uygulamalardan feyz alacak siyasetçilerin daha da fütursuzlaşmak için kendilerinde cesaret bulmaları olacaktır.  Peki onlara bu feyzi veren nedir?

Şüphesiz, devletin zaten düzgün çalışmayan çarklarını, tam da kendisi aleyhine operasyonları bertaraf edebilmek amacıyla daha da işlevsizleştirerek, kelimenin tam anlamıyla devletin çivisini çıkartan Erdoğan uygulamalarıdır.

Övüldüğünün aksine kötü bir belagat sanatı uygulayıcısı olan Erdoğan’ın “otoriter, bilgiç, sözümün üstüne söz istemem, tartışmam,  ne diyorsam o” tarzındaki söylemleri  gelecekteki siyaset erbabının elinde biraz daha geliştirilerek  bugünleri bize aratmayacağının garantisini kim verebilir?

Hergün birilerini vatan haini, birilerini batının-israil’in uşağı, içimizdeki İrlandalılar ilan ederek adeta düşmansız yaşayamayan Erdoğan’ın partı hükümetinin  bize nasıl bir miras bırakmasını bekliyoruz ki?

Milletvekillerinin yemek- yedirmek, ölüm-biat, sen Allahın suretisin gibi psikolojik vak’a haline gelmiş söylemlerinden ve en ufacık bir eleştride kapının önüne konulmalarının, siyasal gelecekleri üzerinde pirelenen diğerlerinin davranışları üzerindeki etkilerini tahmin edebiliyoruz

Mecliste en galiz küfürleri edilip kavga kıyamet ortamların Başbakan’ın ağzından icazet bulmasını da unutmamalıyız.

Parti  toplantıları adeta her gün kimin kurban seçileceğinin planlandığı toplantılar haline gelmişse, ve maliye teşkilatı, tıpkı polis ve yargı gibi, ülkenin önemli özel kuruluşları üzerine tehdit gibi gönderiliyorsa,  gelecekteki politikacılar bunları teamül olarak algılamayacaklar mı?

Daha kötüsü, yeni politikacılar geride kalmak şöyle dursun, üzerine koymak adına daha da fütursuzlaşabilirler. Her biri gücü eline geçirdiğinde, devletin çivisini çıkarmakta hiçbir beis görmeyeceklerdir.

Ve kendilerine karşı en ufacık bir direnci bile, mutlaka küresel güçlerin operasyonu, asıl hedefin güçlü Türkiye’nin önünü kesmek martavalları olduğunu yedirebildiği kadar elindeki iletişim imkanlarını  kullanarak topluma yedirmeye çalışacaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Ve Kadına Karşı Şiddet Mücadelesi resmen başladı…18 Aralık 2019 Saat: 15:02
Evet şairimizin de dediği gibi eli öpülesi kadınlar olmasa ne olurdu Dünyanın hali, nice olurdu?
Hayattan öteden beriden…6 Aralık 2018 Saat: 11:21
Uzun zamandır köşe yazısı yazamadım…Özel işlerim dolayısıyla çok sevmiş olduğum yazı yazma tutkumun ısrarcılığına daha fazla dayanamadım…
Adım Başı Dilenci Dolu!14 Aralık 2016 Saat: 12:40
Dün Gebze Eski Çarşı’da bazı eski dostlarla karşılaşınca ayaküstü sohbete daldık…
Gebze Metro’yu Bekliyor!23 Ekim 2016 Saat: 19:50
Kocaeli büyükşehir, İzmit şehiriçinde hayata koyduğu Akçaray Projesiyle haşır neşir olup, an itibariyle İzmit trafiğini de keşmekeşe çevirirken, Kocaeli’nin Batı Yakası olan Gebze Bölgesi de Metro’pyu bekliyor…
Siyasette dil ve üslup…26 Eylül 2016 Saat: 12:59
GÜNÜN SÖZÜ: “Körlerin ülkesinde, tek gözlü insan kral olur. (Desiderius Erasmus)
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat