Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Bende bir öğretmenim

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyet öğretmenlerinin gününü kutluyorum.

23 Kasım 2021 Saat: 17:17

 Öğretmenler toplumlara önderlik eden kişileri yetiştiren toplumun gerçek önderleri olan ancak genelde arka planda yer alan kişilerdir. İlköğretimden üniversiteye kadar tüm öğretmenlerimizin emekleri sayesinde sadece ülkemizde değil tüm dünyada insanoğlunun uygarlığı devam edebilmektedir. Çünkü öğretmenler bilgi akışını sağlayan araçlardan birisidir.

 

Mustafa Kemal Atatürk 11 Kasım 1928 de tahta başında ders vermesinden dolayı kendisine Başöğretmenlik ünvanı verilmesi kararlaştırılmıştır.

 

Öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı sırasında nasıl canlarını dişlerine taktıklarını Atatürk bizzat gözlemlemiş, bunun için yurt içinde veya dışında öğretmenliğin ne kadar kutsal bir değer olduğunu da sık sık vurgulamıştır.

 

Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır dediği zaman ülkenin geleceğini gençlere nasıl emanet ettiğinin bir göstergesi değil midir?

 

Onun için yurt dışında olsun ülkemizde olsun öğretmenlik mesleğinin çok saygın bir meslek olduğunu bilmemiz gerekir

 

Türkiye gibi cumhuriyete ve bilimsel ağırlıklı modern bir yaşama geçmesi ancak geçtiğimiz yüzyıl gerçekleşmiş bir ülkenin aynı coğrafya içerisindeki diğer ülkelerden farklı ve huzurlu bir şekilde yaşamasının yegane sebeplerinden birisi de öğretmenlerimizin Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkmasıdır.

 

Bu pandemi döneminde bakıyorum 65 yaş üstü yine evlerine hapsedildi.Oysa ki o 65 yaş dediğiniz insanlar bu ülkenin bel kemiği oldular,hep ürettiler,çocukluk yıllarıma dönüyor bakıyorum.O dönemde öğretmenlerin büyük çoğunluğu Köy Enstitülerinden mezun olmuş eli öpülesi öğretmen dediğimiz kişilerden oluşmaktaydı.Kars'ta geçti ilk orta ve lise yıllarım babamın öğretmen olması nedeniyele ilkokulu köyde okusamda çok iyi eğitilmiştik babamdı ilk öğretmenim okullar bitmiş bizde öğretmen olmuştuk ve doğduğumuz şehire öğretmen olarak atanmıştık işte o zaman daha iyi anlamıştım,Cumhuriyetin öğretmenleri:

 

Bayram Güzeldere,Kemal Şivahanlıoğlu,Hayrettin Avcı,Rıfat Karalar,Osman Artıkaslan,Muhittin Şeyda,Beyler Şeyda,Mehmet Alkan, Kazım Durak, Turan Kılıç gibi öğretmenlerim öğrencilerine Atatürk ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına sahip çıkarak bu vatana hizmet etmek en büyük görevlerinin olduğunu kulakları küpe yapmak olduklarıdır.

 

Bizler o neslin bilgisayar görmeden ,cep telefonuyla oynamadan ama çok okuyan nesilleri olarak yetiştik. onun içindir ki diyorum ki :

 

0kuma yazmayı bana öğreten ilkokul öğretmenim babam merhum Müslim Akbulut ve ebediyete intikal etmiş Cumhuriyetimizin güzide öğretmenlerini saygı ve minnetle anarken bu günün tüm genç ve idealist genç öğretmenlere başarı getirmesini diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat