Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil

Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj

12 Ocak 2022 Saat: 07:32

CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil

Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj“KOCAELİ NEDEN BİZİM KALEMİZ DEĞİL.CHP SADECE BİZİM PARTİLİLERİN DEĞİL MİLYONLARIN PARTİSİDİR” şeklindeydi.

Buradaki  mesaj  eğer Kocaeli CHP’nin kalesi değlise bunun tek sebebi yine CHP nin kendisidir,şeklindedir.Tabii ki anlayana .

Bunda genel merkezin mi,yoksa örgütlerin mi eksikleri var ?

Danışma toplantısına gelen örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın üyelerinizi arttırın diye serzenişte bulunması,diğer genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel’in de Kocaeli’deki mahalle ,köy ve sandık sayılarını taker taker sıralaması ,iyi yapılanları ve  hala eksik olanları da belirtmesi,  genel merkezin Kocaeli’ye örgütsel anlamda ne kadar hakim olduğunu ve Kocaeli ile ne kadar ilgili olduğunu gösteren önemli işaretlerdir.Demek ki genel merkez Kocaeli’nin CHP nin kalesi olması için örgütsel anlamda gerekenleri yapıyor.

Oğuz Kaan Salıcı’nın üyelik ile ilgili söylediklerine gelince.

  1. emek yoğun ve sanayinin merkezi olan bu kentte CHP , AK partinin üye sayısının  ancak % 10 u kadar üyeye sahip. Demek ki genel merkez üye konusunda da  çok doğru bir tesbit yapmış ve örgütten rica ediyor. demek ki genel merkezin bu konuda da bir eksikliği yok.

Son genel seçimde alınan  AKP.nin % 43,8 ve CHP.nin % 20.1 oranındaki oylarına bakılırsa  CHP üye sayısının da AKP’nin üye sayısının yarısına ,en az 100 binlere ulaşması gerekiyor.Yani  CHP Kocaeli’de üye kaydı konusunda muhafakar davranmış. Partiyi genel başkanın deyimi ile “MİLYONLARA AÇACAĞI YERDE” birileri az olsun, benim olsun, ben delege seçileyim, ben örgütü elimde tutayım diye çalışmış.Partiyi kendisine oy veren yüz binlere kapatmış.İçerde iktidar olmayı,kentte iktidar olmak için yeterli bulmuş.Kendisi çalışacağına,üreteceğine koltukları sıkı tutarsam genel merkezin rüzgarı bana yeter demiş.Genel merkezin bu konunun da farkında olduğu ve bu konuda bir eksikliği olmadığı anlaşılıyor.

Bu kentte trilyonları bulan ve gazete manşetlerini süsleyen Sayıştay raporlarına dayalı AKP yerel yöneticileri ile ilgili yolsuzluk iddiaları var. bu kentte şimdi valilik yapan kişiler yolsuzluk iddiaları nedeniyle ağır cezalarda yargılandılar. Bu kentte imardan, ulaşım ve trafiğe ,belediye şirketlerine aktarılan kaynaklara kadar kentle paylaşılacak ciddi haksızlıklar ve rant kokan olaylar var.Kente gelen korkunç paraya rağmen Kocaeli’nin hala bir kasaba gibi duran hali var.Yok edilen Uğur mumcu parkı var. Var da var,Bu köşeye sığmaz,.Genel merkez Türkiye çapında bu konularda ciddi çalışmalara imza atıyor,kentle ilgili konuları işlemeye hazır.Demek ki bu konuda da genel merkeze söylenebilecek fazla bir şey yok.

O zaman iş Kocaeli’ye düşüyor. Danışma toplantılarında iç çekişmelerden çok bunların tartışılabileceği, kentin sorunlarına çare olacak projelerin konuşulabileceği kurumsal yapının oluşturulması lazım. Sandık çalışmaları tamamlanır da ,partinin kendisine oy veren yüz binlere kapılarını açması, onları üye yapması, özellikle gençleri kavraması ve bir kurumsallık anlayışı ile onları çalışmalara katması lazım.

Sosyal demokratlar CHP ile yada DSP ile zaman zaman bu kentte birinci parti olmuştur. Her zaman olduğu gibi bugün de bunun zemini vardır. Ama bunun için partinin bu köşeye sığdırabildiğim kadarı ile örgüt, üye,ilkeler ve sorunların üzerine çekinmeden giden bir yapı ile çok çalışması lazım.Evet CHP milyonların partisidir ve Kocaeli CHP nin kalesi olabilir.Bu olmazsa bilinmelidir ki bunun tek sebebi CHP Kocaeli’dir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
Yazıklar Olsun………….!6 Ocak 2022 Saat: 13:55
Daha 2000 yılının başında ülkemiz büyük bir ekonomik kriz yaşadı.Bankalar battı
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat