Özdilek
Necdet Güler
Necdet Güler

Otel direkleri

Fotoğrafta bir kamusal alana dikilmiş kırmızı direkler görüyorsunuz.

14 Mayıs 2017 Saat: 18:32

Bunları hemen karşısındaki otel dikmiş ve arkadaki ağaçlar üzerine “Bu alanın otel müşterilerine ait olduğunu” belirten tabelalar çakmıştı. Onları kaldırdılar. Neden kaldırıldılar?

Geçenlerde  otelin  çalışanlarından biri de bana bu alanın Belediyeden kiralandığını söyledi.

Ağaçlardaki tabelalalr da zaten bunu gösteriyordu. Otel kiraladığı alanı sınırlamış. Ama sınırlama için asfalta monte edilmiş direkleri yeterli görmemiş, zincir de çekmiş. Biliyorsunuz zincir yasaklamanın en belirgin ve etkili göstergesidir.

Benim bildiğime göre böyle bir yer kamusal alandır. Kamusal alanlar kiralanamaz.  Bu durumda burası  nasıl kiralanmıştır?    

Diyelim ki ben yanlış biliyorum : Burayı kim veya hangi organ, hangi yetkiye dayanarak kiraya verebilir? Hangi organ veya yetkili buradaki, örneğin  150 metrekare yeri, 3 yıllığına kiraya veriyorum diyebilir? Kira bedelini kim veya kimler nasıl belirleyebilir? Bilen var mı?

Yoksa burası kiralanmamış da otel bildiğini mi okuyor?

Olayın başka bir yönü daha var:  Fotoğrafa dikkatli bakınız. Direklerin başladığı yer  araçların geçeceği yolun sınırında değil, yolun oldukça içinde. Yani karayolunun bir kısmı da eklenmiş, kiralandığı söylenen alana. Böylece tahsis edilen alan takriben  300 metrekare kadar büyüklüğe erişiyor. Burayı kiraya vermek için imza atanlar (veya atan)  bunu görmüyor mu? Diyelim ki kanunen kiraya vermek mümkün, bu alana yolun bir kısmı da nasıl dahil edilebiliyor? Bu nasıl mümkün oluyor?

 

Unutmayınız…Keyifin sınırını hukuk belirler ve hukuk kimsenin keyfine göre oluşmaz.  

 

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
ilker özben 27.04.2016 14:49
İçeriğine tamamen katıldığım harika bir yazı olmuş. Umarım CHP üst yönetimi bu yazıdan haberdar olur ve olumlu etkilenir. Cavit İnam dostumu tebrik ediyorum.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İzmit'in zehirli havası4 Ekim 2023 Saat: 16:19
28 Eylül 2023 Perşembe günü akşamı Kocaeli Ansiklopedisi'nin tanıtımı nedeniyle Kongre Merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye katıldım.
Bitkileri sinirlendirmeyin20 Mayıs 2023 Saat: 19:08
Ne tuhaf başlık değil mi? Ama gerçek ; arada bir sinirlendikleri oluyor!
Batak14 Şubat 2023 Saat: 21:02
Deprem denilince aklıma İzmit’te iki alan gelir.
Çerkeslerin 101 yıl süren savaşı29 Ocak 2023 Saat: 19:35
Çerkes toplumuyla ilgili bilimsel yayınları okuyup irdeleyince bilmediğim birçok şeyi öğrendim ve çok şaşırdım. Üstelik, onların başlarına gelenleri öğrendikçe içim sızladı.
Yürüyen ağaç !22 Ocak 2023 Saat: 10:42
Bunu da duydum; yürüyen ağaç! Şaka gibi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat