Adem Yiğit spor
Adem Yiğit spor

Zaman Aleyhimize İşliyor!

Sezon bitti, hala bir oyun düzeni kuramadık. Paldır küldür taktiği ile oynuyoruz.

24 Mart 2014 Saat: 22:51

Yan top zafiyetimiz devam ediyor. Ne savunma oyuncuları, ne de kaleci yan toplarda iyi değil. Orta sahayı toparlayacak bir “10” numaramız yok. Burada en verimli olan Emre Akgün son dakikalarda oyuna alınıyor. Melih Ahmet orta sahada oynaması gerekirken santrafor oynatılıyor. Melih Ahmet orta sahadan getirdiği toplarla verimli olur, ona top taşıyacak orta saha yok. Gol atıyoruz, koruyamıyoruz. Maç almamız da tesadüflere kalıyor. Zor maçlardan puan çıkarıyoruz, rakiplerimize puan veriyoruz.

Haftalar hızla tükeniyor, umutları da tüketiyor. Geçen hafta düşme hattıyla aramızdaki puan farkı 6 idi, bu hafta 7’ye çıktı. Yimpaş Yozgat Spor deplasmanda Şekerspor A.Ş’yi yenince taban puanı da yükseltti. Eğer yenilseydi 6 puan fark devam edecekti. Bu haftaki Arsin-Yimpaş maçı belki de makası daha daraltacaktı. Ancak, Yimpaş’ın aldığı 3 puan işi daha da zora soktu.

Şimdi yeniden hesap yapalım. Bu hafta deplasmanda Tuzla’yı yensen bile(!) Arsin-Yimpaş maçı sonucu lehimize olmayacak. Arsin yenerse; Yimpaş’la farkı 4’e indireceksin, Arsin’le 6 puan fark devam edecek. İkili averajda kayıpsın. Yimpaş yenerse; 7 puan fark devam eder, Yimpaş’la iç saha maçın var yensen bile fark 4 ve sen o maça kadar puan kaybetmeyeceksin.

Kalan hafta sayısı 7; Arsin ve Yimpaş’ın 2 maç kaybetme hakkı var ve sen bütün maçlarını almak zorundasın. Üstelik her iki takımı da geçmen gerekir. Şeker Spor’u yakalama şansına bakıyorum; çok zayıf. Puan farkı 9 ve bu hafta rakibi lige havlu atmış Bafra.

Elde kağıt kalem; boşa koyuyorum dolmuyor, doluya koyuyorum almıyor. Amatöre düşmek bizim için ne kadar zorsa, ligde kalmak çok daha zor! 

***

Gölcük zorlu Arsin deplasmanından 1 puan alarak play-of umudunu devam ettirdi. Bu hafta sahasında zorluk derecesi düşük Ayvalık Gücü Bld. Spor’u ağırlayacak.

Kağıt üzerinde zorluk derecesi düşük gözükse de Gölcük için zor maç. Zira Gölcük sahasındaki kolay maçları alsa bu gün liderlik mücadelesi yapardı.

Gölcük play-of oynar, ancak kendi kendini yenmeyi bırakırsa!

***

Derince; Yeşil Bursa maçını kazasız atlattı. Bu hafta çok zor bir deplasman maçı oynayacak. Lider Ümraniye deplasmanında puan arayacak. Rakiplerinin maçları nispeten kolay. Bu hafta puansız dönmesi halinde kendini 7. sırada bulabilir.

Bu yarış lig sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor.

 

***

Bu hafta Erzurum deplasmanından net bir galibiyet alan Darıca play-of iddiasını ileriki haftalara taşıdı. Fikstür avantaj ve dezavantajları eşit görünüyor. Tek iyi tarafı zor maçları daha kolay geçmesi.

 

Yazının Özeti; Kocaelisporda mucizenin bir ayağı kırıldı, Gölcük, Derince ve Darıca’nın şansları kolay olmasa da devam ediyor.         

 

Sevgi ve muhabbetle kalın.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Biraz Ordan, Biraz Burdan!21 Aralık 2016 Saat: 10:40
İktidarın yaptığı güzel şeylerden biri de Körfez köprüsü. Bursa ve İzmir’e gidecek olan İstanbullular Körfezi boydan boya dolaşmak zorunda kalıyordu.
Eyvah Ki Eyvah!22 Kasım 2016 Saat: 19:10
Maçtan önce aldım kalemi hesap yaptım;
Futbolda Neden Geriyiz?26 Ekim 2016 Saat: 16:48
Nüfusu 350 bin olan (İzmit’ten küçük) bir devlet, bizi perişan etti.
3. BAŞKANLAR KURULU ÇALIŞTAYI17 Ekim 2016 Saat: 17:57
Kocaeli B.Ş. Belediyesinin desteği ve KASKF’ın öncülüğü ile Antalya’da 3. Başkanlar Kurulu çalıştayına gittik.
Bıraktığımız Yerden5 Ekim 2016 Saat: 17:09
Bu sütunlarda yazdığımız son yazımızda “dibe vurmadan yukarı çıkılmaz” demişiz.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat