Özdilek
Adem Yiğit spor
Adem Yiğit spor

3. BAŞKANLAR KURULU ÇALIŞTAYI

Kocaeli B.Ş. Belediyesinin desteği ve KASKF’ın öncülüğü ile Antalya’da 3. Başkanlar Kurulu çalıştayına gittik.

17 Ekim 2016 Saat: 17:57

Öncelikle amatöre gönül vermiş, hiçbir maddi çıkarı olmadığı halde, ailesinden çaldığı zamanı amatöre harcayan bu insanları onurlandıranlara teşekkür ederim.

                Ulaşım ve Otel çok iyiydi ve yazdan kalma 4 gün. 9 Ekim öğlen vakti odalarımıza yerleştik. (bazı arkadaşlar akşam saatine kadar bekledi.) Günü; denizde geçirenler de vardı, lobilerde geçirenler de.

                10 Ekim 10.30 gibi başkanlar kurulu toplantısı başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Murat Aydın’ın açılış konuşmasını 15 Temmuz videosu ve diğer videolar izledi. Protokol konuşmalarından sonra sunumlara geçildi.

                KASKF’ın sunumunda diğer illerle kıyaslama yapıldı ve her halükarda ilk 3 içinde olduk. Hatta nüfusa oranlanırsa 1.yiz. TFF’ye kesilen (Aktarma v.s.) 800 bin lira düzeyinde AMATÖRDEN PROFESYONELLERE destek. Benim anlamakta zorluk çektiğim ise Kocaeli ve Sakarya’nın da içinde bulunduğu 6 ilde kulüp kurma bedeli 9 bin lira iken; Konya, Antalya, İzmir, Eskişehir, Adana v.s içinde olduğu diğer illerde 1.500 lira. Bu kıstas neye göre yapılmış, bu illerin ekonomisi daha mı aşağıda. KASKF bu haksızlığı düzeltme adına neler yaptı?

                Rıza Erdal Hoca’nın “Liderlik” ve Nagehan Malkoç’un “Haydi aileler spora” ve Nermin Tol’un doğa yürüyüşleri ve kadınların bu yürüyüşlere katılımı sunumlarını ilgiyle izledik. Bu sunumlardan anladık ki;

-          Sporun amacı “kurallara uyma alışkanlığı edinmekmiş. Bizdeki anlayış “kurallar çiğnenmek için konulmuştur.

-          Yöneticiler “uzman” olmalıymış. Bizim yöneticilerimiz de uzman(!)

-          Başarı; başkalarının başarısızlığını istemek değilmiş. Bizde puan kazanmanın ihtimalleri içinde her zaman; “rakip 10 kişi kalırsa ihtimali” yer alır ve ufak faullerde bile rakip için kart isteriz.

Zekiye Başaran Hoca’nın soyadı gibi başarılı bir Akademisyen olduğunu takdir ederim. Ancak; Moderatörlüğü başarılı değildi. Paneli yöneten ve tek hakimi olan hocam, inisiyatifi kaçırdı. Bir sorunun ortala süresi 30 saniyedir. Oysa söz verdiği konuklar önce 3 dakika kendi sunumlarını yapıyor, sonra da cevabını zaten sunumunda verdiği sorusunu soruyor ve Zekiye Başaran hocam buna cılız birkaç ikaz dışında bir şey yapamadı. 10 kişinin soru sorduğunu düşünelim; 3 dk.*10= 30 dk. Yapar. Ortalama süresi 30 sn. olan 60 soru sorulabilirdi. Minimum 30 kişinin soru sorma hakkını gasbetmiştir.

Erman Hocanın; “zurnanın son deliğisiniz” sözüne katılımcılar alkışlarla cevap verince Murat Aydın alındı. “Arkadaşlar galiba son delikte kalmaktan memnun” anlamında bir şeyler söyledi. Sayın başkanım; bu insanlar zurnanın son deliği olmayı istemiyor, bu alkış da aslında protesto anlamındaydı. Bunu düzeltmek ise seçtiği KASKF yönetiminin işidir. KASKF olarak güçlü olduğumuz iddiasındaysak tüm amatörün kaybolan haklarının peşinde olmalıyız.

Erman Hocamdan şu soruma cevap almayı isterdim. Üslubunun tarzı argo olan tribün teröristlerine katkı sağladığını düşünüyor mu?

-          Müsabakalardan sonra sporcular 2 saat içinde yemek yemezlerse ertesi gün adım atacak halleri kalmaz. Çünkü; karaciğer gerekli depolamayı yapamaz.

-          Beslenmede kalori hesaplaması her sporcunun kilosuna göre yapılmalı.

-          Obozite olmamak için en az 6 öğün yemeli (Prf. Canan Karatay’a göre ise 2 öğün yeterli)

Rıza Çalımbay ise konu mankeni gibiydi. Kısa cevaplarla sırasını savdı.

Sevgi ve Muhabbetle kalın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Biraz Ordan, Biraz Burdan!21 Aralık 2016 Saat: 10:40
İktidarın yaptığı güzel şeylerden biri de Körfez köprüsü. Bursa ve İzmir’e gidecek olan İstanbullular Körfezi boydan boya dolaşmak zorunda kalıyordu.
Eyvah Ki Eyvah!22 Kasım 2016 Saat: 19:10
Maçtan önce aldım kalemi hesap yaptım;
Futbolda Neden Geriyiz?26 Ekim 2016 Saat: 16:48
Nüfusu 350 bin olan (İzmit’ten küçük) bir devlet, bizi perişan etti.
Bıraktığımız Yerden5 Ekim 2016 Saat: 17:09
Bu sütunlarda yazdığımız son yazımızda “dibe vurmadan yukarı çıkılmaz” demişiz.
Söylemedi Demeyin!18 Nisan 2014 Saat: 20:37
Fiş çekildi, hasta mevta! Sezonun bitmesine 3 hafta kala ligden düşmemiz matematiksel olarak da kesinleşti. Önümüzdeki sezon “DAL” ligine dalacağız. Eskilerin bir sözü var; “dibe vurmadan yukarı çıkılmaz” diye.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat