Özdilek
Turan Kayıkçı
Turan Kayıkçı

Yıldız tarlası

Aynı hırkayı sırayla giyerdik, öğrencilik yıllarımızda.

26 Aralık 2022 Saat: 22:50

Aynı hırkayı sırayla giyerdik, öğrencilik yıllarımızda. Kızlar bizleri birbirimize karıştırırdı. Ata bindirilmiş gelinleri olurdu filmlerin. Sağdıç olmak için sıraya girerdik, toprak damlı evlerin bacalarında. Kızlar, yiğit sevdalara yaslanmış delikanlılara yanardı. Bir sigaranın külüyle evler yanardı o zaman. Ülke yanmazdı.

Okuyacak kitaplarımız olurdu yaz tatillerinde. Hepimizde macera ruhu, hepimiz küçük kovboy. Geceleri başımızı otlara yaslar, gökteki yıldız tarlasını yere indirirdik. Ülkemize bağlılık yeminimiz vardı, yıldızlar şahitti. Öğretmen Okulunda tarım uygulama bahçesine diktiğimiz lahana bile kardeş payı. Bu kadar karanlık adam yoktu ülkemizde. Ülkemizin yedi bölgesi de bizim için en kutsal yerdi. Edirne, Ankara, Konya ne kadar yakınsa bize Erzurum, Kars, Hakkari de o kadar yakındı içimize.

Ayıcılar tef çalardı sokaklarda, ayıların burnunda demir halka. İnsanlara şimdiki gibi kolayca ayı denilmezdi. Elbette yalan vardı, ama halka bu kadar kolay yalan söylenmezdi. Kanımızı tutuştururdu haksızlık, kan kardeşi olurduk acıların. Anaların, bacıların gözlerinin içine bakardık,”Elimizden bir şey gelir mi ?” diye.

Babaların omuzlarında tank ağırlığı, bıyıklarını yerlerdi öfkelerinden, kimsenin hakkını yemezlerdi. Bir başkaydı o yılların yazıları. Ağustos böceklerinin sazları olduğunu sanırdık. Karıncaların kışın göbek attığını.

Ülkemizin yan yattığını gördükten sonradır, içimizdeki isyanların artması. İnsan insanın yurduydu, kurdu değil. Sevginin anayurdunda ihaneti doyurdular, yağmacıları, ihalecileri.

Birileri izin verdi, el verdi, geçit verdi. Yıldız tarlalarımıza hain tohumları ektiler. Ne ağaçlarımızı koruyabildik onlardan, ne çocuklarımızı, ne de insani değerlerimizi. Ülkemiz sanki birileri tarafından gizlice pazarlanıyor. Bir taraftan toprak satışı sürerken diğer yandan yer altı zenginliklerimiz birkaç tekelci sermayeye pazarlanıyor.

Artık her şey onlardan yana ne acı ki bağımsızlık savaşı vermiş bu güzelim ülkemize yazık ettiler.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

2023 seçimlerini belirleyen yazgı13 Nisan 2023 Saat: 22:20
2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri 14 Mayıs 2023 Pazar günü ülke genelinde ve dış temsilciliklerinde yapılacak.
Kuruluşunun 174. Yıldönümünde Öğretmen Okulları (16 Mart)16 Mart 2023 Saat: 19:05
Türkiye’de öğretmen yetiştirme alanında önemli ve kalıcı bir yeri olan öğretmen okullarının kuruluşunun 175. yılını kutluyoruz.
Sanat Neden Gereklidir.8 Mart 2023 Saat: 09:54
Sanat: Bir duygu, tasarı, güzellik vb. anlatımda kullanılan yöntemlerin tamamı veya
bu anlatım sonucu ortaya çıkan üstün yaratıcılık.
Ulusça Öldük Enkaz Altında19 Şubat 2023 Saat: 21:37
Yıllardır yer bilimciler, jeoloji uzmanları deprem ülkesi olan yurdumuzda büyük depremlerle karşılaşacağımızı avazları çıktığı kadar bağırdılar.
Çeker, ek zam talebi karşılanmalı8 Ocak 2023 Saat: 11:16
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, 2023 yılının ilk yarı yılı için Kamu Çalışanlarına yapılan maaş zam oranının düşük olması nedeniyle % 5 artışla % 30 seviyesine çıkarılan zam oranı yeterli değildir. Kamu çalışanlarının ek zam taleb
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat