Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

Vurun abalıya

Kemal Kılıçdaroğlu’nu sorgulamak, saygısızca davranmak ve seçimin sonucunun tek sorumlusuymuş gibi suçlamak son günlerde prim yapma aracı oldu.

12 Haziran 2023 Saat: 00:26

Geçmiş 5 yıla bakıyorum, bir lider olarak Sayın Kılıçdaroğlu bu baskıcı, kamu kaynaklarını israf sınırını da aşan bir şekilde kullanılan, adalet ve hukuk sistemi çökmüş düzene karşı daha ne yapabilirdi ki?

   69 yaşında hak ve adalet için bütün risklere karşı 450 km yürüdü. CHP olarak tek başına çoğulcu muhalefet olamayacağı gerçeği karşısında, muhalefeti bir bütün haline getirdi. Muhalefeti bütün hale getirmenin tabii ki bir bedeli vardı. Seçim sürecinde de olağanüstü bir gayret içinde oldu. Ülkenin kaynaklarının doğru kullanılması yolunda önemli projeler sundu. Bütün bu çabalara karşın ne yazık ki sonuç alınamadı.

   Sonuç alınmamasının nedenleri herkes tarafından bilinmektedir. Montajlı videolar, baskı, yalan ve iftiraların her türlüsü yapıldı. Devlet yayın organları dahil medyanın% doksanı koro halinde düşmanca tavırlar içindeydi. Ne kadar yabancının oy kullandığı tam olarak bilinmese de milyon sayılar konuşuluyor.

    Bu ortamda geçen haftaki yazımda da belirttiğim üzere%48 oy alınmış olması bence önemlidir. Kazanamadıktan sonra ne anlamı var diyebilirsiniz. Ancak kazanmak için yukarıdaki nedenlerin nasıl ortadan kaldırılabileceğinin cevaplarının da bulunması gerekir. Kanaatim sonuç alınmamasının lidere bağlanmasının haksızlığı yönündedir. Bu nedenle gerek sosyal medyada yazanların ve gerekse bazı gazetecilerin üsluplarını doğru bulmuyorum.

   Peki eksik veya yanlış olan yok mu? Var tabi. Öncelikle örgütsel yapı düzeltilmelidir. Sayın Kılıçdaroğlu son söyleşilerinde belirttiği üzere 1-3 sandık bulunan yerleşim yerlerinde, Erdoğan’ın 6 milyon, Kılıçdaroğlu’nun 3 milyon oy almasının nedenleri çözülmelidir. Bu durum örgütsel bir zaaftan kaynaklandığı kanaatindeyim.

    Örgütlerin dinamik ve özverili olmasının sağlanması, ön seçim sisteminin koşulsuz uygulanmasıyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Adil bir ön seçim sisteminin olması örgütlerde görev almak isteyenlerin motivasyonunu arttıracaktır. Ön seçim yapma yöntemini de doğru ve haksız rekabeti yok edecek şekilde düzenlenmesi gerekir.

   Son seçimde bile, yapılan aday atamaları haksızlıklar içermektedir. Uzun yıllar il Başkanlığı yapmış, partinin zor zamanlarında hep görev almış bir il başkanı dururken,2-3 yıl il Başkanlığı yapan bu sürenin 2 yılı pandemi de geçen il başkanı seçilecek sıraya atanması doğru olmamıştır. Ayrıca yıllarca ilçe Başkanlığı, ilçe belediye başkan adaylığı ve il yöneticiliği yapmış birinin 13 sıradan aday gösterilmesi de doğru olmamıştır. Diğer taraftan partinin örgüt kapısından dahi adımını atmamış kişilerin seçilecek bölgelerden aday yapılması gibi durumların artık sonlandırılması gerekmektedir.

   Bu talepler aslında yeni değil, yıllardır dile getiriliyor. Galiba bundan sonra nara atarak dile getirmek gerekecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Tek Yol Taksim Meydanı mı?5 Mayıs 2024 Saat: 21:05
Dünya üretim ve paylaşım konusunda, avcılıktan başlayarak bugünkü üretim ilişkilerine gelene kadar birçok evrelerden geçti.
Yanlış hedef29 Nisan 2024 Saat: 10:32
Almanya'da katıldığı bir söyleşiden dönen CAN BABA ya (Can Yücel) “Almanya’yı nasıl buldun?” Diye sorarlar.
Yanlış hedef29 Nisan 2024 Saat: 10:30
Almanya'da katıldığı bir söyleşiden dönen CAN BABA ya (Can Yücel) “Almanya’yı nasıl buldun?” Diye sorarlar.
Borç halkın, fayda mültecilerin21 Nisan 2024 Saat: 11:17
Pandemi dönemi tüm dünya için zor bir dönemdi.
Vergi ve delik cep14 Nisan 2024 Saat: 13:10
Maliye Bakanlığı vergi kanunları ile ilgili köklü değişiklikler yapma hazırlığı içinde.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat