Özdilek
Fikret Gökmen
Fikret Gökmen

Vaatler sınır tanımıyor

Seçimlere 20 gün kaldı. Vaatler sınır tanımıyor.

23 Nisan 2023 Saat: 13:24

Özellikle iktidarın sanki ülkeyi 21 yıl başkaları yönetiyormuş da ilk kez yönetime talipmiş gibi tavırları gerçekten çok ilginç. Bedava doğal gazlar, istanbul'un bütün konutlarını yenilemek, Herkese asgari ücret düzeyinde gelir teminatı, tarımı hayvancılığı teşvik gibi vaatler veriliyor. İstanbul'da deprem olacağı en az 25 yıldan beri söyleniyor. Bu 25 yıl içinde istanbul'a  Boğaz Köprüsü havaalanı gibi 10 milyar dolar tutarınlar yatırımlar yapıldı. Üstelik her türlü hizmeti görebilen Atatürk Havalimanı varken.

     Tercihlerde öncelik son derece önemlidir. En öncelikli tercih de insan yaşamını korumaktır. Devleti yönetenlerin de en özellikli görevi bu olması gerekir. Keşke devleti yönetenler de bu anlayışta olsaydı zira mevcut bir hava alanı varken milyar dolarla yeni bir hava  alanı yapmak yerine istanbul'un deprem riski sorununu önceliği alıp soruna katkı sağlanmış olunsaydı.

       Kahramanmaraş merkezli yaşanan facia sonrası istanbul'un hatırlanması Sorunun çözümüne bir faydası yok. Yaşanan facialardan sonra 3-4 kes imar affı çıkaranların imar affı bir cinayettir şeklinde söylemi de ne yazık ki talihsiz bir açıklama.

        Tarımın ve hayvancılığın hangi noktalarda olduğu  ekmek,sebze, et ve süt fiyatlarından açıkça ortada. Bayram nedeniyle köyüme gittim. Köy 100 hanelik Bir köy, gezerken konu hayvancılıktan açıldı ve sadece 2 hanede hayvan beslendiğini öğrendim. Oysa geçmiş yıllarda aynı köyde her hanede mutlaka hayvan bulunmaktaydı. O zaman sorgulamak lazım neden insanlar hayvan beslemekten vazgeçti. Şimdi insanları hayvan beslemekten caydıranların tarım ve hayvancılığı teşvik sözü ne kadar inandırıcı dır?

       İktidarın öncelikle taahhütlerin içinde güvenilir ekonomik politikaların uygulanacağını, şimdiye kadar uygulanan politikaların sonuçlarının ortada olduğunu görerek hareket edeceği güvencesini vermesi gerekiyor. Ama görüyoruz ki hâlâ faiz konusunda inatlaşma devam ediyor. Esasen o da görünürde ya. Politika faizinin 8,5 olması hiçbir anlam ifade etmiyor. Zira bankalar tarafından uygulanan mevduat faiz oranı%30 lar düzeyinde. Bu ekonomik politikanın sürdürülmesi durumunda doların nerelere gideceği konusunda en iyimser olanların bile ifade ettiği rakam oldukça yüksek.

    Bir ülkenin uluslararası itibarının en önemli göstergesi dünya piyasalarından temin edeceği kredilere uygulanan faiz oranıyla ortaya çıkmaktadır. Bugün Türkiye olarak dış piyasalardan kredi talebinde bulunsak çok zorlanacağımız gibi dolar üzerinden% 10 dan aşağı da faiz ödemeyeceğiz. Bu oran, dünyadaki ekonomik itibarımızı nerelerde olduğunun çok iyi bir göstergesidir. Aynı ekonomik politikalara devam edilmesi durumunda, daha da olumsuz sonuçlara katlanmak zorunda kalacağız.

      Siyasilerin vaatlerde bulunurken ayaklarının yere basmadığı net bir şekilde görünüyor. Kanımca böylesi sorumsuz vaatlerin ters tepeceği, kendilerine fayda yerine zarar verecektir.

       Seçimlerin huzur ve güven içinde, vatandaşın hür iradesinin sandığa tam olarak yansımış olması en büyük arzumuzdur. Sadece kendi içimizde değil seçimlerdeki bu ortamın sağlanması dünyada da itibarımız açısından son derece önemlidir. Arzumuz ülkemiz için en iyisinin olmasıdır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Tek Yol Taksim Meydanı mı?5 Mayıs 2024 Saat: 21:05
Dünya üretim ve paylaşım konusunda, avcılıktan başlayarak bugünkü üretim ilişkilerine gelene kadar birçok evrelerden geçti.
Yanlış hedef29 Nisan 2024 Saat: 10:32
Almanya'da katıldığı bir söyleşiden dönen CAN BABA ya (Can Yücel) “Almanya’yı nasıl buldun?” Diye sorarlar.
Yanlış hedef29 Nisan 2024 Saat: 10:30
Almanya'da katıldığı bir söyleşiden dönen CAN BABA ya (Can Yücel) “Almanya’yı nasıl buldun?” Diye sorarlar.
Borç halkın, fayda mültecilerin21 Nisan 2024 Saat: 11:17
Pandemi dönemi tüm dünya için zor bir dönemdi.
Vergi ve delik cep14 Nisan 2024 Saat: 13:10
Maliye Bakanlığı vergi kanunları ile ilgili köklü değişiklikler yapma hazırlığı içinde.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat