Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Neden………….?

Bir şeyi anlamak isterseniz temel soru budur NEDEN……..?

12 Nisan 2017 Saat: 10:39

Bu soruyu düşünen bütün insanlar sorar, çünkü insan düşünen bir varlıktır.Kutsal kitabımızda da yüzlerce ayet var “ hiç düşünmez misiniz diye “Hatta şarkılar yazılır “ Allah’ım ben bu Dünya’ya neden geldim “ diye .Düşününce ve neden diye sorunca Dünya daha renkli ve zevkli hale geliyor aslında.Düşünen ve soran topluluklar bu nedenle daha gelişmiş ve daha mutlu olurlar.Bilim de NEDEN sorusu ile gelişir ve teorilerini üretir,Aslında insanlık da böyle gelişir

 

Bir tarafta bağımsız ve tarafsız,partisiz olması gereken Sayın Cumhurbaşkanı,başbakan, bakanlar ,devletten resmi maaş alan danışmanlar çalışıyor,Bizim vergilerimizden toplanan paralarla afişler bastırılıyor,araçlar,helikopterler,açılış bayramları yapılıyor.Yani Devletin kendisi tümü ile EVET çalışıyor…….NEDEN………..?

 

Diğer tarafta parasız pulsuz,bizim GÜNDOĞDU  köyünden gözünü budaktan esirgemeyen,bir Meral Akşener ve diğer arkadaşları,Tuncelili Kemal Kılıçdaroğlu ve çalışma arkadaşları parasız pulsuz,araçsız gereçsiz.kıt kanaat  güçle “ HAYIR “ çalışıyor .NEDEN……….?

 

Sabah FoX TV de başbakan vardı.İsmail Küçükkaya sordu,”Sayın Başbakanım bilim adamları önerdiğiniz Anayasa teklifini tarif edemiyor,bilimsel verilere sığmıyor,kuvvetler birliği getiriyor diyorlar ne dersiniz” dedi.Cevap bilim adamları bu işi bilmez,siz bana damdan düşeni getirin,damdan düşenler bunu anlar.Bu teklif Türk tipi bir teklif deyiverdi.Yani bilim adamı pratikte Anayasadan anlamaz dedi…..! ,NEDEN……………?

 

Evet İlanları pek anayasa anlatmıyor ama memleketi dolaşın  "evet" ilanları  % 95 ,hayır ilanları %5 civarında.Anayasa hepimizin işi olduğuna göre  evet ilanları ile hayır ilanları aynı oranda değil…...NEDEN…….?

Evetçiler ,İlanlarda “Meclisi halk seçecek” diyor.Yahu bu güne kadar meclisi kuşlar mı seçiyordu da halk seçecek deniliyor……..NEDEN…..? İlanlarda “Sıkıyönetim bitecek” deniliyor.sıkıyönetimi,olağan üstü hali DERSİMLİ KEMAL mi ilan etti de ,onun hayır dediğine karşı evet denilsin isteniyor…….NEDEN………?

 

Evet geçerse,cumhurbaşkanı bir gün parti genel başkanı,diğer gün hükümet başkanı,bir başka gün de tarafsız olması gereken Devlet başkanı olacak .Ermenistan bile böyle bir sistemden parlamenter sisteme geçerken bizdeki bu dayatma …NEDEN ….?

 

Bunları çoğalttıkça insanın kafası karışıyor.Evet diyenler alenen iktidar gücünü arkasına almış ifade özgürlüğünü kullanırken ,hayır diyenler neden susmayı tercih ediyor,korkuyorlar mı acaba…?......,NEDEN………?

 

Düşündükçe insanın nedenleri çoğalıyor ve hayır  diyesi geliyor ya.Her neyse bizim milletimiz neylerse doğru eyler bakalım 16 Nisan günü neyleyecek göreceğiz.Siz siz olun Düşünmeyi ve neden demeyi ihmal etmeyin ki doğru karar verebilelim

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Yalçın ANIL 16.02.2016 20:28
Sayın Güler. Çok güzel bir yazınız daha… Yine öncekiler kadar sevimli. Kimilerine çok soğuk gelen bilimsel gerçekleri yumuşak örneklerle aktarmışsınız yine. Ellerinize sağlık. Ben bu kadarla doymadım; kitabın aslını nasıl bulurum diye aranmaya başladım bile. Kitabı hazırlayan Sayın A. Çolak-Mehmet Okcan ve Simay Kırma’yı kutlarken, senin yazının başlığındaki “Ormanda ki” sözcüğünün “Bendeki, sendeki, ondaki” gibi birleşik yazılması gerektiğini eski bir düzeltmen olarak anımsatırım. Sevgi ve selâmlarımla…
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat