Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Mesela dedik..!

Türkiye, dışarıdan gelen bütün baskılara rağmen, Suriye’de, Irak’ta ve Ortadoğu’da uygulanmak istenen emperyalizmin bütün senaryolarına karşı çıktı.

27 Eylül 2016 Saat: 22:10

   Türkiye, dinin ve etnik kimliğin esas alındığı bir siyasi anlayış ortaçağ anlayışıdır. Emperyalizm Ortadoğu’yu ırk, mezhep, alt kimlik ayrıştırması ve dini afyon gibi kullanarak sömürüyor, ülkelerin parçalanmasına neden oluyor diyerek, emperyalistlerin, böl parçala yönet ve sömürüye devam et politikalarına taviz vermedi.

  Türkiye Cumhuriyeti’nde rengi, mezhebi, cinsiyeti, dini, alt kimliği ne olursa olsun herkes birinci sınıf vatandaştır. Vatandaşlarımız sosyal, siyasal, kültürel tüm haklarını özgürce kullanırlar. Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan bu ülkenin felsefesi budur. Buna aykırı davranışlara asla izin vermeyiz.”

“Kürt açılımı gibi ırka dayalı açılımları reddederiz. Bizim açılımlarımız vatandaşlarımızın tümünü kapsayan demokrasi açılımı şeklinde olur” diyerek güneydoğudaki illegal silahlanmaya, hendek kazılması gibi olaylara kesinlikle izin vermedi. “Devlete silah çekenin kolunu kırarız, ama bu ülke özgürlükler ülkesidir” dedi ve bunu ısrarla uyguladı.

“Türkiye’de bir dine dayalı cemaat anlayışının devlete, özellikle yargı, ordu, emniyet, mülkiyeye sızmasına kesinlikle izin vermeyiz” diyerek buna tevessül edenleri sert biçimde ayıkladı.

   Laik, demokratik, hukuk devletini ve caydırıcı, güçlü ordusunu her zaman korudu. Bu nedenlerle darbe kalkışmasını yaşamadı, olağanüstü hal vs olmadı.

Yakın zamanda, IŞİD yapılanmasının Suriye ve Irak’tan iç güvenliğimizi zedeleme ihtimaline karşı önce Kobani’yi IŞİD’den temizledi, bu şekilde orada bir YPG yapılanması ile de iç güvenlik tehditlerine son verdi. Orayı gerçek sahiplerine teslim etti.

Emperyalizmin oyununa gelmeyerek, Birleşmiş Milletler kararlarına ve uluslararası hukuka uygun biçimde Irak ve Suriye’de bağımsız bir ülke olarak bir tampon bölge oluşturdu. Göç etmek isteyenleri bu tampon bölgeye yerleştirdi. Bu şekilde yine göçü önleyerek, ciddi mali külfetten ülkesini kurtardığı gibi buradan gelebilecek terör sızmalarına da izin vermedi. Bu nedenlerle Türkiye’de en küçük bir terör ve şiddet eylemleri olmadı. Sınırlarındaki terör yapılanmasına izin vermedi.

   Türkiye tüm siyasi partilerin mutabakatı ile demokrasisini güçlendirmeye devam etti. Bu amaçla çalışma yasalarından siyasi partiler yasasına kadar yasalardaki demokrasiye aykırı tüm unsurları temizledi. Parlamenter sisteme tamamen uygun, yargısı bağımsız, laik, demokratik, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti haline geldi.

Türkiye, büyük Atatürk ve arkadaşları ile başlayan, demokratikleşmeyi sağlamış, emperyalizmin oyunlarına izin vermemiş, kimlik, din/mezhep siyasetini reddetmiş, milli geliri gelişmiş ülkeler düzeyine geldi. Ciddi dış yatırım alan, özenilen, iç barışı sağlamış, aydınlanma devrimini hayata geçiren, çağdaş ilk İslam ülkesi olarak, İslam alemine ve tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyor.

   Biraz zamanı 15-20 sene öncesinden bu güne yakın zamana aldık. Bunları zamanında görebilmek ve acilen önlem almak uzak görüşlü devlet adamlığı gerektirir. Var mı-Yok mu? Takdir sizin, mesela dedik…

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat