Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Hürriyet Kaplana Açık Mektubumdur.

31 Mart yerel seçimlerinde, paydaşlarınız ile birlikte, büyük bir başarıya imza atarak, İzmit Belediye Başkanlığına seçilmenizden dolayı sizi kutluyorum.

13 Mayıs 2019 Saat: 14:09

Tüm kent insanını kucaklayacağınıza, herkesin kendisini özgürce ifade edebidiği bir ortam yaratacağınıza; açıklık, hesap verebilirlik, tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda, ısrafa, savurganlığa yer vermeden, liyakata dayalı, katılımcı, demokratik bir yönetim modelini sergileyeceğinize inanıyorum.

 

Sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışı doğrultusunda; kamu kaynaklarını harcarken, tasarruf ilkelerine uycağınızı, bu konularda gereken titizliği göstereceğinizi; kentin yoksul ve yoksun kesitleri ile gençlere ve kadınlara yönelik pozitiv ayırımcılık uygulayacağınızı düşünüyorum. Bu bağlamda, ilk planda, “Halk Ekmek”, “Halk Süt”, “Tanzim Satış Merkezleri” “Kreş” ve “Yaşlı Bakım Evleri” gibi yapılanmaları öncelikli olarak ele almanızı, uygulamaları kenar yerleşkelerden başlatmanızı öneriyorum.

 

Kentlilik bilincini oluşturmak, sakinler açısından yaşanır bir ortam yaratabilmek ve İzmitimizi çekim merkezi haline getirebilmek için; fiziksel, sanatsal ve kültürel dönüşümlere olan acil gereksinim kendisini dayatmaktadır. Bu konularda kentte var olan potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla; konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının, sanatçıların, şairlerin, edebiyatçıların ve tüm duyarlı bireylerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesi sonucunda; öncelikli olarak, yapılacaklara yönelik yol haritasının belirlenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda; genç insan  potansiyelimiz ile birlikte üniversite ve  sanayii kuruluşlarımızın varlığı da hesaba katılmalıdır.

 

İlk planda; çağdaş standartlar ölçeğinde, yeni bir kültür merkezi ve galerilerin inşasına öncelik verilmelidir. Kentimizde, festivaller düzenlenmesine önayak olunmalıdır. Kütüphanelerimizin durumu gözden geçirilmelidir. Gerekiyorsa Cumhuritet Parkı” alanındaki yerleşke bu ihtiyaca cevap verecek doğrultuda düzenlenmelidir. Edebiyat evlerinin oluşumu sağlanmalı, yazarlarımızın, sanatçılarımızın kent halkı ile buluşması öncelenmelidir  Tüm bu oluşumlar için halen atıl durumda olan “Fuar Alanı”nın değerlendirilme olanağı araştırılmalıdır. “ Eski Gar Binası”nın bulunduğu yerleşkeden bu doğrultuda hizmete alınma seçeneği değerlendirilmelidir.

 

Sayın Başkanım; kenti makam odanızdan değil, halkın içinde kalarak, yöre halkı ile birlikte İzmiti yöneteceğinizi, icra mutfağınızın, katılımcı yaklaşımınız doğrultusunda sokakların olacağını, yapıcı önerilere karşı duyarlılık göstereceğinizi; bu nedenle de, öngördüğüm düşüncencelerin sizler tarafından da değerlendirileceğini biliyor, bakış açılarımız arasında bir farklılık olmadığını düşünüyorum. Başarınızın kentin ve hepimizin başarısı olacağına, icraatınız ile birlikte biz İzmitliler olarak, keyifli bir ortamda yaşamanın konforunu yakalayacağımıza,  kentimizin hak ettiği ilgiyi bulacağına olan öngörüm ve bireysel sorumluluğum  nedeniyle bu mektubumu kaleme almış bulunuyorum.  Sonuç itibariyle;  yüklendiğiniz görevi başaralı bir  şekilde yerine getireceğinize kalben inanıyorum. Yolunuz açık olsun, kolay gelsin diyor bu vesileyle  başarı dileklerimi iletiyor, saygıyla selamlıyorum.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.
"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat