Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Devlet intikam almaz!

Bir düşünün Devlet durup dururken evinizi istimlak etmiş,sizi memuriyetten atmış,maaşınıza ve mallarınıza el koymuş, Bu durumda demokratik bir ülkede ne yaparsınız

4 Ekim 2016 Saat: 12:06

Bunu hangi Devlet kurumu yapmış ise hemen ilgili bağımsız mahkemelere başvurur ve haksız kararların ortadan kaldırılmasını istersiniz.

Bağımsız savcılar,mahkemeler dosyanızı inceler,delillerinize bakar,haklı iseniz hakkınızı iade eder.

Yani idarenin eylem ve işlemleri bağımsız yargı tarafından ADALET ilkeleri etrafında incelenir.Karşı taraf Devlet bile olsa mahkemeler adil olan ne ise Devlete karşı da olsa kararını verir ve hakkınızı alırsınız.İşte bu devlet hukuk devletitir,Adeletli ve demokratik devlettir.

Devlet ve devleti yönetenler her zaman haklı olmaz,kimin haklı,kimin haksız olduğuna bağımsız mahkemeler,gerekirse Anayasa mahkemesi,Avrupa insan hakları mahkemesi karar verir.Balyoz,ergerekon gibi davalarda da böyle olmadı mı ?

Bu yüzden Anayasamızın birinci maddesi “ Türkiye Devleti bir CUMHURİYETTİR “ dedikten sonra; ikinci maddesi de “Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru,milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı,Atatürk milliyetçiliğine bağlı ,başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik laik HUKUK DEVLETİDİR “ der.

15 TEMMUZ DARBE KALKIŞMASINI yapanlar ,varsa vatan hainleri;en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır.Bunda en küçük bir şüphe yok.Ama kimin gerçek şuçlu olduğuna kim karar verecek,iktidar ve Devlet mi ? Yoksa Hukuk Devleti içinde bağımsız mahkemeler mi ?

Karı koca hakimi hapsettiniz,maaşlarını kestiniz,lojmandan attınız,çocuklarını aç bıraktınız.Okulu,şirketi kapadınız,öğrencileri okulsuz çalışanları işsiz bıraktınız.Bunları yaparken de hiç bir mahkeme kararına dayanmadınız.Kanun hükmünde kararname ile yani kanunla yaptınız ve buna karşı dava açılamaz dediniz,dava açılmasına engel oldunuz.Onları aç,susuz,evsiz,parasız bıraktınız,çocuklarını dahi cezalandırdınız.

Bu şekilde ne hukuk devleti,ne adalet ve ne de demokrasi bırakırsınız,kurunun yanında yaşı da yakarsınız,yaşananlarda olduğu gibi .Abdullah Öcalanın yargılanması kadar dahi bu insanlara yargı hakkı vermezseniz,avukatlarına gereği gibi savunma hakkı vermezseniz,eski arkadaşlarınızdan Devleti kullanarak intikam alıyorsunuz ,ama bunu yaparken günahsız insanlara da acı çektirorsunuz demektir.

Demakratik ülkelerde herkesin bağımsız mahkemelerde yargılanma hakkı vardır,katilin,vatan haininin bile .Bunu yapmazsanız varlık sebebinizi meşruiyetinizi yitirirsiniz.Unutmamak gerekir ki; Devlet babadir-müşfiktir-suçluyu yakalar bağımsiz yargıya teslim eder.devlet intikam almaz-yargılar –devlet kendi kararlarini değil mahekme kararlarınıi icra eder ,o karar ne ise .

Devleti yönetenlen hırsa kapılarak Devleti intikam aracı yapmamalıdır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat