Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

“Büyük Buluşma” Ama Nasıl?

Ülke olarak zorlu bir süreçten geçmekteyiz.

5 Nisan 2016 Saat: 19:49

Terör olayları toplumu bunaltmakta, ölüm acısı yüreklerimizi dağlamakta, çaresizlik içinde kıvranmaktayız. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yaşanan karmaşadan tedirgin olmakta, umut ve moral yorgunluğu içinde bulunmaktayız.

 

“Siyasi İslam” kimliğiyle, 2002 yılından buyana iktidarda bulunan,“Yeni Türkiye” projesiyle, toplum mühendisliğine soyunan, ideolojisi doğrultusunda kitleleri dönüştürmeyi önceleyen AK Parti;  “Türk tipi başkanlık” dayatmasıyla;  parlamenter sistemi işlevsiz kılmayı, kuvvetler ayrılığı ilkesini etkisizleştirmeyi, otoriter bir yönetim uygulamasını hedeflemektedir.

 

İşte bu noktada; CHP’nin “Büyük Buluşma” adı altında, “STK”lar ve “Sendika Temsilcileri” ile bir araya gelerek, ayrıntılı demokrasi projesini ortaya koyması, diyalog, toplumsal dayanışma arayışına girmesi,  krizden çıkış yolu bulma ve iktidar karşı ciddi bir muhalefet oluşturma adına umut vermektedir.

 

CHP’nin demokrasi ve rejim açısından vereceği mücadeleyi sadece kendi oy tabanı ve kadro yapısıyla başarması zor gözükmektedir. Cumhuriyet, laiklik, hukukun üstünlüğü, demokrasi, özgürlük, eşitlik, çoğulculuk, parlamenter sistem ortak paydasında buluşacağı, seküler yöntemi içselleştirmiş güç odaklarıyla, “Demokrasi ve Barış” platformu oluşturacak şekilde, yeni ittifak arayışı içerisinde bulunması gerekmektedir.

 

Daha da ötesi; öncelikli olarak; ideolojik bütünlüğün sağlanması, kendi tabanı açısından homojen, disiplinli, parti politikaları açısından bilinçli, etkili ve işlerlik kazanmış bir teşkilat yapılanmasını oluşturması icap etmektedir.

 

Toplumsal değişim ve yenilenme ihtiyacı kendini dayatmaktadır. Halkımız slogan bazlı muhalefete prim vermemektedir. Yaşamsal sorumluluğunu yerine getirme adına, CHP’ye büyük görev düşmektedir.

 

Toplumsal barışa ve ekonomik sistemin dönüşümüne yönelik somut sosyal demokrat projelerle halkın karşısına çıkması ve inandırıcı konumda olması gerekmektedir. Aksi takdirde; bu boşluğu dolduracak yeni bir siyasi oluşumunun ve kadro hareketinin ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

 

Saygılarımla;

 

 

  

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.
"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
CHP’de değişim ve iktidar umudu23 Kasım 2023 Saat: 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, seçim yenilgisinin ardından dile getirilen değişim talebinin, yakın ayda yapılan, olağan kurultayında delegeler tarafından karşılık görmesinin sağladı.
CHP kongresi, toplumsal umutları yeniden yeşertti!6 Kasım 2023 Saat: 23:41
CHP'nin anılan kongresi itibariyle, toplumsal umutların yeniden yeşermesi sağlanmıştır.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat