Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Bu kentin sahibi yok mu beyler?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 12 yıldır yüz ölçümüne göre en çok geliri olan belediye.

5 Aralık 2016 Saat: 19:52

Yıllık geliri şirketlerle yaklaşık 2 milyar dolar.

Diğer ilçe belediyelerinin tamamı AKP’li…

Onların gelirleri bu rakamın içinde değil.

Bu kent AKP’yi sürekli birinci parti yapıyor, kentimizin sürekli bir Bakanı var. Yerelde ve genelde iktidarlar.

Komşu Sakarya Belediyesi ile Sapanca gölünde ve Karadeniz’de kıyılarımız ortak ve belediye AKP’ li …  

Akmeşe’den başını kaldır, Sakarya adliyesi hemen karşında...

Eşme’ den yürü, Dereköy, İbrikdere Adapazarı, kent Sakarya ile birleşmiş artık.

Bu kente AKP geldiğinde kentin birçok sorunu çözülmüş, sadece Büyükşehir’in genel imarı, çevre ve hava kirliliği ve en önemlisi ulaşım çözülmesi gereken sorunlar olarak duruyordu.

**

Uzun yerel ve genel AKP iktidarı yaşadık, yaşıyoruz. Kocaeli’ de çiçek, böcek işleri, köy yolları, fırınlar vs tamam,  ama kentin temel sorunları yaklaşık 10 milyar doları aşan gelire rağmen hala çözülememiş. Bursa da AKP’ li, çok daha az gelirle METRO dahil, karayolu, demiryolu, hava ve deniz taşımacılığı ile ulaşım sorununu büyük ölçüde çözmüş, kenti sanayi ile bütünleştirmiş, özel sektör ile vagon yapıyorlar, vagonu da bize satıyorlar. Kocaeli, metro yerine metro alışveriş merkezi getiriyor, Sakarya bile raylı sistemi çok önce çözdü, bizde keşmekeş hala devam ediyor. Ciddi imar hataları yapıldı. İptal edilen MİA projesine rağmen, sıkılmadan 41 Burda’ya ruhsat verip yanlış yerde yaptılar, trafik olmayan Başiskele –İzmit arasında da artık çekilmez ciddi bir trafik var. Aynı şey Symbol alışveriş merkezinin bulunduğu yer için söylenebilir. Bakın Özdilek yeri iyi seçilmiş, sorun var mı?

**

Halkevindeki pazarı taşımak için Kadıköy-Bağdat Caddesi’nde bina yaptılar, kimse gitmiyor, halk evine trafikten ve inşaattan girilmiyor. Hala kentin adam gibi bir balık pazarı yok. İlk raylı sistem olan tramvayın güzergahını hatalı yaptılar, işi yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Yıllar önce vaat edilen teleferik, hava ray, metro gibi taahhütlerin hepsi çöpe atılmış durumda, sahi trilyonlar verilerek yaptırılan ULAŞIM MASTIR PLANI NE OLDU? Bu da mı çöpe atıldı? Halk kandırılmış durumda, esnaf iflasın eşiğinde ama AKP’ ye iş yapanların sorunu yok.

**

Yıkılan valilik binası arsası, Perşembe Pazarı alanı, doğu kışla yeri, SEKA’nın esas işletme alanları mezbelelik duruyor. İzmit adeta terk edilmiş kent gibi. İmar ulaşım ile doğrudan ilişkilidir. Neden belediyelerin gündeminin % 80 inşaat ile ilgili İMAR değişikliklerinden oluşur da, bu kente kalıcı çözüm getirecek, ulaşım projelerine alt yapı olacak meclis kararlarına imza atılmaz? Neden Sakarya ile ortak ulaşım, çevre projeleri Ankara ile görüşerek üretilmez?

**

Un var, şeker var, su var ama pasta ustası yok, neden sesini çıkartması gereken muhalif yapı, kentin sivil toplum kuruluşları, kent konseyleri susmuş durumda? Bu kente yeni pasta ustaları gerekiyor. Bu kentin sahibi yok mu beyler? 

**

Ulaşım yüzünden, hatalı tramvay projesi yüzünden esnaf  iflasın eşiğinde,trafik felç,belediye seyrediyor. Büyük sermaye AVM’ ler yaparak para kazanırken İzmitli esnaf batıyor ve haykırıyor, batıyoruz-batıyoruz. Vatandaş haykırıyor ulaşamıyoruz-ulaşamıyoruz..! Duyan var mı?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat