Kadir Uğur Yılmaz
Kadir Uğur Yılmaz

Algı Felci ve İrade Felci

30 Ağustos 2025 Saat: 18:05

Bize yıllardır pompalanan bir söylem var: “Korkmayın! Derin devlet var, derin yapı var, bu devlet kolay kolay yıkılmaz.”

Oysa bu söz, Türk milletinin iradesini felç etmek için uydurulmuş en büyük psikolojik operasyonlardan biridir.

Nutuk’ta Mustafa Kemal Atatürk açıkça ne diyor?

“Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.”

Yani birileri arka planda kurtarıcı gibi durmayacak, gizli bir güç gelip bizi felaketin eşiğinden çekip almayacak. Kurtuluş, milletin bizzat kendi iradesiyle, kendi kararlılığıyla olacaktır.

Bugün bize telkin edilen, “Korkmayın, ülke sahipsiz değil, kimse bir şey yapamaz” sözleri aslında tam tersine, milletin sahipsiz bırakılmasının zeminidir. Çünkü bu sözlerle milletin kendisine olan güveni elinden alınmakta, iradesi köreltilmekte, sorumluluk duygusu ortadan kaldırılmaktadır.

Ey Türk milleti!

Sen kendi iradenle ayağa kalkmadıkça seni kurtaracak başka bir irade yoktur. Bu söz Atatürk’ün değil, senin vicdanının sesidir. Çünkü Allah insana irade vermiştir, tercih hakkı vermiştir. Atatürk bu ilahi gerçeği Cumhuriyet ile hayata aktarmış, milletin iradesini devletin temeline yerleştirmiştir.

Bugün önümüze konulan sefalet, yoksulluk, açlık, işsizlik, borç batağı senin kaderin değildir! Sevr senin alnına yazılmış bir yazgı değildir!

Bunların hepsi sana dayatılan, senin iradeni teslim almayı hedefleyen algılardır.

Ey Türk milleti!

Kendi zulmünü artık kendin tercih etme!

Yükselmek zorundasın.

İleri gitmek zorundasın.

En iyiye, en güzele layıksın.

Bunu sana ne bir derin yapı, ne bir yabancı güç, ne de bir kurtarıcı bahşedecek. Bunu ancak sen, kendi iradenle, kendi azminle gerçekleştireceksin.

Unutma, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.”

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Siyasetin Aynası: Dünün "Kahramanları", Bugünün "Günahkarları" ve Çatlayan Meşruiyet28 Mayıs 2026 Saat: 18:26
​Türkiye siyaseti, hafızası nispeten zayıf ama faturası oldukça ağır bir tiyatro sahnesi gibidir.
Siyasetin Aynası: Dünün "Kahramanları", Bugünün "Günahkarları" ve Çatlayan Meşruiyet28 Mayıs 2026 Saat: 13:10
​Türkiye siyaseti, hafızası nispeten zayıf ama faturası oldukça ağır bir tiyatro sahnesi gibidir.
Ne İdeolojinin Kölesiyiz Ne de Gerçeğin Körü!23 Mayıs 2026 Saat: 18:43
Ne İdeolojinin Kölesiyiz Ne de Gerçeğin Körü: Adalet, En Büyük Muhalefettir
Başkanın Kulağına Dostane Bir Küpe: "Bırakın Bahaneyi, Proje Üretin, Sokağa Dönün!"21 Mayıs 2026 Saat: 11:24
​Sertif Başkanım; sizin özünüzde iyi bir insan olduğunuzu, bu devlete, bu millete faydalı işler yapmak istediğinizi hepimiz biliyoruz.
Kocaeli’de üç gündür sadece bir festival yapılmadı18 Mayıs 2026 Saat: 13:15
Aslında bir şehir organizasyon kapasitesini, belediyecilik refleksini ve kamusal alan yönetimini sergiledi.
Tüm Yazıları