Özdilek
Ulaş Onur
Ulaş Onur

Ülkede Diyetisyen sorunu var

Ülkemiz'de malesef hormonsuz ürün bulmak artık çok zor.

5 Ekim 2021 Saat: 17:52

Durum böyle olunca insanlar sağlıksız besleniyor ve beraberinde ister istemez kilo sorunuyla karşı karşı kalıyor.Bu durumdan en çok çocuklarımız etkileniyor,her yerde sağlıksız ürünlerle baş başa kalıyorlar,buna okul kantinleride dahil.Tüm bu sağlıksız ve Gdo'lu(Genetiği değiştirilmiş organizma)ürünler yüzünden insanlarda farklı hastalıklar türemeye başlıyor.Bu gıdada gen değişimi yarar sağlamak amaçlı yapıldığı söylensede işin aslı tamamen rant sağlamaktan başka birşey değildir aksine buna siyasilerde alet olmuş ranta rant katmışlardır.

 Hayatın çalışma şartları değişmiş,artık insanlar hazır yiyeceklere yöneltilmiştir.

 Serbest piyasa ekonomisini bu hükümet tam anlamıyla çok serbest bırakmıştır. Sebebi ise işsizlik sorununu başından savmak maksadıyladır,lâkin sermayesi olmayan bir

 

ülkede neyin serbest ekonomisi acaba? Baba tarlasını sattırarak kişi ancak pide dükkanı aça biliyor! -Biz isterizki elektronik ürün üretelim serbest ekonomiye öyle geçelim.

 Ne yazıkki hükümetin serbest piyasa ekonomisi palavrası tutmamış ülkede nevar ne yok satmış gizli bir ekonomik oligarşi yaratılmıştır,işte bu durum nekadar işsiz varsa biraz kredi çekmiş birazda,Anadan,Babadan para alıp, herkes yeme içme sektörü açmaya başlamıştır.Çünkü teknolojik ve yenilikçi bir işletme açacak ne sermayemiz var nede yeterli insan gücümüz.Malesef büyük şehirler binlerce mutsuz küçük esnaflarla dolmuştur.

 Aslında hayatı öyle bir duruma getirdiler ki insanlar ister istemez hazır yiyecek yemek zorunda kalmaya başladı.Sokakta öğrenciler olsun çalışanlar olsun,"ucuz yemek bulalımda

 yiyelim" diye aralarında konuşmalara şahit oluyoruz.Hal böyle olunca toplum ister istemez karbon hidrat ağırlıklı besleniyor ve kilo alıyor.Bu durumda zorunlu olarak gıda

 

tüketim konusunda diyetisyen ihtiyacı doğuyor. Ne yazıkki yeterli bir şekilde ücretsiz toplumumuzun bu ihtiyacı giderilmiyor.  Göz göre göre sağlıksız nesiller yetişiyor,beslenmek sadece karın doyurmak değil aynı zamanda ruhsal ve fiziksel olarak dengeyi barındırmaktır. Plânlı bir diyetin çoğu hastalığı engellediği unutulmamalıdır. Ne yazıkki bu iktidar böyle konularda sadece kendine müslümandır. Bir baksanız Cumhur başkanından Millet vekiline kadar hepsinin ayrı diyetisyenleri vardır.Kendine olmasını istediğin bir şeyi halktan niye esirgiyorsun?

 Koskoca İl ve ilçelerde Ailelerin,gençlerin ve çocukların faydalanabileceği diyetisyen ya yoktur yada birtanedir onada sıra gelmemektedir. Bu diyetisyen kıtlığı gizli bir sağlık durumu sinsi bir durumdur aslında,insanların yediği yiyeceklerin çoğu sağlıksız,bizim çocukluğumuz da büyüklerimiz hep sağlıklı ürünler yedirmeye çalışırdı.Ailelerimiz,tablet,cep telofonu,mp

 

çalar,kullanmasar da internet olmasa da beslenme konusunda çok bilinçliydiler.

 Eskiden okullarda pek obezite çocuk olmazdı

Olsada bir yada iki kişi olurdu onlar da utanırdı kilolarından sonra kilolarından kurtulurlardı sağlıklı beslenerek ve spor yaparak.Şimdi öylemi? Sınıfın yarıya yakını kilolu.Bu durum bence bir an önce düzeltilmeli  her okulda yeterli sayıda diyet hocaları yer almalı."tabi bunu yapabilecek iktidar lazım"

     Şuanda hiç bir sağlık ocağında diyetisyen yok. Bu devlet kurumlarına ne gibi görevliler alınıyor acaba? Burda meslek ismi vermek istemiyorum ama şuanda kurumlara aldığı kişilerin en az dörtte biri gereksiz kişiler, buralara harcayacağın parayı sağlık kurumlarına ve okullara diyetisyen alsan daha iyi olmazmı?Sayın Cumhuriyeti sevmeyen Cumhurbaşkanı.

 Yol yakınken bu diyetisyen sorununa halk olarak bir el atmamız lazım.Çoğumuz

 

kilolarımızdan şikayetçiyiz, ama kilo veremiyoruz ozaman birşeyler yanlış gidiyor. İşte bu yanlışlık hükümetin yanlış politikalarıdır. Halkı tamamen gdo'lu ürünlere mahkum etmesi,tarımı yok etmesi, ithal tarım ürünlerini piyasaya sürmesi ondan sonrada bizi doktorsuz ve diyetisyensiz bırakması ve bunları hep sessizce yapması benim gerçekten kanıma dokunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Planlama yapmak şart29 Eylül 2022 Saat: 13:13
Ne yazikki mavi gözlü sarışın ülkem eski güzelligini yavaş yavaş bilinçli bir şekilde kaybettirilmekte,malesef hasta yapılmıştır.
Sağlıkçılara sahip çıkalım30 Mart 2022 Saat: 00:56
Sağlık demek bana göre insanın var olma halidir.İnsanın her başarısı sağlıklı olmaktan geçiyor.
Şoförler isyanda !8 Mart 2022 Saat: 20:59
Lojistik sisteminin doğuşu şoförlük mesleği sayesindedir.
Gençler ev alamayacak!10 Şubat 2022 Saat: 15:43
Bundan 15-20 yıl önce insanlar bir şekilde para biriktirebiliyordu.
Kalkınma girişimciliğin önü açılmalı17 Ocak 2022 Saat: 14:23
Kalkınma(Gelişim)girişimciliği demek Bilimin, teknolojinin ,sporun, sanatın ekonomik değere dönüştürülme sürecidir.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat