Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

Çek yat değil, Ata'ya!..

Bu ülkenin kurucu lideri Atatürk'ün aramızda ayrılışının 83. Yıl dönümü

10 Kasım 2021 Saat: 23:40

Bu ülkenin kurucu lideri Atatürk'ün aramızda ayrılışının 83. Yıl dönümü etkinliklerinin yapıldığı bir günde kurduğu partiyi Anıtkabir'de halka şikâyet ettikten sonra yine halkın seçtiği, oy verdiği bir partinin liderinin kabul edip, çekyata oturtan cumhurbaşkanın olduğu Ankara'ya gidemeyen Ardahanlılar, bir taraftan da tüm yurtta anılan atalarının ölüm yıl dönümü üzüntüsü yaşarken, diğer yandan da bugünden bir gün önce yaşananları hala tartışmaları dikkatimi çekiyordu.
O tartışmayı özetlemek ve günün yaşananlarının, yazısını bitirme telaşı içinde ele aldığımız bu yazıyı yazarken HDP'li vekillerin tutuklandığı gibi İYİ Parti Milletvekilinin de vekilinin düşürülüp, hatta tutuklanmasını isteyenlerin başını çekeninde misafirini çekyata oturtan aynı isim olduğu ülkede hala boyunlarına taktıkları kravatlarla mozolesinin karşısına geçildiği bir lideri anlatmak isterdim.
Ama CHP'li, hatta ötesi ulusalcı olarak tanınan ATSO Başkanının bir türlü delinemeyen Posof Ulgar dağı tünelinin yapılamadığı yol sonunda bulunan ve yenileneceği belirtilen Posof Türkgözü (Badele) Gümrük Kapısına, götürmek, Türkgözü Kapısında olduğu gibi Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı ile KTB Demiryolu olmasına rağmen ama gümrük müdürlüğünün olmadığı iki ülkeye sınır kentte, 'neden en az ithalat/ihracatın yapıldığı İl Ardahan'dır?' sorması gereken TOBB Başkanını alıp, üniversiteye götürmesi hala birinci tartışma konusu olmasının etkisinden kaldım sanki..
Çünkü gerek ekonomik, toplumsal, sosyal, siyasal, hukuksal, sanatsal, gerekse de temel hak ve özgürlükleri gözeten çalışmalar yapmış kişilere verilen ve bu kişilerin insan haklarını koruyan, gözetenlerden olmasına dikkat edilir. Bu noktada bilim ve liyakate önem gösterenlere verilen fahri doktora unvanının bu kuralların hangisine uyduğu için aldığı anlaşılamayan Hisarcıklıoğlu'na verilen fahri doktora unvanı için düzenlenen karşılama ve toplantı da tartışılmaya devam ediyor.
Ve 2021 yılının bitmesine bir aydan birkaç gün kala CHP'li, Ulusalcı birçok isimle birlikte Ardahan Üniversite'nin 2021/22 yılı açılışını yapan üniversite rektörünün yanında hiçbir AK Partilinin olmaması ve gözükmemesinin yanında bu toplantıya iş insanları gibi, stk başkanları, yerel gazetecilerin arasında ne diye ayrım yapıldığı da sorgulanmakta.
Diğer bir önemli konu ise TOBB'un yaptırdığı okulda rahmetli bir öğrenci adına açılışı yapılan sınıfın kim tarafından, kimin parası ile organize edildiğinin merak edildiği Hisarcıkoğlu'nun gençlere yönelik yaptığı konuşmanın başında olan sözlerinin yani 'Eğer zengin olmak istiyorsanız girişimci olacaksınız. Başka yolu yok. Öbür türlü zenginliklerin hepsi gayrimeşru.' dediği gibi bu organize, açılış meşru mu yoksa gayrimeşru muydu sorusuna aranan cevaplarla dolu gibi..
Bilmem ama ben ATSO ve TOBB'u ilgilendiren ve yıllar önce başlatılan iki kampanya da Ardahan’a büyük fayda sağlaması beklenen ve Çıldır Gölünün batısından geçeceği söylenen, ancak başta Karslı siyasetçi ve de bürokratlarca oynanan ayak oyunları ve vilayet olup, il sınırları çizilirken 9 köyün son anda çalınıp pardon Ardahan sınırları içine alınmayan Ardahanlı siyasetçi ve de sivil toplum kuruluşlarının duyarsızlığı sonucu son anda projesi değiştirilen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu için ASO'num başlattığı Antrepo ve havaalanı için imza kampanyasından haber alan oldu mu?
Bilmem ama ilki 2007 yılında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve zamanın ATSO Başkanı Latif Tosunoğlu’nun organize ettiği o günkü toplantı da Çıldır Gölünün batı yakasından geçmesi beklenirken son anda projesi değiştirilen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin yeniden eski doğu projesine ya da bu yol güzergâhında kurulması sağlanamadığı gibi Ardahan'a kurulması istenen havaalanından da bir haber alınamıyor.
Ve bu tren yolu üzerinde planlanan Antrepo İstasyonunun Ardahan’ın Çıldır ilçesine kurulması için kamuoyu oluşturulması ve başının, sonucunun ne olduğu bilinmeyen havaalanı imza kampanyası başlatan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin, Ardahan Ziraat Odası'nın, Ardahan Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı'nın başını çektiği siyasi partilerin, stk temsilcilerinin de bir heyetin uzun yıllardır birlikte Ankara yapamadıklarını da biliyoruz.
Ve başta Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu olmak üzere birçok sorun masaya yatırılırken, bu toplantının önümüzdeki günler içinde yapılacak olan büyük bir toplantıya ön ayak olması istenirken 'Ben önderlik yapacağım ve yıllardır yapılmayanı yapacağım' diyen ve bunu yapmanın yolunun AK Partili vekil karşısında hazır ola durmak olduğunu sanan CHP'li belediye başkanı da 3 yılı geride bırakmak üzere olduğunu
Tren yolu için ve havaalanı için konuların gündeme gelmesi gereken konuların dışında konulara dikkat çekilirken, oluşturulacak güçlü bir heyet ile durumun Ankara’ya götürülmesi gerekliliğinin yeniden gündeme gelip, gelmeyeceği de merak edilmektedir.
Bunun için en güzel örneğin ise başta basınla kurulacak diyalogla tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin bir araya getirilip, tek bilek tek yürek halinde hareket etmesi ama çantacıların vekil, belediye başkanı seçildiği Ardahan’ın yeniden vilayet yapılması için oluşturulan o güçlü kamuoyu gibi bir kamuoyu oluşturulması istenmektedir.
Sonuç TOBB Başkanının jet hızıyla gelip, gittiği ziyaret, açılış ve kep giyme pardon niye, hangi hak ve çalışma ile fahri doktora edildiği töreni ardından olumlu, olumsuz görüşlerin açıklanıp, tartışılmasının yanında daha geniş çaplı bir toplantı için önümüzdeki günlerde yeni bir hazırlık yapılması gerektiği bir kez daha iyi anlaşıldı, havaalanı ve Antrepodan bahsedilmediği Hisarcıkoğlu'nun Ardahan ziyareti ardından.
Ve bu ziyaretin yani Ankara'ya yapılacak toplu bir çıkışla çek yatta yatmaya gitmek için değil Ata'nın işaret ettiği güzel bir ülkenin sınır kentinin beklentilerini, istemlerini dile getirmek, anlatmak için derim..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?1 Kasım 2023 Saat: 01:24
Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
**Cumartesi ölümü...17 Nisan 2022 Saat: 13:49
Bir kuş misali uçup giden hayatın ne kadar kısa olduğunu bir kez daha hissettiğim haberi aldığımda şaşırıp, şok olurken bu haberi nasıl yapacağımı düşündüm.
Sütyenleri Çıkarın!..11 Nisan 2022 Saat: 13:12
Durun hemen 'bu mübarek ayda bu başlıkta neyin nesi?' deyip, kızmayın.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat