Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?

Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi

1 Kasım 2023 Saat: 01:24

Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edilirken bu girişimci kadınlarımızın kim olduğunu merak edip, sorduğumda Ardahanlı olmayan başkan hanımefendinin iyi bir projeci, resimde bulunanların da Ardahanlı olmadıkları ve Ardahan'daki kamu dairelerinde çalışan hanımefendiler olduğunu öğreniyordum.
Ama yine de biri kesin Ardahan'lıdır diyerek uzun süredir gidemediğim memleketimde belki de ben tanımıyorum diyerek başta ATSO'daki yönetim kurulunda bulunanlara sonrada kent merkezinde ve ilçelerinde iş hayatında önemli işler yapan Ardahanlı hanımefendilere tek tek ulaşıp, bu girişimciler denen ekipte olup, olmadıklarını sordum.
Tabi bu arada CHPli yetme ulusalcı diye tanıdığımız ATSO'nun Başkanının genç girişimciler başkanlığında da AK Parti Kadın Kolları Başkanı hanımefendinin oğlunu getirdiği ve bu 'seçim' denen Girişimci Kadınlar ve Genç Girişimciler seçiminin denildiği gibi seçim değil, hazırlanan hazır listeyi 'seçim yaptık' diye ilan ettiklerini de öğreniyordum.
Ve dönüp yıllar önce ele aldığım 'Kadınlar ve Hakları' başlıklı bir yazım ile ters düşmemek için Ardahanlı olmayan Kadınlardan oluşan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcilerinin neden Ardahanlı kadınlardan oluşmadığı veya oluşturulmadığını Ardahan'daki öz Ardahanlı kadın işverenler ATSO'nun başkanına kendilerinin sormasını isterken Ardahanlı erkeklerin kendi hemcinslerini olduğu kadar kadınları da ne kadar sevip, önemsediklerini anlatan ve bir çok yazım gibi hala güncelliğini koruyan yazılarımdan olan 92 yılında ele aldığım yazıma bırakıyorum.
Çünkü ben değil, birlerinin oylarını alıp seçilirken onları unutanlar olduklarını en iyi şekilde anlatıyordu aşağıdaki 'Kadınlar ve Hakları' başlıklı o yazım..
Evet, 1992 yılında Posof ilçe kaymakamının başlattığı ve kurmak için kolları sıvadığı kadın derneğine karşı çıktıklarını öğrendiğimiz kadın derneklerinden hangisinin ne kadar çalıştığına baktığımızda, bu derneklerimizin de Ardahan Dernekleri gibi varlıkları ile yokluklarının belli olmadığını rahatlıkla görebiliriz..
En son olarak Ardahan Belediyesi tarafından kurulan Kent Konseyi’nin Kadın Konseyi’ne toplam yedi kadının katılması, kurulmak istenen, kurulu bulunan derneklerin ne kadar aktif olacağını da gösteren diğer bir önemli durumdur..
Evet kadın derneğinin kurulmasına karşı çıkan erkeklerimizin kurdukları derneklere ne kadar sahip çıkıyorlarsa, kadınlarımızın da o kadar sahip çıkacakları zaten başta belli değilimdir?..
Bilmiyorum ama erkeğimizin de, kadınımızın da hakkını aramadığı bir Ardahan’da olsa ne olur, olmaz ise ne olur dedirten son gelişmeyi Posof’un erkek kaymakamının kadınları düşünüp, kurmak istediği derneğe sahip çıkması gereken Posoflu kadınlardan anlamak daha anlamlı olmaz mı?
Biliyorum ki; Onlarda biz Ardahanlı kadınlar gibi erkeklerimizin ardına sığınıp, gördüğümüz şiddeti ‘Falan ne der, filan ne söyler’ diyerek saklar, dururuz..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Klonlaması..2 Nisan 2024 Saat: 12:03
Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan, Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu hatırlayanınız var mı?
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
**Cumartesi ölümü...17 Nisan 2022 Saat: 13:49
Bir kuş misali uçup giden hayatın ne kadar kısa olduğunu bir kez daha hissettiğim haberi aldığımda şaşırıp, şok olurken bu haberi nasıl yapacağımı düşündüm.
Sütyenleri Çıkarın!..11 Nisan 2022 Saat: 13:12
Durun hemen 'bu mübarek ayda bu başlıkta neyin nesi?' deyip, kızmayın.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat