Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

İmamoğlu'nun Erdoğan'ı Klonlaması..

Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan, Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu hatırlayanınız var mı?

2 Nisan 2024 Saat: 12:03

Şimdi adı sanı geçmeyenlerin başında gelen biz Ardahanlıların bir zamanlar gelini olan ve benim ekibimle birlikte 1,5 milyon kişiyi topladığı İstanbul Maltepe sahilinde karşılaşıp, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığına kadar yanında olduğum ve bir ziyaretimde 'Ben dahil seni destekleyen, yanında olanlara sahip çık, gerekirse İstanbul ilçelerinde aday göster' dediğim ama bu uyarımın bir kulağından girip, diğerinde çıktığı Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu hatırlayanınız var mı?
Peki, en son Adliye koridorlarında ifade vermeye gittiğini gördüğümüz, benim kongremde 'Ardahanlılarda kim, ben buraya tırnaklarımla geldim' diyen kendi memleketinin adını taşıyan federasyona ve hemşerilerine sahip çıkmayan, 'Şişli'ye deniz getir' diyerek bir eser bırakmasını isteyip, bu yönde yazdığım uyarı yazım dolayısıyla 36 yıldır yazan beni 'kalemşörlükle' suçlayan ve bana vereceğini söyleyip, hala veremediği zarfın ne olduğunu merak ettiğim Ağ saçlı Ardahanlı Şişli eski Belediye Başkanı Muharrem Keskin'i gören var mı?
Kendisinin ezilen bir halkın yani Alevi ferdi olduğunu unutup, İmamoğlu'nun 'başında bulunduğu Bakırköy'ün sokaklarına çıkamıyorsun' dediği ve aday edilmediği için gittiği havuz medyanın tv kanalarında 'Kürt'tür, DEM'lidir, seçilmemesi gerekir..' diyerek partilisi, Vanlı İstanbul Esenyurt Belediye Başkanının önünü kesmeye kalkan İstanbul Bakırköy eski Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun nerede olduğundan haberdar mısınız?
Bilmem ama belki aday gösterilmedi diye partisinin ve adayının seçim çalışmalarına destek vermektense, belediye çalışanlarını ‘sizi seçim sahasında görmeyeyim' diye tehdit ettikten sonra oğluyla birlikte deniz kenarında, sahilde poz veren adı Kemal yetmedi Deniz, soy adı ise Bozkurt olan İstanbul Esenyurt’un eski belediye başkanı şu an nerede?
Ama aynı durumu yaşayan eskiyen Posof, Çıldır, Göle ve Köprülü Belediye Başkanlarının yanı sıra halini de sormak gerekir...
Evet, bu soruların cevaplarını siz düşünürken ben ülke geneline yayılan İmamoğlu'nun başarısına bakmak istiyorum.
Çünkü, başta Ardahan Alagözlü hemşerim, benden sonra ARDAFED'in başkanı olan Orhan Çerkez'in AK Parti'nin kalelerinden denen İstanbul Çekmeköy'de belediye başkanlığını alması yetmedi, Erdoğan'ın mahallesi olan Üsküdar'da, AK Parti kaleleri olarak bilinen Sultangazi'de, Tuzla'da hatta Fatih gibi yerlerde yetmez, tüm Türkiye'de seçimleri DEM'in de katkılarıyla kazanan CHP değil, İmamoğlu'nun başarısını göz ardı etmemek gerekir.
Hele hele ki benimle birlikte indiği sahada bir anda 'Sen de kimmişsin' deyip, telefonlarımı bile engelleyen Ardahanlı Turgay Akpınar'ın ilçe başkanlığını yaptığı AK Parti'nin kalesi Sancaktepe'de, Akpınar gibi hemşerim olan Mali Müşavir Mahir Taştan'ın CHP ilçe Başkanlığı yaptığı, amca kızı, ARDAFED Başkanlığımda yardımcım olan Esengül Yılmaz'ın meclis üyesi seçildiği Beykoz'da, Ardahan'da yapılacakken siyasilerimizin her zamanki duyarsızlığı yüzünden Ardahan-Artvin Havaalanı gibi bir anda oraya yapılan cezaevi ile adı anılan Silivri hatta Ardahan'ın Gürcistan'a sınır ilçesi Posof gibi yerlerde CHP'nin alması değil, Erdoğan'ı klonlayan İmamoğlu'nun olduğunu Genel Başkanı Eczacı Özgür Özel'in tatlı dilini unutmadan kabul etmek gerekir.
Evet, temel olarak, herhangi bir şeyin aynısının kopyalanması anlamına gelen klonlama'nın sözlük anlamına baktığımızda karşımıza İBB Başkanlığında yıldızı parlayan Erdoğan'ı kopyalayan İmamoğlu'nun çıktığını görmekteyiz.
Çünkü Beyoğlu'nu kaybettikten sonra ve bir şiir okudu diye tutuklanmasıyla mağdur durumuna düşen Rizeli Erdoğan'ın iktidar gücünün kapattığı gözleri dolayısıyla yaşadığı onca mağduriyetleri unutup, kendi çevresi başta olmak üzere unuttuğu, ötelediği ekibinin yalnız bırakmasını fırsat bilen İmamoğlu onu kopyalayarak başta İBB amirleri olmak üzere çevresine sahip çıkmış, gelen tüm eleştirilere karşın Hopa dahil ülkenin birçok yerinde kendi ekibiyle gittiği seçimi kazanmıştır.
Yani Kaftancıoğlu'nun, Kocaeli Dilovası'ndaki Hoçvanlı hemşerim Hamza Şair'in de aralarında bulunduğu 'Hemşo' sermeyesini tüketenlerin yaptığını yapmayan ve Erdoğan'ın bir zamanlar sahip çıktığı gibi İmamoğlu'da ekibine sahip çıkmakla seçimleri, CHP'yi kazanmıştır.
Ha bu arada Ardahan AK Parti Milletvekili Kaan Koç'un Ardahan'ı alamadığı gibi elinde olan Göle, Posof, Çıldır ve Köprülü (Goreveng) Belediyelerini de kaybetmeleriyle adeta yalnız kaldığı başkent Ankara'yı, onun MHP'li geçmişi olmasına karşın Afyon'da CHP'li kadın gibi konuşmayan, Kürtlere bile kendisini sevdiren Mansur Yavaş'tan aldığı enerjiyle bu klonlamasını yani kopyalamayı da unutmadan...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?1 Kasım 2023 Saat: 01:24
Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
**Cumartesi ölümü...17 Nisan 2022 Saat: 13:49
Bir kuş misali uçup giden hayatın ne kadar kısa olduğunu bir kez daha hissettiğim haberi aldığımda şaşırıp, şok olurken bu haberi nasıl yapacağımı düşündüm.
Sütyenleri Çıkarın!..11 Nisan 2022 Saat: 13:12
Durun hemen 'bu mübarek ayda bu başlıkta neyin nesi?' deyip, kızmayın.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat