Özdilek
Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Bize neler oluyor

Emekli maaşı yıllar içinde hızla eridi.

11 Aralık 2021 Saat: 11:55

Emekli maaşı yıllar içinde hızla eridi. 2002 yılında asgari ücret en düşük işçi emekli aylığının yüzde 72'sine denk gelirken, bugün birçok emeklinin aldığı emekli aylığı asgari ücretin yüzde 53'üne düştü. Son 20 yılda taban emekli aylığı ile asgari ücret arasındaki makas tersine döndü.

 

Ev kirası büyük şehirlerde iki bin lira civarında asgari ücret ise 4000 lira olsun diye televizyonda konuşulup duruyor. Doların 14 bin liraya dayandığı ülkemizde 4 bin liranın ne faydası olacaktır bunu düşünmek gerekir şu anda aldığımız maaşla gelen zamları karşılamamız mümkün olmadığı için asgari ücret 4 bin lira olsa ne olur zamlar devam edecekse yapılan zamlar neyi karşılayacak bunu düşünmek gerekir.

 

Memur ve memur emeklilerinin yaptığı anlaşmada 5+8 üzerinde anlaşıldığını düşünecek olursak bu anlaşmanın yapıldığında doların 6 bin lira civarında olduğunu düşünürsek 14 bin lira karşısında memur ve memur emeklileri şu anda verilecek zamla daha eline geçmediğini düşünürsek %50 zaten kayba uğramış olduğu için nasıl geçineceklerini düşünmek bile istemiyoruz.

 

Ülkemin insanlarına acımıyor değilim O kadar güzel oyalanıyoruz ki tek eğlencesinin televizyon olduğu ülkemizde sabahtan başlayan yemek programları, öğleden sonra evden kaçan kadınlarımızı bulmak için çaba sarfeden  esralı didemli programlarla uğraştırılmaya çalışıyorlar.

 

Akşam da dizilerin dışında kutuplaşan kanallarda günlük bir olayın analizini tartışan insanarın ağzından çıkanı duymadığı konu üzerinde bilgisi dahi olmadığı halinde konuşmak için konuşanların bir topluluğuna mahkum edilecek bir millet miyiz diye kendi kendimi sorgulamıyor değilim.

 

Türk milletin  bu tür yayınlarla oylanmaya mecbur olduğunu düşünmüyorum. Türk toplumunun ahlak yapısı ile ilgili çok çirkin şeyler olduğu kesin, dostu ile beraber olup masum kadın öldürülüyor,

 insanlarımız kanunun bu kadar ayaklar altına alınmasına üzülüyorlar.

Şimdi soruyorum size bir tane kültür programı veya gerçek bir iyi aile hayatını örnekliyen bir yayın var mı?

 

Neden yapılmıyor bu konulara bizi yönetenler neden müdahale etmiyorlar.

Dizilerde herkes silahşor olmuş, herkes son model arabalara biniyor, villalarda oturur peki soruyorum, bakın bakalım bir tane dizi kahramanının çalıştığını bir işinin olduğunu gördünüz mü yok, bir tanesinin vergi ödediğini işlemişler mi senaryolarında o da yok, peki eğitime önem verilmiş mi o hiç yok, daha ne yazayım ki sizlere

kandırılıyoruz Uyumayın. Çalışmadan üretmeden kazanılmayacağını kimse bilmiyor mu? yoksa işine mi öyle geliyor.

Bir futbolcu bir senede kaç maça çıkıyor ne kadar transfer ücreti alıyor neden futbol kulüplerimiz alt yapıya önem verip bu kadar dövizin dışarıya çıkmasını engellemiyor.

Bu ülkede asgari ücret ne kadar biliyor musunuz? Kandırılıyoruz uyuyoruz.

Şu anda asgari ücretin  maaşları ne olacak diye yine danışıklı döğüş işlemleri başladığı bu ortam içerisinde kendisini bir sendikaya başkan olarak  seçilen  şahıs vekil seçilinceye kadar orada kalmaya devam ediyor sonrada hayatını garantiye aldıktan sonra gelsin keyifler memur ve emeklisi yoksulluk sınırı altındaymış asgari ücret ne olacakmış kime ne dercesine lokmanı küçült, arabaya binme ,telefon kullanma diyerek mecliste konuşmaları da artık bizimde zorumuza geldiği sabrımızın zorlandığını görüyoruz bizimde nefes almaya ihtiyacımızın olduğu düşünmeden kahveye gidip 2 lira verip bir çay içerek eşle dostla sohbet hakkımızı kullanmak istiyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat