Özdilek

Çevre

Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı Açıldı

Yahya kaptan Köprülü kavşağın açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı bir törenle yapıldı.

18 Ocak 2014 Saat: 17:59
Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı Açıldı
Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı Açıldı

BAKAN IŞIK KATILDI

Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı’nın üstünde yapılan açılış törenine Başkan Fikri Işık’ın yanı sıra Vali Ercan Topaca, Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve vatandaş katıldı.

 Başkan Doğan yaptığı konuşmada, geceli gündüzlü çalıştıklarını vurgulayarak “Halkımızın yüzü güldüğü zaman bizler de mutlu oluyoruz. İzmit’imiz için ufukta çok güzel projeler var”dedi. 10 yıl öncesinde İzmit’in adeta unutulduğunu söyleyen Başkan Doğan, “İzmit’te sihirli bir değenek değmiş gibi büyük bir değişim yaşandı. Ulaşımda tramvay için de önemli adımı attık. Bu projeyi de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bizim işimiz üretmek”dedi.

 BAŞKAN KARAOSMANOĞLU “6,5 AYDA TAMAMLADIK”

Kavşağın önemli bir kilit noktası olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu ise çalışmayı 6,5 ayda tamamladıklarına dikkat çekti.

 Başkan “Siyasetin tarifi halka hizmet etmektir. İzmit Belediyemiz ile ortaklaşa bu projeyi hayata geçirdik. Göreve geldiğimizde çok sayıda belediyemiz vardı. Bunları azalttık. Böylece ilçelerimize hizmet kalitemiz de verimliliğimiz de arttı. Bu durumun en güzel örneği bu yatırımlardır”diye konuştu. Başkan Karaosmanoğlu şöyle devam etti: Halkımızla el ele kentimizi geleceğe taşıyacağız”

 

 VALİ “BİZDEN ÖNCE BİTİRDİLER”

Kandıra Sapağı’ndaki köprülü kavşak çalışmasının Yahya Kaptan’dan önce başladığını hatırlatan Vali Topaca da “Yerel yönetimler işi daha yakından yönettiği için bizi geçtiler. Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı, Kandıra’nan önce açıldı. Bu nedenle Büyükşehir ve İzmit belediyelerine teşekkür ediyorum. Bizi geçtiler”dedi. Ulaşımın yerel yönetimlerin birincil görevi olduğuna da değinen Vali Topaca “Hükümet, belediyeler ve son birkaç yıldır Organize Sanayi Bölgeleriyle işbirliği içerisinde bu tür birçok kavşak çalışması tamamlandı”bilgisini verdi.

 

BAKAN”YEREL YÖNETİMLERİN GAYRETİ OLAĞANÜSTÜ”

Bakan Fikri Işık ise ulaşım ve trafiğin tüm ülkelerin ortak sorunu olduğunu söyledi. Dünyada her büyükşehrin kendi dokusuna uygun olarak trafik çözümlerini ürettiğini belirten Bakan Işık, “Bu noktada yerel yönetimlerin gayretleri olağanüstü önemli. Sorunlarımız 10 yıl öncesine göre çok daha kolay çözülüyor. 6,5 ay gibi kısa bir sürede böyle büyük bir yatırımı tamamlayan Büyükşehir, İzmit belediyeleri ve müteahhit firmayı tebrik ediyorum”dedi.

 

250 METRELİK KÖPRÜ

D-605 karayolu üzerindeki köprü 250 metre uzunluğunda. Köprü geçişi ve Yahya Kaptan-Yenişehir bağlantısı 2x2 şeritli olarak düzenlenirken yan yollar 2 şeritli olarak yapıldı. Projede yan yollarla birlikte toplam uzunluk 900 metreyi buldu. Çalışmalarda 2 bin ton asfalt kullanıldı.

 

TRAFİK AKICI OLACAK

Projenin hayata geçirilmesiyle kavşaktaki trafikte hızlı bir sirkülasyon oluşacak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik ışıklarında bekleme sonucu yoğunlaşan kavşakta köprüyle birlikte rahatlama yaşanacak. D-130’dan otoyol gişeleri ve Kandıra yönüne gidecek araçlar kuzey-güney hattında transit olarak yollarına devam edebilecek.

 

İKİ MAHALLE KAVŞAKLA BAĞLANACAK

D-130’u kullanarak otoyola girmek isteyen başta ağır vasıtalı araçlar olmak üzere Yahya Kaptan, Yenişehir, Şirinevler, Tavşantepe ve Yeşilova’ya giden araçlar yan yollar vasıtasıyla birbirine karışmayacak. Kavşakla D-605, köprü üzerinden transit hale gelirken Yahya Kaptan ve Yenişehir Mahallesi’ne yan yollar üzerinden köprü altını kullanarak geçiş sağlanacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat