Özdilek

Spor

Uzunçiftlik spor kompleksi hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kartepe-Uzunçitlik’te yaptığı spor kompleksi törenle hizmete girdi.

12 Ocak 2014 Saat: 21:34
Uzunçiftlik spor kompleksi hizmete girdi
Uzunçiftlik spor kompleksi hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kartepe Uzunçiftlik Atakent Mahallesi’nde yapımını tamamladığı modern spor komplesi düzenlenen törenle açıldı. Vatandaşların spor yaparak sağlıklı kalmalarına zemin oluşturmak için yapılan spor kompleksi, günün her saatinde spor yapmaya imkan veriyor. 4 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesiste 3 adet spor sahası yer alıyor.

 

ÇOCUKLARIMIZ BOŞ VAKİTLERİNDE SPOR YAPACAK

Tesisin açılışı için tören düzenlendi. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Amatör Spor Klüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu bu tür spor tesislerin sağlıklı yaşam için gerekli olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu “Çocuklarımız , gençlerimiz burada spor yaparak boş vakitlerini değerlendirecek. Boş vakitlerini sporla geçiren çocuklarımız, hem kötü alışkanlıklardan uzak duracak hem de zinde kalacak.

 

EN BÜYÜK ZENGİNLİL SAĞLIKTIR

Herkesin spora ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu “Aldığımız kiloları spor yaparak vermezsek sağlık sorunları ortaya çıkmaya başlar. Bu tesisler halkımızın spor ihtiyacını karşılamak için yapılıyor.  Halkımızın faydalanması için spor sahalarıyla, soyunma odaları ve duşlarıyla modern spor tesisleri inşa ediyoruz. Şehir hayatındaki en önemli konulardan biri spordur. Sporu yediden yetmişe yapmamız gerekir. İnanın hayattaki en büyük zenginliği sağlığıdır. Onun için sağlıklı beslenmeli ve spor yapmalıyız. Hareketli insan sağlıklı olur” şeklinde konuştu.

 

4 BİN 500 KİŞİ FAYDALANACAK

Spor komplesinin 4 bin 500 kişiye hitap edeceğini dile getiren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da spor komplesinin çocukların geleceği için önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Kartepe’nin gelişen ve değişen bir ilçe olduğunu belirten Başkan Karabalık, “Dedelerimiz, ninelerimiz, torunlar için bizden spor sahaları yapmamızı istediler. Bizde bu tesisi Uzunçiflik’e kazandırdık. Tesisimiz gençlerimize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” dedi.        

 

3 ADET SAHA

Konut yaşam alanları çevresinde oluşturulan spor komplekslerinde vatandaşlar her ana spor yapma imkanı bulabiliyor. Uzunçiftlik spor kompleksinde 1 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası ve 1 adet futbol sahasından yer alıyor. 4 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen tesiste soyunma odaları, duşlar, tuvaletler ve idari kısmın yer aldığı 165 metrekarelik bir de tesis binası bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat