Özdilek

Siyaset

'Üzüldüm, darıldım, kızdım, ama asla küsmedim'

AKP, Başiskele ve Gebze’den sonra dün akşam da Kartepe’de Belediye Başkan adayının tanıtım toplantısı yaptı.

5 Şubat 2014 Saat: 16:46
'Üzüldüm, darıldım, kızdım, ama asla küsmedim'
'Üzüldüm, darıldım, kızdım, ama asla küsmedim'

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, başkan adayı olarak açıklanan Hüseyin Üzülmez tanıtıldı. Toplantıya katılım çok yoğun olması nedeniyle izdiham yaşandı. Partili gençler. “Sen bize Tayyip’in emanetisin, Kartepe sizinle gurur duyuyor, Hüseyin Üzülmez; Kartepe bölünmez.” sloganları ile toplantıya coşku kattılar.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün konserinden sonra başlayan programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milletvekili Sibel Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, İl Başkanı Civelek, Üzülmez’le adaylık için yarışan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, Derince Belediye Başkan adayı Ali Haydar Bulut, İlçe Başkanı Ahmet Ark, Kartepe’nin birleşme öncesi belediyelerinin belediye başkanları, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, partililer, ailesi ve akrabaları da katıldı.

AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, “5 yıl Kartepe’mize hizmet ettik, vaat edilen projelerin yüzde 90’nında fazlası tamamlandı. Hizmet bayrağını yeni adayımız Hüseyin Üzülmez ile daha üst seviyelere taşıyacağız. 10 gün içinde meclis üyesi aday adayı olan 69 kişiden her biri birbirinden değerlidir. Sıkıntı olmadan bu süreci de atlatacağız. 2009 seçimlerinde yüzde 57 oy aldık. Cılız sesler yüzde 21 oy aldılar. Bizim 17 bin üyemiz var, onlar tarihinde 17 bin oy almışlar mı?” dedi.

ELİNİ SIKTI, YÜZÜNE BAKMADI

Aday gösterilen Hüseyin Üzülmez’e mesafeli duran, elini sıkmasını rağmen yüzüne bakmayan Kartepe Belediye Başkanı Karabalık da konuşmasında, büyüklerin takdiri ile aday olan arkadaşımızı tebrik ediyorum, Allah yolunu açık etsin” dedi. Karabalık, “Referandum ve milletvekili seçimlerinde zaferler kazandık. Milletimiz en çok belediye seçimlerini önemsiyor. 2009’da 10 belde birleşip ilçe olduk. Daha önceki dönemlerde kırgınlık, kavgalar yaşanırdı. Muhalefet, belediyeler kapandı diyerek millete şikayet ediyordu. O tarihte söylenenler geride kaldı. 5 yıl doldu, üçlü olsun güçlü olsun diyerek başladık. Kartepe’ye sağanak sağanak hizmet yağdı.” dedi.

“Hiç kimseyi diğerinden ayırmadık, herkesin belediye başkanı olmaya çalıştık ve başardık “ diyen Karabalık, Kartepe’ye yapılacak hizmetlerin bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade etti. Karabalık, partisi adına yapıcı konuşmasında şunları söyledi: “ 6 arkadaşımızla yarışa girdik, güzel bir süreç geçirdik. Bütün arkadaşların centilmence çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz kararı verip Belediye Başkan adaylığı Üzülmez’e tebliğ edildi, ilçemize ve kendisine hayırlı olsun. 3 kez seçime girdim, adaylığa en yakın seçim bu seçimdi. Belki kendimizi şartlandırdık, üzüldük, darıldık kızdık, ama küsmedik. Hayatta asıl olan vefadır sadakattir. Mevzubahis Türkiye ise, Başbakan ise gerisi teferruattır diye düşündük. Böyle zamanda şeytan dürtüyor, insan nefsine uyabiliyor, ilk günlerde il dışına çıktık, partimize hayırlı olsun diyerek alınan karara saygımızı sürdüreceğiz. Aldığımız terbiye bunu gerektiriyordu. Ağabeylik yapıp, yapılan işlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

LASTİK ÇİZME DÖNEMİ BİTTİ

Seçimlerin kazanılmasında alın teri akıtanlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’da şöyle konuştu: “Geçmiş dönemlerde Seçim çalışmalarına lastik çizmelerle giderdik, şimdiki gibi arabalarla değil, tabanvay gidiyorduk. İmkanlar arttı, ama şımarmadık, Allah bize bundan sonra daha çok verecek, yeter ki nankörlük yapmayalım. Hep halkımızı düşündük.  Siyaseti uyum içinde yaptık. Birlik beraberliğin nimetlerini gördük. Bizde kavga yasak; sevgiden kimse zarar görmez. Kardeşlik yürüyüşü devam edecek.”

Karabalık ile bereketli çalışmalar yaptıklarını belirten Karaosmanoğlu, enerjilerinden azalma olmadığını, hizmetlere devam edeceklerini, Allah için çalışacaklarını söyledi.

Karabalık’a ve ekibine 5 yıl boyunca kurucu belediye başkanlığı için yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür eden Milletvekili Sibel Gönül, hizmet yarışında yola devam edeceklerini; AKP’de emeğin hiç zayi olmayacağını söyledi. Gönül “Kim çalmışsa, göz yummuşsa burnundan fitil fitil getiririz. Allah yanlış yaptırmaktan sakındırsın, hizmetlerle yola devam edelim” dedi.

AKP İl Başkanı Civelek,  Belediye Başkanına yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür etti,  Coşkulu kalabalık için Allah nazardan saklasın. Adayımız; Genel Başkanımızın ve hepimizin adayıdır, Oylarımızı yükselterek, kazanacağız.  Artık; Post modern, dost modern darbeler olmayacak.” diye konuştu.

BURADA DOĞDUK, BURADA BÜYÜDÜK

Kartepe Belediye Başkan adayı Hüseyin Üzülmez,  “Allah nasip ederse, belediye başkanlarının tecrübeleri ile belediye başkanlığı yapacağını söyledi. İlçemize hizmet için Allah rızası için çıktığımız bu yolda; hizmetler yapacağız. Biz burada doğduk, burada büyüdük.”dedi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden yedirmeden AK hizmetleri birlikte yapma sözü veren Üzülmez, şöyle konuştu: “Sosyal belediyecilik olmazsa olmazımız olacak. Kartepelililer sosyal belediyecilikten azami ölçüde yararlanacaklar. Kartepelililerin beklentilerini biliyoruz; bunları projelendirip sırasıyla gerçekleştireceğiz. Cazibe merkezi olmaya aday Kartepe’yi turizm-ticaretin merkezi yapacağız. Kartepe’yi birlikte adil ve şeffaf olarak yöneteceğiz.”

OY REKORU KIRACAK

Çok seviyeli bir aday adaylığı sürecinin geçirildiğini belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Üzülmez’i kendilerine teslim ettiğini belirtti, Kartepe’de oy rekoru kırarak Hüseyin Üzülmez’in Kartepe’ye başkan seçileceğini iddia etti. Işık, yeniden aday gösterilmeyen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın gece gündüz 15 yıldır Kartepe’ye hizmet verdiğini söyleyen Bakan Işık, “Olgun tavrı nedeniyle Karabalık’a teşekkür ediyorum. 30 Mart’tan sonra kendisini bırakmayacağız, başka bir konuda görev yapacağız.”dedi. Işık, güncel siyasi konularla ilgili de şunları söyledi, “Milli İradeye kim karşı çıkarsa karşısında ilk olarak AKP’lileri görecek. Seçimlere yakın oyunlar ve hamlelerle karşılaşacağız. Bu seçim Milli İradeye sahip çıkıldığını gösterecek. Demokrasiden yana olanlarla, darbeciler ve yanında olanlar arasında olacak. 30 Mart’ta bunlara güçlü bir cevap verelim. AKP’li olsun veya olmasın sandığa gidilip oyların yazılmasını sağlamalıyız. Sandıklara tümüyle sahip çıkmak görevimiz. Seçim sandıklarının güvenliği çok önemli.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat