Özdilek

Çevre

Turnaların Yaşam Alanları Tehdit Altında

Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Türkiye’de yaşayan ve günümüzde yaşamları, türleri tehdit altında Turnaların korunmasının biyolojik çeşitlilik açısında önemli olduğunu söyledi.

6 Aralık 2014 Saat: 17:29
Turnaların Yaşam Alanları Tehdit Altında
Turnaların Yaşam Alanları Tehdit Altında

Anadolu’da Şarkılarımıza, türkülerimize konu olan; yarimize haber gönderdiğimiz veya yardan haber  beklediğimiz turnaların geleceklerinin tehdit altında olduğunu söyleyen dağcı Şükür, yasak avcılığının da önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Anadolu’da yaygın bir inanışa göre turnalar uğur, bereket, mutluluk ve refahın simgesi olan kutsal hayvanlar sayıldığı söyleyen Şükür, kültürümüzde saflığın, temizliğin,dürüstlüğün, vefanın, sabrın, sevginin, onurun simgesi olduğunu belirtti.

Türkiye'de yaşayan ve tehlike altında olan turnaların iki alt türü olan Turna (Grus grus ) ve Anadolu Dağ Turnası'nın (Grus grus archibaldi) korunmasının önemli olduğunu söyleyen Rıdvan Şükür,  Türkiye üzerinden göç eden turnaların gelecekte de olması için bu kuşların korunmasının şart olduğunu dile getirdi, ayrıca Orta ve doğu Anadolu’da yaşayan Telli turnanın günümüzde artık pek görülmediğini söyledi.

Çukurova Turnalar için önemli...

Çukurova Deltası, Türkiye üzerinden göç eden turnaların kışı geçirmek için uğradığı en önemli duraklardan biri olduğunu unutmamamız gerektiğini, uzun yollar aşıp gelen Turnalar’a güzel ev sahipliği yapmamız gerektiğini belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat