Özdilek

Siyaset

SP alternatif proje hazırladı

Hızlı Tren projesi nedeniyle çıkarılacak olan taş için Saadet Partisi olarak alternatif proje hazırladıklarını belirten GİK Üyesi Ahmet Kul, “20 kilometre uzunluğunda yapılacak olan tünelden 3 milyon metreküp taş çıkacak. Bu yüzde y

11 Ocak 2013 Saat: 00:42
SP alternatif proje hazırladı
SP alternatif proje hazırladı

Kent gündemini uzun bir süredir meşgul eden Hızlı Tren Projesi’ne gerekli olan taşın Maşukiye’den çıkarılması gündeme gelmişti. Çevre halkın tepkilerinin yanı sıra taşın çıkarılacağı yerde Saadet Partisi (SP) de eylem yapmıştı. Eylem sonrasında SP, alternatif proje hazırlayacaklarını kamuoyuna açıklamıştı. SP GİK Üyesi Ahmet Kul tarafından yapılan proje hazırlığı parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Buna göre 20 kilometre uzunluğunda yapılacak tünelden 3 milyon metreküp taş çıkarılacak ve yeni taş ocaklarını açılmasına gerek kalmayacak.

BİRKAÇ SORUN BİRDEN ÇÖZÜLECEK

Hızlı Tren Projesi’nin alternatifini açıklayan GİK Üyesi Ahmet Kul “Kocaeli’nin en büyük gündem maddesi taş ocaklarıdır. Çok şey söylendi. Ancak bir şey yapılamadı. SP olarak bizim de alternatif olarak hazırladığımız projemiz var. Çevreye duyarlı bir proje hazırladık. Bu proje birkaç sorunu birden çözecek bir projedir. Türkiye’nin en önemli projesi olacak. Bir taş atarsın birkaç kuş vurursun, bir tünel açarsın birçok işi görürsün” dedi.

AVAM PROJE

Çıkar yol bulamadıklarını söyleyenlerin tünel açması gerektiğini kaydeden Kul, “Bu proje Türkiye’nin en uzun tüneli olacak. Bu proje avam projedir. Bizim yaptırım gücümüz yok ama devletin projeyi uygulama durumu var. Daha önce gündeme getirdiğimiz toplu taşımanın teleferik ile yapılması konusu Başbakan Erdoğan’a kadar gitmiş, İstanbul’da yapılan yerel yönetimler toplantısında bu konu gündeme gelmişti. Süreceğimiz projeyle kentimizin yakından ilgilenmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

YANIK - MAŞUKİYE – PAMUKOVA PROJESİ

Kul “Dünyada ve Türkiye’de çok uzun tüneller var. Bu proje de gerçekleşebilecek bir proje. Bu projeye Yanık-Maşukiye-Pamukova Projesi denilebilir. Bu proje yaklaşık 20 km uzunluğunda olacak. Tünel 40 kilometrelik yolu kısaltıyor. Bu ayrıca demiryolunun da kısalması anlamına gelmektedir. Tünelle birlikte Kartepe’deki turizm de gelişecek. Tünel hem demir hem de karayolu olarak kullanılabilecek. Tünelin giriş ve çıkışlarında turizme dayalı tesisler kurulabilecek” şeklinde konuştu.

PEYNİR EKMEK GİBİ TAŞ KESLİYOR

Tünel gidiş-geliş olacağı için daha aktif olacağını belirten Kul, “3 milyon metreküp taş çıkarılabilecek. Hem Hızlı Tren Projesi’nde hem de başka işlerde de kullanılabilecek. Başka taş ocağının açılmasına da engel olacak. Maşukiye’ye taş ocağını açılması doğaya büyük zarar vermiş olacak bizim geliştirdiğimiz proje ise pahalı bir proje değil. Artık peynir ekmek gibi taş kesiliyor. Öne sürdüğümüz proje mutlaka yapılmalı” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat