Özdilek
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN

Silah müzesi ve akademisi

Şimdi müze kurma zamanı geldi. Tabanca ve tüfek sahibi olup, evinin bir köşesinde saklayanlara sesleniyorum.

5 Mart 2014 Saat: 23:21

Gelin bu silahların hepsini bir müzede bir araya getirelim. Konuyu yalnızca savaş silahları olarak bakmayalım. Avcılıktan başlayıp sportif atıcılığa kadar tüm kategorilerdeki bu araçları yarının gençlerinin dikkatlerine sunalım. Teknolojik gelişmelerin bu sektöre olan yansımalarını izleyenlerle başlayalım.

Bu müze nasıl kurulabilir? Bunu bir savunma sanayi işi şeklinde görmeyelim. Tamamen insanın ve kendi kullanımında bulunan tabanca ve tüfekler önce bir merkezde toplanabilir. Bunlar kayıt altına alınır. Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu başlangıç olarak bu işin patronluğunu alabilir. Tüm ülkeye hatta yurtdışındaki Türklere de haber salınabilir. Belki meraklısı olabilecek şirket ve vakıflarla görüşülebilir.

Medya bu konuda bilgilendirilebilir. Televizyon ve gazetelerde konu hakkında duyurular yapılıp, gerekirse sosyal medyaya yardıma çağrılabilir. Silah üreten şirketler bu konuda öncülük yapıp aynı zamanda bir silah akademisinin kurulmasını sağlayabilir.

Ülkemiz insanı tabanca ve tüfeği sevmektedir. Avcılık, atıcılık yapmak isteyenlerin bilgi almak isteyecekleri kulüpler, okullar, birliklere hemen ulaşmak bazen zor olmaktadır. Bunu önlemenin yolu bir müze ile birlikte kurulacak “Atıcılık ve Avcılık Akademisi”dir. Müzelerde silahın tarihsel geçmişi, yapıları, ülkelerin bu işe olan ilgisi, savaşlarda kullanılan silahlar, çağlara göre silah kullanım yaklaşımları sergilenebilir.

Eminim eğer bu konuda bir çalışmaya başlanılırsa çok kısa sürede çok iyi gelişmeler yaşanacaktır. Bu işi kotarmak için bir gönüllü takımı oluşturulabilir. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı gibi kurumlar bu konuda doğrudan katılımcı olabilirler. Bu konuda Armi e Tiro Türkiye gerekli destekleri verecektir.

Nerede müze kurulur, nerede akademi kurulur sorusuna cevap aramak için mini bir arama konferansı yapılabilir. Bu çalışma için şimdiden bir heyetin hazır olduğunu belirtmek isterim. Karadeniz tabancaları, Anadolu tüfekleri, mühimmatları, dürbünler, giysiler ve genel olarak özetlersen teknolojinin yıllara dayanan görünümü bu çalışmada ele alınır ve bir hedefe ulaşılabilir.

Gönlümüz müze kurulsun, akademi yaşama geçsin şeklinde düşünüyor. Siz ne yapabilirsiniz?

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
giray 09.05.2014 19:53
Önyargılı bazı yöneticilerimiz bu yazıdan ders çıkarmalıdır.a
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eğitim, hareketi sevmiyor!26 Ocak 2018 Saat: 17:59
Birkaç hafta önce bir araya geldiğimiz eğitim kökenli arkadaşlarla eğitimin birinci kademesi olan ilk dört yıl içindeki beden eğitimi derslerini konuştuk.
Her hoca değişikliği bir transferdir!17 Aralık 2017 Saat: 16:17
“Bu kadar sık hoca değişikliği aynı zamanda yeni bir transferdir “ diyen arkadaşlarımın sayısı gün geçtikçe artıyor.
Spor bir karakter işidir8 Kasım 2017 Saat: 16:55
Sizi bugünlere getiren çalışmalarınız olabilir. Ama burada tutacak olan karakterinizdir. İşi bilmeden spora soyunmak, spor yapmak, seyirci olmak, taraftar olmak, kupa vermek o kadar kolay değildir.
Yetenek ve Antrenman31 Ekim 2017 Saat: 22:38
Sporda başarılı olmanın birçok yolu bulunur. Ama en önemlisi, o spor için yetenekli olunup olunmadığıdır.
Sporda mentoring…10 Ekim 2017 Saat: 22:38
Uzun seneler sonrasında sporcuların maçlara hazırlanmasında mentörlerin önemi ortaya çıktı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat