Özdilek

Eğitim

ÖĞRETİM ELEMANLARI MESAİ ÜCRETLERİNİ İSTİYOR

Eğitim-Sen Kocaeli Üniversitesi Baş temsilcisi Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, ikinci öğretim yapan birimlerdeki öğretim elemanlarının ek ders ücretleri ve fazla mesailerin ödenmediğini söyledi, çözüm beklediklerini belirtti.

8 Şubat 2013 Saat: 11:22
ÖĞRETİM ELEMANLARI MESAİ ÜCRETLERİNİ İSTİYOR
ÖĞRETİM ELEMANLARI MESAİ ÜCRETLERİNİ İSTİYOR
EĞİTİM-Sen Kocaeli Üniversitesi Baş Temsilcisi Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, dün Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan ve sendika üyeleri katıldı. Kocaeli Üniversitesi’nde ek ders ücretleri ve fazla çalışma ücretlerinin ödenmesi konusunda sıkıntılar yaşandığını ve çözüm noktasında beklediklerini belirten Özer, “İkinci öğretim yapılan kimi birimlerde görev yapan öğretim elemanları ek ders ücretlerini, idari personel ise fazla çalışma ücretlerini alamamaktadır” dedi. Eylül ayından bu yana sıkıntının yaşandığını belirten Özer, “Hiç alamama-geç alma ve gelecekte alınıp alınmayacağı konusunda ki belirsizlik öğretim elemanları ve idari personelin hak kaybına uğramasına neden oluyor. Oysaki hak edişleri yasal düzenlemeler ile bellidir” dedi. Sıkıntının ödenek eksikliğinden kaynaklandığının açıklandığını belirten Özer, “Diğer üniversitelerde olduğu gibi kurumun bütçesinden bu para aktarılabilir. Ama burada hata tamamen yönetimin hatasıdır. Faturasının personele çıkartılması ise kabul edilemez” dedi. Sorunun kısa sürede çözümü noktasında 3 hafta önce rektörlükten randevu talebinde bulunduklarının altını çizen Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, “Ama maalesef ancak önceki gün akşam saatlerinde randevumuza cevap geldi. 14 Şubat’ta görüşmemiz olacak. Sıkıntıları ve bunların giderilmesi noktasında ki çözüm önerilerimizi anlatacağız” şeklinde konuştu. Özer, diğer üniversitelerde bu konuda sıkıntı yaşanmadığının altını çizdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat