Özdilek
Adem Yiğit spor
Adem Yiğit spor

Mum Işığında Yemek Pişirmek

Bu hafta deplasmanda lig ikincisi Yeni Diyarbakır A.Ş. yi yendik. Üstelik Diyarbakır yense liderle puan farını 1’e indirecek. Yani masa başı puanı değil, harbiden kazanılmış 3 puan

18 Mart 2014 Saat: 15:35

Bakıyorum da hemen kurtuluş marşları bestelenmiş bile; “Hükümet düşer, enflasyon düşer, Kocaelispor nah düşer!”

Peki rakamlar ne diyor?

Kocaelispor; son 6 haftada 6 puan almış. Zorluk derecesi çok olan maç sayısı 2. Kalan 4 maç 8. ve daha aşağıdaki takımlar. Yimpaş; son 6 haftada 9 puan almış. Zorluk derecesi çok olan maç sayısı 4. Kalan 2 maç 12 ve 18.  takımlar. Arsin; son 6 haftada 9 puan almış. Zorluk derecesi çok olan maç sayısı 5. Kalan 1 maç 12. Kırıkhan.

Aralarında yaptıkları maçlarda Arsin’e 2 maçta da kaybetmiş, Yimpaş’la yaptıkları tek maçı deplasmanda Kocaelispor almış. 33. haftada iç saha maçında karşılaşacakları maç ne ifade eder onu zaman gösterecek.

Kalan 8 hafta maçlarına bakacak olursak;

Arsin; 5 iç saha ve 3 deplasman maçı oynayacak. Üstelik bu maçların tümünü 7 ve daha alt sıralardaki takımlarla yapacak.

Yimpaş; 4 iç saha ve 4 deplasman maçı oynayacak. O da, bu maçlardan sadece son maçı liderle (şimdiki) yapacak. Kalan maçları 8 ve daha aşağıdaki takımlarla.

Kocaelispor; 4 iç saha ve 4 deplasman maçı oynayacak. Ancak, bu maçlardan 5’i ilk 3 ve 7. sıralardaki takımlarla, sadece 3 maçın zorluk derecesi zayıf. Bunlardan 33. hafta maçı Yimpaş’la.

Zorluk derecesi düşük olan, 6 puanlık maçları kaybetmiş bir Kocaelispor’un kurtulma ihtimali nedir? Bence çok zayıf. Üstelik Yimpaş ve Arsin’in ikisini de altına almak zorundasın. Bu da işini 2 kat daha zorlaştırıyor.

Hani ne denir? “Allahtan ümit kesilmez!”

***

Aynı grupta play-of mücadelesi veren Gölcük; aynı zamanda Kocaelispor’un da kaderini belirleyebilecek. Zira, düşme hattına yakın takımlarla maçları var. Play-of’u yakalaması sürpriz olmaz. Sürpriz; tamamen kendi oyununda. Zira zor maçları alıp, kolay maçları kaybediyor.

Şayet ciddi bir mücadele gösterir, play-of’u yakalarsa Kocaelispor’un mucizeyi yakalamasında faydası olur.

***

Derince; şampiyonluk beklerken, play-of’u tehlikeye soktu. Grubun ilk 3 takımıyla maçı var. Zorluk dereceleri yarı yarıya. Bulunduğu yer Gölcük’ten yukarıda olmasına rağmen, şansı Gölcük’ten az. Ancak; istikrar bakımından Gölcükten daha iyi.

 

***

Darıca da Gölcük gibi istikrarsız. Zor maçları alıyor, kolay denebilecek maçları kaybediyor. Geçen hafta sahasında Sakaryaspor’a kaptırdığı 3 puan bunun en bariz örneği. Kalan maçları çok da kolay değil. Ancak Darıca bu; zoru başarabilecek gücü var. Var da isteği var mı? Onu bilmem. Zira kaç sezondur ayağına gelen şansı bir şekilde geri tepiyor.

Yazının Özeti; Kocaelispor mucizelere kalmış, Gölcük, Derince ve Darıca şansları olmasına rağmen istikrarları olmadığı için fazla ümitli değil.                                        

 

Sevgi ve muhabbetle kalın.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Biraz Ordan, Biraz Burdan!21 Aralık 2016 Saat: 10:40
İktidarın yaptığı güzel şeylerden biri de Körfez köprüsü. Bursa ve İzmir’e gidecek olan İstanbullular Körfezi boydan boya dolaşmak zorunda kalıyordu.
Eyvah Ki Eyvah!22 Kasım 2016 Saat: 19:10
Maçtan önce aldım kalemi hesap yaptım;
Futbolda Neden Geriyiz?26 Ekim 2016 Saat: 16:48
Nüfusu 350 bin olan (İzmit’ten küçük) bir devlet, bizi perişan etti.
3. BAŞKANLAR KURULU ÇALIŞTAYI17 Ekim 2016 Saat: 17:57
Kocaeli B.Ş. Belediyesinin desteği ve KASKF’ın öncülüğü ile Antalya’da 3. Başkanlar Kurulu çalıştayına gittik.
Bıraktığımız Yerden5 Ekim 2016 Saat: 17:09
Bu sütunlarda yazdığımız son yazımızda “dibe vurmadan yukarı çıkılmaz” demişiz.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat