Özdilek

Çevre

Mahkemelik Köprü Bakıma Alındı

CHP'nin itirazı sonrası mahkemelik olan Mimar Sinan Köprüsü'nün Mimar Sinan'ın yaptığı Yeni Cuma Camii'ne bakan kısmının caminin görüntüsünü kapattığı için yıkım kararı alınmıştı

1 Ocak 2014 Saat: 21:14
Mahkemelik Köprü Bakıma Alındı
Mahkemelik Köprü Bakıma Alındı
CHP'nin itirazı sonrası mahkemelik olan Mimar Sinan Köprüsü'nün Mimar Sinan'ın yaptığı Yeni Cuma Camii'ne bakan kısmının caminin görüntüsünü kapattığı için yıkım kararı alınmış olmasına rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kanunların söylediğini yapmayıp bir de nazire yapar gibi köprüyü bakıma alması şaşkınlık yarattı. 

 

Yaya ulaşımında kent merkezi ile sahil arasında önemli bir geçiş ağı oluşturan köprüler her gün binlerce vatandaş tarafından kullanılıyor. Kente farklı bir silüet kazandıran köprüler zaman zaman da fotoğraf meraklılarının anılarını kalıcı hale getirdikleri alanlar oluyor. Büyükşehir Belediyesi bu köprülerden biri olan Mimar Sinan Köprüsü’nü bakıma alıyor. Paslı kısımları temizlenecek olan köprü yeniden boyanacak.

PASLI KISIMLAR TEMİZLENECEK

Çalışma kapsamında 12 bin metrekarelik köprü yüzeyi boyanacak. Köprünün paslanmış ve boyası kalkmış kısımları zımpara işlemiyle temizlenecek. Daha sonra boyası kalkan yüzeyler bir kat epoksil astar boya ile boyanacak. İkinci kat astar boyanın da atılmasının ardından köprünün tüm yüzeyi boyanacak. Köprü poliüretan esaslı mevcut rengi olan metal gri tonda boya ile boyanacak.

8 FİRMA TEKLİF VERDİ

İşin yapımın üstlenecek firmayı belirlemek için ihale gerçekleştirildi. Büyükşehir ihale salonunda yapılan oturuma 8 firma teklif verdi. En düşük teklifi 147 bin TL ile Akcan Polat Mühendislik verirken, en yüksek teklif 420 bin TL ile Halil Fırat Saraner İnşaat’tan geldi. İhale komisyonu yüklenici firmayı belirledikten sonra yer teslimi yapılacak ve 6 ay içerisinde boyama işi tamamlanacak.

Firmalar Teklifler

Akcan Polat Mühendislik 147 bin TL

Ağır Yapı İnşaat 204 bin TL

Doğan Savaş Mühendislik 238 bin 920 TL

Dolunay Kimya 265 bin 500 TL

Altuğ İnşaat 294 bin TL

Panama İnşaat 351 bin TL

Mali Grup İnşaat 387 bin TL

Halil Fırat Saraner İnşaat 420 bin TL

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat