Özdilek

Güncel

Köpek uçağa alınmayınca öldü

Mardin'den tedavi için İstanbul'a gönderilmek istenen ancak uçağa alınmasına izin verilmeyen yavru köpek bugün hayatını kaybetti.

27 Ekim 2018 Saat: 00:53
Köpek uçağa alınmayınca öldü
Köpek uçağa alınmayınca öldü

Köpek uçağa alınmayınca öldü

Köpek uçağa alınmayınca öldü Mardin'den tedavi için İstanbul'a gönderilmek istenen ancak uçağa alınmasına izin verilmeyen yavru köpek bugün hayatını kaybetti. Yavru köpeğin ölüm haberi tepkiyle karşılandı. Köpek uçağa alınmayınca öldü detaylar haberimizde…

Bugün hayatını kaybetti…

Tedavi edilmek üzere dün, İstanbul’a gönderilmek için Mardin Havalimanı'na götürülen ancak İstanbul uçağına alınmayan yavru köpek bugün hayatını kaybetti.

“Bir görevli bile Allah rızası için yardımcı olmadı”

Köpeğin, fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından duyuran Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Görevlisi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Veysel Öğdür, "Elimde küçücük yavru bir köpek, hayatını kurtarmak için Mardin’den İstanbul’a göndermem gerekiyordu. Oradan oraya uçağa alınsın diye koşturuyorum. Yalvarıyorum. Bir görevli bile Allah rızası için yardımcı olmadı.

“Her türlü belgesi de tamamdı”

Prosedürler vicdanınızın önüne geçmemeli. Yavru köpeğin aşıları, her türlü belgesi de tamamdı. Prosedürler uzun süreceği için yavru köpeği uçağa almadılar" diyerek tepki gösterdi.

Hayvanlar İçin Projeler Derneği ise sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Durumu acil olan yavruyu dün çalışanlar uçağa kabul etmedi”

"Bir insan evladı olsaydı uçağa alınmadığı için acılar içinde hayatını kaybeden, bugün tüm gazetelerde okur, televizyonda, haber bültenlerinde izlerdik. Bir kişiye daha bile olsa duyurmaya çalışmak bu fotoğrafa baktığında kalbi sızlayan her birimizin boynunun borcudur. Kimsesiz olduğu, parasız olduğu, çok gelişmemiş bir şehirde yaşadığı için hiç bir insan tedaviden mahrum kalmaz, mahrum bırakılmaz. Peki, sokak hayvanlarının bakımını ve refahını sağlamak kanunen belediyelerin sorumluluğunda ise bu miniğin sayısız katillerinden ilki sorumlu ilçe belediyesi değil midir? Dolayısıyla da, uzun yıllardır dört gözle beklediğimiz yasa güncellemelerini yapmak öncelikle yasa çıkarma gücü olanların işine gelmeyecektir. Çok üzgünüm. Tedavi için İstanbul’a getirmeye çalıştığımız ve durumu acil olan yavruyu dün çalışanlar uçağa kabul etmedi. Bu sabah kaybettik çalışanlarınızın o anki ruh hali, bizim bir canı kurtarmamıza engel oldu. Her şeyi hazırdı. Bunun telafisi yok."

“Mutlaka bir belgesi eksiktir”

Mardin Havalimanı yetkilisi ise "Mutlaka bir belgesi, bir aşısı ya da resmi evrakları eksik olduğu için görevliler almamış olabilir" açıklamasını öne sürerken "Bugüne kadar onlarca, yüzlerce hayvan taşıdık, niye yavru köpeği taşımayalım ki?" şeklinde konuştu.

Etiketler: HAYTAP, Mardin,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat