Özdilek

Eğitim

İzmit Belediyesi çalışanlarına Arşiv Eğitimi Veridi

İzmit Belediyesi’nde çalışanlara arşiv eğitimi verildi. Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimi İMKA firmasından arşiv uzmanı Mustafa Kaya verdi.

17 Kasım 2012 Saat: 19:25
İzmit Belediyesi çalışanlarına Arşiv Eğitimi Veridi
İzmit Belediyesi çalışanlarına Arşiv Eğitimi Veridi

Eğitime yaklaşık 100 belediye çalışanı katıldı. Arşivciliğin  bir kurumun can damarı olduğunu söyleyen Kaya” Arşiv demek tarih demektir. Belediyelerde arşivciliğin önemi çok büyüktür. Her gün yüzlerce kişiyle muhatap oluyorsunuz. Gelen her vatandaşın  yazılı talepleri oluyor. Bu taleplerin zamanında karşılık bulabilmesi düzenli bir arşivin önemini daha da önemli kılmaktadır.  Gelen vatandaşın  birkaç ay ya da yıl önceki evrağının çıkartılması, daha doğrusu kısa sürede gelen talebe cevap verilebilmesi düzenli arşivcilikten geçmektedir. Düzenli bir arşiv olursa taleplere de kısa süre içinde cevap vermek mümkün olur. Fakat, arşiv düzenli değilse taleplere de sağlıklı şekilde cevap veremeyiz” dedi. Mustafa Kaya, İzmit Belediyesi’nde sağlıklı bir arşivcilik olduğunu da  belirterek” Artık  günümüz arşivciliği dijitalleşiyor. Tozlu raflar arasında dosya aramak devri sona eriyor. Modern çağdaş bir arşivcilik bilgisayar ortamında yapılıyor. İzmit Belediyesi’nde de böyle bir çalışma yapılıyor. Mevlana Kültür Merkezi’nde yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda kurulmakta olan arşiv tamamen  dijital ortamda olacak. 40-50 yıllık evraklar dijital ortama aktarılıyor. Çalışmalar bittiğinde İzmit Belediyesi Türkiye’nin en modern  arşivine kavuşmuş olacak. Artık işlemler bilgisayar ortamında  saniyeler içinde gerçekleşecek” şeklinde konuştu. İzmit Belediyesi’ndeki arşiv eğitimlerinin bundan böyle müdürlüklerde bire bir şeklinde devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat