Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

‘’Gururla Yerli’’

Yerli bir ev aletleri ve elektronik eşya üreticisi firmamız (Vestel) son dönemlerde reklam spotlarında ‘’GururlaYerli’’ sloganını kullanmaya başladı.

28 Şubat 2015 Saat: 19:23

Televizyonlarda ve basılı medyada yayınlanmakta olan reklamlarında, teknolojiye yatırımlarını ve elde edilen başarıları piyasaya sundukları ürünlerde göstermeleri (Örneğin akıllı cep telefonu üretiminde) beni oldukça heyecanlandırıyor. Daha da ötesi, mutlu ediyor!

Neden mi?

Türkiye’nin her türlü eksiğine ve olumsuzluklarına karşın, özellikle sanayi üretiminde  nereden nereye geldiğini en iyi gösteren gelişmeleri böyle fark edebiliyoruz. Ben 60 lı yaşlarda bir Türk vatandaşı ve geçmişte gelişmiş Ülkelerin yarattığı markalara imrenerek bakan, bizim o seviyelere gelemeyeceğimiz endişesini hep taşıyan bir kişi olarak, bu gün bir çok alanda gelinen noktayı memnuniyetle yaşıyorum.

Benim bu söylemimden asla siyasi iktidara olumlu yönde pay çıkartılamaz. Tam tersine, Türkiye’deki müthiş insan potansiyeline yakışır eşdeğer bir gelişmenin sağlanamadığını, hatta sosyal ve siyasal  alanda gerilemekte olduğumuzu üzülerek gözlemliyorum. Siyasi anlamda giderek otoriter ve totaliter bir rejime doğru sürüklendiğimizi, gelir dağılımı adaletsizliğini, fırsat eşitsizliğini ve eğitim sistemimizde müthiş gerilemelerin yaşandığını maalesef yaşayarak görmekteyiz. Umarım önümüzdeki seçimlerde bu duruma son verilir.

Bütün bu olumsuzluklara karşın, Türkiye’nin Cumhuriyet değerleriyle elde ettiği kazanımların neticesi olarak, siyasal anlamda gerilemelere rağmen,  bazı başarıların elde edilebildiğini de kabul etmemiz gerekiyor.

Vestel firmasının başarılarının yanında, Beko markasının da, kendi sektöründe artık Dünya’da ilk 5 üretici firma arasında olduğunu yine sevinç ve gururla izliyoruz.

Oldukça teknik ve üst düzeyde yönetimsel kabiliyet gerektiren hava yolu taşımacılığında, yine Dünya sıralamasında önlerde yer alan THY. (Türk Hava Yolları) markası da bizleri gururlandırmaya devam ediyor.

İnşaatçılık ve müteahhitlik sektöründe, iş kazaları ve bunun neticesi yaşanan kayıpları ayrı tutarak (Bu noktada gerekli önleyici yasal düzenlemeleri zamanında yapmayan siyasi iktidarın sorumluluğunu hatırlayarak) oldukça iyi seviyelerde  olduğumuzu da görebiliyoruz.

Her ne kadar yerli bir marka yaratmayı henüz başaramamış olsak da, otomotiv sektöründe, üretim kabiliyeti iyi Ülke pozisyonundayız. Umarım, tamamen kendi tasarımımız ve özgün markamızla üretici olmayı da kısa zamanda başarabiliriz.

Benim kişisel kanaatime göre, Türk Halkı her şeye olumsuz bakmaktan ve gelecekten umut kesmekten yana değildir. Tam tersine, gelecek günlerin kendisine, ailesine, yakın çevresine, ve yaşadığı Ülkenin tüm yurttaşlarına iyilikler ve güzellikler vaat eden, kısaca her anlamda iyi bir gelecek vaat eden siyasal iddiaları kimler sunarsa, onlara destek verecektir.

Sonuç olarak;

Türkiye’de eksikliği en çok hissedilen neler var ise onları vaat etmek, inandırıcı olmak ve hiç kimseyi dışlamadan herkesi kapsayıcı politikaları ortaya koymak, evrensel değerlerle birlikte, Ülkemize özgü değerleri de korumak, büyümeyi ve gelişmeyi böyle bir yöntemle gerçekleştirmeyi hedeflemek gerekir.

Tıpkı Vestel firmasının büyük bir özgüvenle reklamlarında vurguladığı  ‘’GURURLA YERLİ’’ ifadesinde olduğu gibi. Benim beğenimi kazanmasının sebebi de ifade ettiği anlamdır:

‘’Biz Dünya’nın tercih ettiği Türk markasıyız.’’

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat