Özdilek
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN

Gölcük Vizyonu

2023 konusu herkesi heyecanlandırıyor. Hemen her kurum bu tarihe yönelik gelecek projeksiyonları üzerine çalışmalar yapıyor.

8 Şubat 2013 Saat: 09:18

Üniversiteler bir şey yapmıyor, şaşırıyorum. Genelde yerel yönetimler, siyasi kuruluşlar kendilerini alabildiğince gösterme pahasına inanılmaz faaliyetlere girişiyorlar. Saygı ile karşılıyorum. Tahmin edeceğiniz gibi, bu kurumların çoğu Üniversitelerle işbirliğine girmek istiyorlar. Bazıları şanslı, açık fikirli yöneticilerle karşılaşınca işler yolunda gidiyor. Proje sahipleri tasarımlarını gerçekleştirmenin yol haritalarını çizmeye başlıyor.

Geçtiğimiz Salı günü toplam 1 saat 45 dakika süren toplantıda Gölcük ilçemizin yaptıklarını ve kabul edilmiş projelerini izleme fırsatı buldum. Bir anlamda ayağımın tozu ile değil, Ege’nin güneşli ve ılık havası ve bir miktar hüznü ile İzmit’in karlı Umuttepe’sine ulaştım. Toplantı öncesi kısa süreli taziye kabullerimden sonra Mehmet Ellibeş ile konuşma şansı buldum. Yanında kendisinin kurmayları vardı. Başkana, ‘Gölcük’te hemen motosiklet faaliyetine girişmeliyiz’ dedim. İlk cevabı ‘motosiklet tehlikeli’ demek oldu. Sonrasını özetlersem, ‘hayatın aslında tehlikeli olduğunu’ söyledim. O ara Valimizin gelmekte olduğu söylenince konuşmamız devam edemedi.

Kişisel olarak, bu başkan ile ikinci karşılaşmamız ve birincisi daha ilginç bir diyalog ile kapanmıştı. Hem de kendi spor bilimleri yerleşkemiz içinde… O görüşmeyi başka zaman değerlendirmek istiyorum.  Merak etmeyin, tatsız bir şey değil, aksine çok ilginç ve hepimiz için bir ders olacak değerde…

Anlamakta güçlük çekiyorum: Motosiklet sözcüğünü duyan hemen herkes  bu aracın tehlikelerinden söz ediyor. Oysa kurallarına göre kullanıldığında, herkesin trafik kurallarına uyduğunda motosiklet tadına doyulmaz bir araçtır. İstanbul trafiğinde yan şeritten akıp giden motosikletlere bakan  binlerce liralık araçların sahipleri kıskançlık krizlerine giriyorlar, bu doğru ama başka ülkelerde motosikletin trafiği rahatlamada bir çözüm olarak geçiş üstünlüğüne sahip olmasına ne demeli?

Başkan ile konuşurken bırakın Kocaeli’yi, İzmit’i, en başarılı motosiklet yarışçılarımızın Gölcük’ten olduğunu bilmiyor mu diyesim geliyor. Gölcük’ten yarışçılarım olan Mazhar, Orhan, Yılmaz kardeşlerim, merak etmeyin yakında başkan motosiklete daha çok sarılacaktır. Demek ki biz bu sporu, bu aracı yöneticilerimize tanıtamamışız. Bu iletişim eksikliğini kendimizde arayalım!

Gelelim vizyon konusuna: Kabul gören projelerin hiçbirinde beden eğitimi ve harekete ilişkin bir yaklaşım yok. Sanırsınız ki, herkes hareketsiz bir yaşam sürdürüyor. Yalnızca bir mimarî proje içinde spor sözcüğünü duydum ve gördüm. O da sıralanmış birçok satırın arasında kaybolmuş gibiydi.

Körfez’den geçmesi beklenen köprü ve yeni otoyol sonrasında Gölcük,  yoldan geçen araçları saymaya başlayacaktır. Okulları, askeri kuruluşları ve yaşayan halkının hızlı, ucuz araç kullanma alışkanlığı kazanmasına  yönelik projelerin hayata geçmesi gereklidir. Denizde jetski kullanımı, kıyıdan dağlara ulaşırken motokros özellikli motorlar, kente giderken orta özellikli endurolar, tarlasında atv’lerle hareket eden Gölcük, yaşama daha sıkı sarılacak, daha uzun yaşayacak ve adrenalinin o müthiş tadını alacaktır.

Vizyon derken, çok uzaklara değil bugünü de iyi değerlendirmek gereklidir!  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eğitim, hareketi sevmiyor!26 Ocak 2018 Saat: 17:59
Birkaç hafta önce bir araya geldiğimiz eğitim kökenli arkadaşlarla eğitimin birinci kademesi olan ilk dört yıl içindeki beden eğitimi derslerini konuştuk.
Her hoca değişikliği bir transferdir!17 Aralık 2017 Saat: 16:17
“Bu kadar sık hoca değişikliği aynı zamanda yeni bir transferdir “ diyen arkadaşlarımın sayısı gün geçtikçe artıyor.
Spor bir karakter işidir8 Kasım 2017 Saat: 16:55
Sizi bugünlere getiren çalışmalarınız olabilir. Ama burada tutacak olan karakterinizdir. İşi bilmeden spora soyunmak, spor yapmak, seyirci olmak, taraftar olmak, kupa vermek o kadar kolay değildir.
Yetenek ve Antrenman31 Ekim 2017 Saat: 22:38
Sporda başarılı olmanın birçok yolu bulunur. Ama en önemlisi, o spor için yetenekli olunup olunmadığıdır.
Sporda mentoring…10 Ekim 2017 Saat: 22:38
Uzun seneler sonrasında sporcuların maçlara hazırlanmasında mentörlerin önemi ortaya çıktı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat