Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

ERSAN ERTOPTAMIŞ KOTO’DAN BÖYLE AYRILMAMALIYDI!

Kocaeli Ticaret Odası üyelerinin çoğu Ersan Ertoptamış’ı tanırlar. 40 yıla yakın bir zamandır Oda çalışanı, 20 yıla yakın süredir genel sekreterlik yapmış deneyimli bir bürokrat

12 Şubat 2013 Saat: 22:53

Ersan Ertoptamış, geçtiğimiz günlerde Oda’daki görevlerinden ayrılmak zorunda bırakıldı.

Sebebi ne olursa olsun bu kadar uzun bir süre Oda’nın 1 numaralı bürokratı olarak görev yapmış bir kişinin bu şekilde işine son verilmesi, ahde vefa ile hiç bağdaşmamıştır.

Muhakkak ki her işin bir sonu olması doğaldır; Ersan bey’in de artık pozisyonunu bırakmasının zamanı gelmiş olabilir. Ancak; yöntem asla böyle olmamalıydı. Güzel bir sonu Ersan Ertoptamış bunca yıllık emeğinin karşılığında hak etmiş olmalıydı. Düzenlenecek bir veda yemeği organizasyonu rahatlıkla yapılabilir, gönlü kırılmadan, plaketle onurlandırılarak Oda tarihinde hak ettiği yeri alması sağlanabilirdi.

Bence hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz. Konu, Oda seçimleri yapıldıktan sonra iktidara gelen yeni heyet tarafından tekrar gözden geçirilir, Ersan  Ertoptamış’a yapılmış olan bu haksızlık giderilebilir.

Bu olayın zamanlaması ve vuku buluş şekli enteresan bir şekilde olmuştur.

Bilindiği üzere Oda genel sekreteri, seçim dönemlerinde bütün adaylar tarafından baskı altına alınır. Tarafsız olması gerekirken, güç dengeleri içinde mecburen taraf olmak zorunda kalır. Bu noktada maharet isteyen şey, bütün adayları mümkün mertebe idare etmesidir. Sanırım Ersan Ertoptamış, daha önceki seçim dönemlerinde başardığını bu defa başaramamış olmalı ki, mevcut iktidar kendisinin işine son vermiş olmalı.

Bu hadisede ortaya çıkan sonuç şudur:

Oda genel sekreteri, görevini yerine getirirken performans düşüklüğü gösterdiğinden veya liyakatsiz olduğundan değil, seçimlerde iktidar olmayı hedeflemiş grupların çekişmesinden dolayı işinden olmuştur.

Peki; bu doğru bir yaklaşım mı’dır?

Hayır; fakat acı gerçek de budur.

Değişmesi mümkün mü’dür? Bunu önümüzdeki süreçte gözlemleyip anlayabileceğiz.

 

ODA SEÇİMLERİNDE BAŞKAN ADAYLARI

 

Oda seçimlerinde Başkanlığa aday olan kimi adaylar, nedense meclis seçimleri sonuçlanıncaya kadar adaylıklarını açılamaktan kaçınıyorlar. Gerekçeleri ise şöyle:

‘’Önce meclis üyesi seçileyim, bakarsın seçilemem, sonra meclis üyesi bile seçilememiş kişi olarak Başkanlığa aday oluşum alay konusu olur.’’

Bence bu son derece yanlış bir değerlendirmedir.

Başkanlığı hedeflemiş kişinin önce kendi grubundan meclis üyesi seçilebilmiş olması tabiidir ki şarttır. Ancak; Başkanlık görevine aday olunabilmesi için, proje üretilerek hedef belirlenmesi ve bu hedefe varılabilmesi için ekip oluşturulması şartı vardır. Bütün bu oluşumlar sağlandıktan sonra yine de seçim kazanılamaz ise, durumu kabullenmekten başka bir çare yoktur. Ya belirlediğiniz hedefler seçmenlerce benimsenmemiştir, ya da siz kendinizi iyi ifade edememişsinizdir.

Sonuç olarak, sadece seçim kaybetmiş olursunuz. Fakat kazanırsanız, Başkanı olmayı hedeflediğiniz kurumu olduğu noktadan çok daha üst seviyelere çıkartma şansınız doğabilir. Kocaeli Ticaret Odası’nın çeşitli kademelerinde seçimle işbaşına gelmiş bir eski üye olarak,

uzun yılların tecrübesi ile yazdığım bu tespitlere katılmayanlar olabilir. Karşı görüş açıklarlar ise bu sütunlarda aynen yayınlayacağım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat