Özdilek

Spor

Elveda iki gözüm: 1-2

Kocaelispor tarihinin yapı taşlarından İsmetpaşa Stadyumu’na veda maçında Play-Off mücadelesi veren Büyükçekmece Tepecikspor ile karşılaşan Yeşil Siyahlı temsilcimiz, rakibine 2-1 mağlup olarak yarım asırlık mabedine buruk veda etti

29 Nisan 2018 Saat: 22:23
Elveda iki gözüm: 1-2
Elveda iki gözüm: 1-2

Tüm camia ismetpaşa’daydı

46 yıl boyunca iç saha maçlarına ev sahipliği yapan İsmetpaşa Stadyumu’na veda niteliği taşıyan karşılaşmada Kocaelispor, Büyükçekmece Tepecikspor ile karşı karşıya geldi. Kocaelispor efsanelerinin yanı sıra taraftarın yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 12 bin futbolseverin takip ettiği müsabakaya Yeşil Siyahlı temsilcimiz Can Emre Yücel, Fatih Adıgüzel, Ali Keten, Onur Öztonga, Kadir Öğe, Mesut Özdemir, Mert Yavuz, Hamza Mutlu, Gökdeniz Bayrakdar, Mehmet Avcı ve Sinan Pektemek 11’i ile başladı.

Can emre kalesinde devleşti 

İlk dakikalardan itibaren iştahlı bir futbol ortaya koyan Kocaelispor, baskılı oynayan ve golü arayan taraf oldu. Rakibin yarı sahasına oyunu yıkan Yeşil Siyahlılar, bu dakikalarda basit bir hata yüzünden gol ararken kalesinde golü görüyordu. Henüz 13.dakikada Büyükçekmece Tepecikspor kalecisinin vurduğu uzun topu sektiren Kocaelispor defansının arasından topla buluşan Berkay, ceza sahası içerisinden vuruşunu yaptı ancak kalesinde iyi yer tutan tecrübeli eldiven Can Emre gole izin vermedi.

Sinan boş kaleye atamadı

Her dakika oyunun biraz daha hakimi olan Kocaelispor, 17.dakikada Gökdeniz ile gole yaklaştı. Sağ kanattan Mehmet’in ortasına iyi yükselen Gökdeniz Bayrakdar’ın vuruşu kalecinin bakışları arasında az farkla auta çıktı. Yeşil Siyahlılar en net pozisyonu ise Sinan Pektemek ile yakaladı. 36.dakikada Hamza Mutlu’nun ara pasında topla buluşan Sinan Pektemek, kalesini terk eden İbrahim’i geçmesine karşın topu boş kaleye gönderemedi ve takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi.

Soğuk duş etkisi yarattı

İlk yarıya en azından bir gol sığdırmak isteyen Yeşil Siyahlı temsilcimiz, bu kez Hamza Mutlu ile net bir fırsattan yararlanamadı. Sinan’ın ceza sahasına gönderdiği kısa pasta topu önünde bulan Hamza Mutlu, 6 pas çizgisi üzerinden şutunu kaleye gönderdi ancak topu kaleci İbrahim’in üzerine nişanladı. Net pozisyonları değerlendiremeyen Kocaelispor, rakibinin kullandığı ilk köşe vuruşunda Anıl Demir’in golüyle 1-0 geriye düştü. Büyük şok yaşayan Kocaelispor, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Tepecikspor 10 kişi kaldı

Yeşil Siyahlılar ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Teknik direktör Galip Gündoğdu, beklenilenin altında kalan Gökdeniz’in yerine Burak Süleyman’ı oyuna sürdü. Burak Süleyman’ın oyuna girmesiyle daha olgun ataklar geliştiren Kocaelispor, Büyükçekmece Tepecikspor kalesinde beraberlik golünü aradı. Dakikalar 58’i gösterdiğinde sol kanattan içeriye giren Kadir Öğe yerde kaldı. Kadir’e arkadan müdahale eden Berkay Ceylan gördüğü ikinci sarı kat sonrası kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

 

 

Hasret 4 maça çıktı

10 kişi kalan rakibi karşısında baskısını arttıran ve Büyükçekmece Tepecikspor’u kendi yarı sahasına hapseden temsilcimiz, arayışlarını hızlandırdı ancak gol ilk yarıda olduğu gibi yine konuk ekipten geldi. 86.dakikada gelişen atakta duran top kazanan Tepecikspor, Caner’in serbest vuruş golüyle skoru 2-0 yaptı. Yeşil Siyahlı temsilcimiz, 90’da Ali Keten’in golüyle umutlandı ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kocaelispor İsmetpaşa Stadyumu’ndaki son maçından 2-1 mağlup ayrıldı ve ligde galibiyet hasretini 4 maça çıkardı.

 

 

 

Eski başkanlar son maça geldi

Bugün Kocaelispor ile Büyükçekmece Tepecikspor arasındaki oynanan karşılaşmayı Kocaelispor eski Kulüp Başkanları Sefa Sirmen, İsmail Kalkandelen, Turan Sarı, Hikmet Erenkaya, Rafet Kırgız ve Kocaelispor mevcut Kulüp Başkanı Bahri Yavuz protokol tribününde izledi. Ayrıca Eski dönemlerde yeşil siyahlı forma altında mücadele veren Kocaelispor’un efsane futbolcuları da protokol tribünü arkasında yer alan tribünden takıp etti. Kocaelispor’un efsane stadı olan İsmetpaşa Stadı’na adeta bürük bir veda oldu. Ayrıca Bugün İsmetpaşa Stadı’nda son kez mücadele veren Kocaelispor’u destekleme amaçlı olarak yaklaşık 7 bin taraftar stada geldi.

 

KOCAELİSPOR: 1

BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş: 2

 

STAT:  İzmit İsmetpaşa

HAKEMLER: Hakan Ergin ***,  Muhammed Sait Emre Alagöz ***,  Ali Rıza Öztürk ***

KOCAELİSPOR: Can Emre Yücel ***, Kadir Öge ***, Ali Keten **, Fatih Adıgüzel **, Mert Yavuz ** (Dk. 63 Sefa Narin **), Gökdeniz Bayrakdar ** (Dk.46 Burak Süleyman **), Hamza Mutlu **, Sinan Pektemek **, Mesut Özdemir ***, Onur Öztonga**, Mehmet Avcı ** (Dk. 71 Burak Özbakır *)

BÜYÜKÇEKMECE TEPECİKSPOR A.Ş:  İbrahim Karaca ***, Eray Açıkgöz ***, Caner Bulut ***, Onur Demir ***, Emrah Yollu ***, Fırat Bozkurt ***, Semih Mustafa Usta** (Dk. 89 Sami Gökteke *), Recep Metin **, Onur Erdem Günel ** (Dk. 83 Lorenzo Patrick Osman Üçüncü *), Yusuf Atay ** (Dk. 75 Yılmaz Lüle *), Berkay Ceylan **

GOLLER: Onur Demir Dk. 45, Caner Bulut Dk. 88, Ali Keten Dk. 89,

SARI KARTLAR: İbrahim Karaca, Semih Mustafa Usta, Berkay Ceylan, Onur Demir, Caner Bulut (Tepecik), Sinan Pektemek, Onur Öztonga (Kocaelispor)

KIRMIZI KART: Berkay Ceylan Dk. 58, Caner Bulut Dk. 89

 

 

 

Etiketler: Kocaelispor,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat