Özdilek

Eğitim

EĞİTİM-İŞ: ÖĞRETMENE YARGISIZ İNFAZ YAPILDI

Eğitim-İş sendikası tarafından yapılan açıklamada, 15 Ekim 2012 tarihinde arkada

21 Ekim 2012 Saat: 20:58
EĞİTİM-İŞ: ÖĞRETMENE YARGISIZ İNFAZ YAPILDI
EĞİTİM-İŞ: ÖĞRETMENE YARGISIZ İNFAZ YAPILDI

        Eğitim-İş sendikası tarafından yapılan açıklamada, 15 Ekim 2012 tarihinde arkadaşının kolunu ısıran çocuğun bu küçük yaramazlığı basındaki bazı sorumsuz kişiler tarafından öğretmene mal edilmeye çalışıldığını, öğretmenin adeta canavar pozisyonuna sokularak suçlandığını ve hedef gösterildiğini, basına yansıyan haberlerin tamamen uydurma haber olduğunu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekil Sayın Hakkı Özgür tarafından olayı doğrulayan bir beyanatta bulunulmadığını,bu yalan haberle İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür’ün isminin  de kullanıldığını ileri sürerek, öğretmene sahip çıktı.

       Eğitim- İş tarafından yapılan açıklama şöyle.“Oysa ki öğretmen haber de bahsedildiği gibi şiddet uygulayan kişi değil, tam tersi şiddete maruz kalan kişidir. 15 Ekim 2012 tarihinde okul çıkışında aile ile yaşanan tartışma ailenin fiziki saldırısı ile sonuçlanmış. Çevreden yetişen diğer veliler ve okul idaresi tarafından öğretmen saldırganın elinden zorlukla kurtarılmıştır. Bu da yetmezmiş gibi daha sonra aile okula gelerek öğretmene tehdidini sürdürmüştür. Öğretmen darp edildiğine dair rapor alarak savcılığa durumu bildirmiş, ayrıca can güvenliğinin sağlanması için koruma talebinde bulunmuştur.”

        Sendika, oldukça zor koşullarda fedakarca çalışan, her türlü baskıya maruz kalan, sistemin getirdiği bütün sorunları yüklenen öğretmenlerin bir de bu tür asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışıldığını, asılsız habere konu olan öğretmenin düşürüldüğü olumsuz koşulların, nasıl ortadan kaldırılacağı noktasında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere Mülki amirleri, Sivil toplum örgütlerini ve özellikle de olaya sebebiyet veren basını  duyarlı olmaya ve çözüm üretmeye davet etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat