Özdilek

Spor

DEVA’dan Basın Onur Günü Mesajı

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç yayınladığı bir mesajla 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutladı ve ‘özgür basının önemi bir kez daha bu önemli tarih nedeniyle ortaya çıkmıştır’ hatırlatmasında bulundu

16 Ocak 2023 Saat: 13:14
DEVA’dan Basın Onur Günü Mesajı
DEVA’dan Basın Onur Günü Mesajı

DEVA’dan Basın Onur Günü Mesajı

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nda kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç 16  Ocak Basın Onur Günü nedeniyle anlamlı bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Adem Koç mesajında, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak tarihinde Kasr-ı Hûmayun’da o dönemin özgür basını olan gazetecilerle düzenlediği ilk basın toplantısı Kurtuluş Savaşı hakkında birinci ağızdan bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını sağlamış ve Türk Milleti’nin millî mücadeleye desteğini artırmıştır. Bu bakımdan milletimizin tarihinde özgür basının çok önemli bir yeri vardır. O zamanki İstanbul Hükûmeti’nin baskısına boyun eğmeyen özgür kalemler aynı zamanda bugünkü Türkiye’nin de mimarlarından biri olmuşlardır. Dolaysıyla 16 Ocak sadece basın dünyası için değil, Türkiye Cumhuriyeti için de çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu mirası taşımak ve gelecek nesillere aktarmak, değerli basınımızın ve bizlerin boynunun borcudur”dedi.

BİK taslağı’nın gereğini yapacağız

Başkan Koç sözlerine şöyle devam etti, “Toplumu bilgilendirmek ve olanlardan haberdar etmek, sağlıklı bir kamuoyunun oluşturulmasına katkıda bulunmak basının en önemli görevidir.

Kaleminde bu büyük gücü bulunduran basın, amacının dışına çıkmamalı, duyarlılığını yitirmemelidir. Ama bakıyoruz Basın İlan Kurumu’nun (BİK) resmi ilan yönetmelik taslağına bu özgürlüğün basının elinden alınması ve hükumet destekli sermaye odaklarına teslim edilmesi için hazırlanmış adeta.

Bu vesile ile bir kez daha sesleniyorum: ‘Yol yakınken gelin bu art niyetli taslaktan vazgeçin. Yoksa Seçim’den sonra Allah’ın izni ve milletimizin desteğiyle biz gereğini yapacağız zaten.’

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve o gün orada bulunan değerli basını mensuplarımızı rahmet ve minnetle anıyor, tüm basın mensubu arkadaşlarımın 16 Ocak Basın Onur günü tebrik ediyorum.”

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat